• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkalarının sözüne bakarak kilo almaya çalışmayın

Meliss35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
21
0
36
İzmir
Merhaba kızlar, çevremde çok görüyorum forumdada çok var insanlar zayıfsın diye direterek kilo alması için birbirini sağlıksız beslenmeye sürüklüyorlar sporsuz alınan kilolar büyük sorunlara yol açtığı gibi benim burda anlatmak istediğim başka bir konu var 3 çeşit iskelet yapısı vardır bunlar;

1)ectomorfoz = ince kemikli zayıf yapılı genelde uzun boylu kişilerde görünür bu tip kemik yapısı fakat kısalardada olabilir hatta kısa boylu ince kemikli kızlar olduğundan çok daha uzun gözükür fotoğraflarda falan örnek verecek olursak shakira boyu kısa olmasına rağmen(1,50) ectomorfoz bir yapıya sahiptir.Bu tipler çok zor kilo alırlar ve kilo almaya çalıştıklarındada genelde yağdan olur ve fizikleri bozuk gözükür dar omuzlar geniş basenler sarkmış popo göbek gibi sorunlar boy göstermeye başlar.

2)mesomorfoz = standart ve atletik tipli kemik yapısıdır genelde zayıflık problemi çekmezler zaten problem değildir çevreden zayıf olsalar bile zayıfsın diye laflar duymazlar. en çok görülen insan iskelet tipidir doğuştan şanslıdırlar boyları ve kemik yapıları orantılıdır.

3)endomorfoz = iri kemikli geniş omuzlu geniş basenli yapıya sahip iskelet tipidir genelde kısa boynu tıknaz olurlar ne kadar zayıf olsalarda iri gözükürler kilolu olduklarından yakınıp dururlar herzaman için. boyları genelde kısa olabildiği gibi orta boy ve uzun boydada olabilirler. vücutları yağlanmaya elverişlidir kolay kilo alırlar

Size kilo boy orantısından bir kaç örnek vereyim herbirisine

165 boyu baz alıyorum Türkiye standartlarına en uygun boy olduğu için ve hepsinin yağ oranı aynı ne çok zayıf nede çok kilolu olacak şekilde

165 boyundaki ectomorfoz yapılı bir bayan standart yağ oranındayken standart kilo aralığı 45 ila 50 arasındadır 50 nin üzerine çıkmaya çalıştıklarında bölgesel yağlanmalar başlar ve vücut hatları bozulmaya başlar

165 boyundaki mesomorfoz yapılı bir bayanın standart kilo aralığı 50 ila 55 arasındadır bu kilonun üzerine çıktıklarında yukarıda bahsettiğim gibi yağlanmalar boy gösterecektir.

165 boyundaki endomorfoz yapılı bir bayanın standart kilo ağırlığı ise 55 ila 60 arasındadır 55 in altında düşmeye çalıştıklarında istedikleri görünüme kavuşamadan kemikli ve iri bir görüntüye gelebilirler.

Genelde çevresinden sen zayıfsın... Azıcık ekmek ye... Safinaz... v.b laflara maruz kalanlar ectomorfoz yapılı bayanlardır bu tip bayanlar aynada kendilerine baktıkları zaman kemikli kötü bir görüntü görmüyorlarsa çevrelerine aldırış etmemelerini illada bu laflara maruz kalmak istemiyorlarsa fitness v.b sporlar ile kas yoğunluğunu arttırmalarını öneririm. Unutmayınki bütün günümüz mankenleri ecto yapıdadırlar manken gibi kızım onlar kendilerine baksınlar diyip kendinizi iyi hissetmelisiniz bence;)

Yazmayı unuttuğum noktalar olabilir aklıma geldikçe ekleme yaparım. Sorularınız olursa sorabilirsiniz cevaplarım:)

Not:Tamamen kendi yazımdır kendi bilgilerimden yararlanarak yazdım alıntı değildir

Son düzenleme:
Çok haklısın. Birde şöyle bir sözü ekliyorlar ve iyice bayanlar yağ tulumuna çeviriyorlar. "Yemeğin salçalısı, kadının kalçalısı."
İleride o kiloları vermek git gide zorlaşıyor. Ve birden kilo alınca çatlaklar ve selülitler meydana geliyor.
Veriyolarlar ellerine yağlı yemek ve hamur işi listesi. Akşama kadar tıkınıyorlar. Ne bir spor ne bir yürüyüş.
Sonra kocamızın, sevgilimizin gözü dışarlarda dersiniz. Vücutlarınıza dikkat edin kızlar.

Ben küçükken cok zayıftım, aşırı hemde. Gelişimim yavaştı boyumda kısaydı. Ne kadar yediysem de alamıyordum. 5. sınıfta bir ilaç aldı annem kilo almam için onun sayesinde aldım ve gitmiyorlar, boyum 1,57 kilom 53 şuan. Bir 48-49 olmak istiyorum açıkcası.

Back