Tatlı Tarifi Basitt ve nefisss Brownilerrr :))))

Brownimm

Hayatımın Aşkı 2 Erkek..
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
831
3
46
Ordu
Malzemeler:

1 paket sana yağı
1 bardak süt
1,5 bardak şeker
2 bardak un
2 yumurta
kabartma tozu
vanilya
2 kaşık kakao

Yapılışı:

1 paket sana yağı eriyecek. Ayrı bir kaba şeker, erimiş yağ, süt ve 2 kaşık kakao hepsi beraber güzelce çırpılır. Bu karışımdan bir bardak alınıp köşeye bırakılır. Geri kalan karışıma iki yumurta, iki bardak un, kabartma tozu, vanilya katılır. Browni kalıplarına dökülür. ( kalıpları yarısına kadar doldurun ki şiştikten sonra taşmasınn :))

150 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir. ( pişip pişmediğini kürdan batırarak da anlayabilirsnizz :))

piştikten sonra hemen ayırdığımız bir bardak karışımı üzerlerine dökelimmm.

servis yapacağımız zaman hindistan ceviziyle süsleyebilirsinizzz.

$060820120622.jpg şimdii yaptımm fırından çıkar çıkmazzz resmini attımmm AFİYET OLSUNNNN :))) :16::16::16::16: :56::56::56::56: :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Malzemeler:

1 paket sana yağı
1 bardak süt
1,5 bardak şeker
2 bardak un
2 yumurta
kabartma tozu
vanilya
2 kaşık kakao

Yapılışı:

1 paket sana yağı eriyecek. Ayrı bir kaba şeker, erimiş yağ, süt ve 2 kaşık kakao hepsi beraber güzelce çırpılır. Bu karışımdan bir bardak alınıp köşeye bırakılır. Geri kalan karışıma iki yumurta, iki bardak un, kabartma tozu, vanilya katılır. Browni kalıplarına dökülür. ( kalıpları yarısına kadar doldurun ki şiştikten sonra taşmasınn :))

150 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir. ( pişip pişmediğini kürdan batırarak da anlayabilirsnizz :))

piştikten sonra hemen ayırdığımız bir bardak karışımı üzerlerine dökelimmm.

servis yapacağımız zaman hindistan ceviziyle süsleyebilirsinizzz.

Eki Görüntüle 481580 şimdii yaptımm fırından çıkar çıkmazzz resmini attımmm AFİYET OLSUNNNN :))) :16::16::16::16: :56::56::56::56: :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

süperr olmusssss kuşumm ya begendım denemek lasımmm :56::56::1:

Canım yaa çok güzel görünüyor bende yapmak istiyorum ama bizde kalıp yok. :50: Normal bi şekilde olsa olmuyor mu? :50:

ben bu tarifi uyguluyordum ama sizinkiler de çok leziz gözüküyorlar ellerinize sağlık :3:

Malzemeler
1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı kakao
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/antep fıstığı
Hazırlanması:

Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın.
Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.

Back