arkadaşlar. bundan 9 ay önce bebek maceramız başladı ilk 5 ay kendimiz denedik baktık olmuyor uzun araştırmalar sonucu iyi olduğuna inandığım ve aynı zamanda çalıştığı hastanenin tüp bebek bölüm başkanı da olan bir doktora gittik... forumlarda hakkında hep iyi şeyler yazıyordu... ilk etapta artık bebek istediğimizi ve yaşımın 29 olduğunu 5 aydır denediğimizi ve henüz hamilelik gerçekleşmediğini anlattık.. bana söylediği "ben ultrasonda gördüğüme inanırım, hormon testi falan boşa zaman kaybı" oldu.bu tavır önce hoşumuza gitti ve bana aynı gün vajinal ultrasonla muayene yaptı hiçbir problem olmadığını ve bir sürü yumurtam olduğunu söyledi... normalde 1 seneden önce tedaviye başlanmadığını ama yaş faktörü ve bizim zaman kaybetmek istemediğimizi de göz önüne alarak eşimin spermiogram yaptırmasını istedi... test orada yapılmadığı için başka bir yerde yaptırmak üzere hastaneden ayrıldık. daha sonra bir süre daha beklemeye olmazsa birkaç ay sonra testi yaptırmaya karar verdik.. ve bu ay testi uyguladık.. bebeksiz 1 seneye yaklaşıyoruz. test sonuçlarını doktora gönderdim ve bana verdiği tek cevap "her şey normal" oldu ! doktorun bu baştan savma ve ilgisiz tavrı beni rahatsız etmeye başladı.. neticede bana hiçbir test uygulamadı. ultrasondan neyi ne kadar anlayabilir ? eşimde bir problem olmayabilir ama ya bende yumurta çatlama sorunu, tüplerde tıkanıklık veya herhangi hormonal bir bozukluk varsa bunu ultrasonda görebilir mi ? hadi hepsini geçtim... her şeyin normal olduğunu bizde az çok anladık testten ve internetteki sonuçlardan, ee bundan sonra hangi yolu izleyeceğiz ? "her şey normal" ne demek ? doktora ne yapılması gerektiğini ben mi söyleyeceğim... çok sinirliyim çok... başka bir doktora gitmeli miyim. yoksa bu doktora güvenip hiç birşey yapmadan beklemeli miyim ?