Başkalaşmis hayatım...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.481
Merhaba arkadaşlar
içindekileri dökmek istedim ..sadece burda deşarj olabiliyorum..
Bu hayatta derdimi anlatabilecegim beni anlayacak hiç kimsem yok...
benim hayatım ben evlendikten sonra bambaşka oldu.. ailemi arkadaş larimi dostlarimi herseyimi bırakıp sevdiğim adama geldim...

Eşimle 5 yıl çıktıktan sonra severek evlendık... ben hiç bilmediğim bi ülkeye gelin geldim. ..
4 Yıl geçti alışamadım... kime yaklastiysam uzak durdular benden daha hic tanımadan... cunku herkesin yeterince çevresi vardı bana kimsenin ihtiyacı yoktu... genelde burda gelinler hep evde çocuğu ile ilgilenir öyle gitmek gelmek yok. .. kendi ailesiyle birlikte iç içe ler genelde eltileri görünce kayinvalide falan yani... benim ailem yok uzakta eşimin aileside öyle... ikimizde burda iş bulduğumuz için buraya geldik...
4 yıldır evli olmama rağmen çocuk yapmadık çünkü benim çalışmam gerekiyordu ve çocuğuma bakacak kimsemiz yoktu kreş e vermek istemedik...
hep erteledik erteledik...
ama benim içimdeki bebek isteği sürekli arttı eşim için farklı öncelikler vardı ev gibi araba gibi onlarida aldı... şimdi bi bebeğimiz olsun çok istiyoruz ama denememize rağmen olmadı... sizden öğrenmek istediğim bu çocuk yapma işinin illaki yumurtlama günü nemi gelmesi gerekiyor ki hamile kalayim...
içimde o kadar acı varki sanki hiç bebeğimiz olmayacakmis gibi... Şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine rabbim bizede bi sağlıklı hayırlı bi evlat versin.. bizi bu yalnız ISSIZZ hayattan kurtarsin...
çok yalnız hissediyorum kendimi bebeğim olsa bizde büyük bi aile olsak kimsesiz kalmasam şu gurbet elde... allahım yardım et bize... düşündükçe içim acıyor... allahım kimseyi evlat siz lık la sınamasin inşallah...
insanların sorularindanda bıktım artık neden yapmiyorsun yoksa olmuyormu iyice bunalıyorum onlar sordukca...

lütfen bu yazımı okuduktan sonra bi evladiniz olduğu için bir kere daha şükür edin...
Yorum yazmak isteyenlerin yorumlarını bekliyorum...

Canim ne zamandan beri deniyorsunuz,yaslariniz kac bilmiyorum.

Ama evet hamile olma durumu sadece yumurtlama ve yumurtanin olgunlasip catlamasi neticesinde olan birsey.

Yani yumurtan olusacak,catlayacak, sperm yumurtayi dolleyecek. Yumurta yoksa sperm hicbir ise yaramaz. Yumurtanin dollenmesi lazim.

Bulundugunuz ulke gelismis bir avrupa ulkesiyse bir sorun olsa bile kolayca cozum ve tedavi yontemi bulabilirsiniz...

Ama henuz yeni basladiysaniz bir sure devam etmekte fayda var. Belki yumurtlama gunlerini tutturamadin kimbilir. Ovulasyon testleri bu konuda sana yardimci olabilir.

İnsallah en kisa zamanda bebegine kavusursun.

yaşlarimiz 30 larda. ..
6 aydır deniyoruz. .. allahtan hayırlısı

yaşlarimiz 30 larda. ..
6 aydır deniyoruz. .. allahtan hayırlısı

Hic gec degil. 6 ay da bence erken bir sure. Birkac aybdaha olmazsa dr a gitmenizi tavsiye ederim. Ben 1 sene deneyip gitmekten yanayim ama siz cok istediginiz icin ve yasinizi 30 uzeri olarak kabul ettigim icin birkac ay diyorum.

Türkiyede 1 yıl geçmeden infertilite teşhisi konmuyor ancak yurtdışını bilmiyorum.
daha erken 6 ay kuşkulanmak için.
içini rahatlatmak için gidip doktorla görüşerek tahlil,ultrason,rahim filmi çektirebilirsin eşinde tabiki sperm testi yaptırmalı.

canımm ya inşallah Rabbim sanada banada isteyen herkese nasip eder..benimde eşim istemedi şimdide 9 aydır deniyoruz olmuyor..yumurtlama gününe denk gelmesi gerekiyor evet..onu internet hesaplayabilirsin..birde tesbihler var ben bu ay onları çektim..

4 cuma üstüste 1000 er defa Ya Evvel
100 defa Allahümme Ya Evvelü
707 defa Allahümme Ya Varis

Rabbi Hebli Minledünke Zürriyeten Tayyibeten İnneke Semiud-Dua (Rabbim bana katından temiz bir nesil bağışla.şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin.)

Canım öncelikle her söylediğine amin demekle başlayayım. Rabbim tez zamanda gönlüne göre versin inşallah. 6 ay daha geç kalınmış bir süre değil genelde 1 sene denenmesi tavsiye ediliyor. Evet yumurtanın olgunlaşıp çatlama zamanına denk gelmesi gerekiyor. Ama insan kafaya takınca nedensiz infertelite olabiliyor. Adetlerin düzenli mi bilmiyorum. Benim sana tavsiyem adetinin bittiği gün itibariyle bir gün arayla bir daha ki adetine kadar düzenli ilişkiye girmen. (Biraz görev bilinci gibi oluyor ama dayanmak lazım :) ) Böylelikle ayrıca yumurta takibi yapman gerekmez. İki ay bu şekilde deneyin derim birde ilişkiden sonra hemen yataktan kalkma mümkünse belinin altına yastık koy ve mum duruşunda 15-20 dakika bekle.İki ayda böyle deneyip sonuç alamazsan ovilasyon takibi için testler satılıyor aynı hamilelik testi gibi onu kullanarak yumurtlama gününü bulabilirsin. Bunların hiç biriyle sonuç alamazsan adetinin 5. günü bir doktora git o ay seni düzenli takip edecektir.
Yaşlarınızda hiç geç değil merak etmeyin içini ferah tut yeter.

Canim doktora gittinmi acaba yani daha zaten cok erken birde cocuk yapmaya karar verdiginde bile once doktora gozukmek cok mantikli ben oyle yapmistim cocuk dusunuyorum diye doktor muayne etti sonra bana folik asit verdi bunu kullan dedi madem dusunueceksin dedi yumurtalarin guclenmesi icin folik eksikligi olmasin diye oyle yapsan bi once doktora gorunsen

bebek düşünmeden önce doktor kontrolüne gittim... ve altı aydır da folik asit kullanıyorum... doktor rahimde ki hersey yolunda dedi bi problem yok...
eşim gitmedi henüz doktora inşallah sperm sayisinda az falan değildir çok korkuyorum onada bişey diyemiyorum... gidermi kontrole. .. söylesem zoruna gidermi bilmem... diyemiyorum eşime bişey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…