Başörtülü adaya yeşil ışık yaktı: Neden olmasın?

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başörtülü adaylara kapıyı araladı. “Başvururulsa olur, niye olmasın? Geçmişte de oldu. MHP'den başörtülü biri başvurdu ve milletvekili oldu, Parlamento’ya geldi. ‘Başı örtülü kadın siyasetin dışında kalsın.' Hayır, onun da seçme ve seçilme hakkı var. Niye olmasın?” ifadelerini kullandı. CHP'nin etkili muhalefet yapamadığı eleştirilerine ise tepki gösterdi: “Harakiri mi yapacağız? Başbakan Erdoğan'a ‘diktatör' diyorum. Bundan daha serti ne olabilir?”

CHP liderine, Beşiktaş-Galata-saray derbisinde yaşanan olaylar da soruldu. Kılıçdaroğlu, “Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu herkes kabul ediyor. Derbi öncesi Tweet’lere bakıldığı zaman zaten görülüyor. Oraya olay çıkarmak için gidiyorlar. Binlerce kişi içeriye biletsiz giriyor. Bütün bunlar bilinçli yapılıyor. Amaç, Çarşı grubunu sindirmek. Hükümet terörden medet umar hale geldi. Büyük bir tezgâhın içerisindeyiz. Derbi de bu tezgâhlardan bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde kesinleşen adayları yeri ve zamanı geldiğinde açıklayacaklarını söyledi. Başörtülü aday konusunda yöneltilen bir soru üzerine, “Başvurursa olur, niye olmasın. Biz ‘niye başvurdun’ demeyiz. Geçmişte de oldu. MHP’den başörtülü birisi başvurdu, milletvekili oldu, Parlamento’ya geldi. Bir sorunumuz yok ki bizim. İnsan sokakta istediği kıyafetle geziyor zaten. Ama devlet dediğimiz bir tüzel kişilik var. O tüzel kişinin kuralları var, herkes de o kurallara uyacak. Biz de uyuyoruz zaten. Bunu alıp da ‘başı örtülü bir kadın siyasetin dışında kalsın’ denilmemeli. Onun da seçme, seçilme hakkı var. Niye olmasın?” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki azınlıklara adaylık başvurusu konusunda ‘cesaretlendirmek’ için bir davette bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine ise, “Cesur olsunlar. Onlar da bu ülkenin yurttaşı, cesaret eder ve başvururlarsa biz onları değerlendiririz.” karşılığını verdi.

Zaman

bu adamdan böööög geldi. diktatör demekle mi muhalefet yapıyomuş. Biz de kimlerden medet umuyoruz. :)

şaka mı bu ya, "ben ona diktatör dedim"miş! bu ülkenin %50 si diktatör diyor başbakana, hepsi senin kadar muhalefet yapıyor o zaman, eeeee senin farkın ne o zaman, neden o koltuktasın?

Baş örtülü kadınlarda aktif siyasette bulunmalı elbette ama CHP başkanının yerel seçimlere aylar kala bu açıklaması pek bir sakil durmuş, diğer söylemlerine çokta girmek istemiyorum, kısa ve öz : Tencere dibin kara seninki benden zenci:)))

çok güzel hareketler bunlar

seçimler yaklaştıkça hepsi ne yapacaklarını şaşırdılar şöyle doğru düzgün bir parti ve lideri yok yanarım da ona yanarım

ne carsaflilar geldi gecti, basortululerde gelip gecer...fenalik geldi bu tarz hareketlerden artik. yapmacikligi biraksinlar...

meclise o şekilde girilmsini istemiyorsun sonra tabiki kapımız onlara da açık diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Chp önce hangi kitleye hitap ettiği kararını versin. adam gibi çıkıp ben buyum desin. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oluyorlar.

Son düzenleme:

tam aklımdan geçenleri yazmışsın..mhp'yi örnek verdiğine göre meclisin içinde elbette başını açacak demek istiyor sanırım ee ne anladım ben o işten.

Ahh ah.. Bildiğin CHP, günü kurtarma, mevcut durumdan nasiplenme, belediyecilikten nemalanma, yetmedi mahalleliyi doyurma derkenn artık girecek nokta kalmadı seçime kısa bir süre kala bir dakika bu konuda da fikrimiz var diye beyan eden CHP.. Bi git artık ya...

şaka mı bu ya, "ben ona diktatör dedim"miş! bu ülkenin %50 si diktatör diyor başbakana, hepsi senin kadar muhalefet yapıyor o zaman, eeeee senin farkın ne o zaman, neden o koltuktasın?

Diktatör konuştu: “Sen CHP’li değilsin!”

İşe bakın.. Sabah akşam “Demokrasi” diyen.. Herkese, demokrasi dersi veren CHP’nin genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.. Daha iktidar (pek ihtimal değil ama) bile olmadan, nasıl bir diktatör olacağının sinyalini verdi..

Kemal Bey partililere konuşuyor.
O sırada bir hanım, tribünlerden “Önseçim istiyoruz” diyor..
Hani, partinin tüzüğünde olmayan..
Partinin vaadleri arasında bulunmayan..
Partinin çizgisine tam zıt bir talep olsa..
“Hanım kardeşimiz de, lüzumsuzluk yapmış..” diyeceğim.
Ama zaten Kemal Bey, iki günde bir “önseçim” vaadinde bulunuyor..
Hanım kardeşimiz de, bu vaadin, kendi ilçelerinde de hayata geçirilmesini istiyor.
Hepsi hepsi bu..
Kemal Bey’in tepkisi ne oluyor?
Çok sert..
“Sen CHP’li değilsin kusura bakma” ile başlıyor..
“Genel Başkan konuşurken konuşuyorsan CHP’li değilsin” ile devam ediyor..
Bu cümleleri not edin..
Demek ki; Kemal Bey tek başına, kimin CHP’li olup, kimin olmadığına karar veriyor..
Demek ki; Kemal Bey’in defterinde, genel başkan konuşurken, herkes sus pus oluyor..
Başka izahı yok, söylenenlerin..
Bu tablo, olsa olsa, diktatör özentiliğini ispatlar, Kemal Bey’in..
% 25 oyla, böyle afra tafra yaparsa,..
Bir de düşünün, AK Parti gibi % 50 alırsa..
Artık genel başkan; değil konuşurken, bir salonda bulunduğunda bile, başka hiç kimse konuşamaz hale gelecektir, anlaşılan..
Değil mi, genel başkan!
Tayyip Erdoğan için, “Diktatör.. Diktatör..” diyenlere duyurulur..

Diktatör özentili genel başkan, “önseçim talebi”ne öyle bozulmuş ki..
Kimyası bir anda altüst olmuş.. Hanımefendiye cevap mahiyetinde şu sözleri de sarfetmiş:
“CHP’liler önce dinlemesini bilir. CHP’liler önce kararlı duruş sergiler. CHP’liler asla kişisel çıkar peşinde koşmazlar. CHP’liler önce ülkeyi düşünürler. Kişisel çıkar peşinde koşan hiç kimse CHP’li değildir, onların bu partide asla yeri yoktur.”
“Önseçim” isteme ile “menfaat peşinde koşma” arasında nasıl bir paralellik varsa?
Dedik ya.. Kimya bozulmuş bir defa..
Ne dediğini de bilmiyor, diktatörlük heveslisi genel başkan..

Peki; Kemal Bey’in aynı toplantıdaki şu cümlelerine ne diyeceğiz:
“Burdur, ‘Ön seçim yapmamız lazım’ dedi, yaptık. Eczacı bir arkadaş seçildi, aday adaylarının tümü onun etrafında birleşti. Bolu, ‘Ön seçim yapalım’ dedi, komisyon karar verdi, genç bir kadın seçildi. Emin olun Bolu’da belediye başkanlığını alacağız!”
İki dakika önce, “önseçim isteyen” hanımı azarlayan Kemal Bey.
Hemen sonrasında, “önseçim isteyen” Burdur’un talebini yerine getirdiklerini, Bolu’da yine önseçim yapıldığını, iddialı hale geldiklerini söylüyor..
Ne demek şimdi bu?
Partili hanım “Önseçim istiyoruz” deyince, “Çıkar peşinde koşmayın” diyen Kemal Bey, hemen sonrasında, iki farklı ilde önseçim yapıldığını söyleyip, o iki ilde “çıkarcılara teslim olduğu”nu mu itiraf etmiş oluyor?

Merak ettim.
Tayyip Erdoğan’a “demokrasi” dersi veren..
Diktatörlük uyarısı yapan..
Solağından sağcısına..
Bir tanesi olsun, Kemal Bey’in bu despot söylemine eleştiri getirmemiş.
Tayyip Erdoğan’ın, her söyleminden “diktatörlük” delili çıkartıyorlar da..
Kemal Bey’in kameralar önünde, hem de bir hanım üyeyi azarlamasına, tek kelime ile itiraz getiren bir tek yazar yok..
İşte böyle olur, solak medya...

Ali Karahasanoğlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…