basiretim kapanmış

burcu8754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
207
0
46
Sakarya
çok dertliyim kızlar. elimi hangi işe attıysam yarım kaldı. bana verilen sözlerin hiç biri gerçekleşmşyor. doktora yapmaktayım kadro bekliyorum ama 2 yıldır kadro açılmadı sürünmekteyim. hıcalar dersler üstüme geliyor ve burs verende yok iş verende yok. kadro için bulmadığım torpil konuşmadığım kimse kalmadı ama açılmıyor bi tüürlü olmuyor olmuyor. benden sonra başlayan i,nsanlar aldı ben yüksek puanlara rağmen alamadım. elimi nereye attıysam kurudu resmen. ne yapmam gerekiyor bilmiyor. nasibim belki başka yerde dedim iş aradım işte bulamadım 2 aydır boştayım başvurduğum yerllerden bile cevap gelmiyor. inanın çok çalışkanım, başarılıyım şimdiden bi sürü yayınım var ama ama olmuyor işte. iş yerleri desen alımlıda kızım ya kötü amaçla yaklaştılar uygunsuz teklif aldım yada çok düşük maaş oldu o yüzden olmadı. basiret nasıl açılır ne yapmam gerek. dua etmem yetmiyor sanırım ve ne yazıkki gitgide inanç yönündende sarsırılıyorum artık ne ibadet etmek nede dua etmek geliyor içimden bu beni dahada üzüyor. allah beni kısmetsiz yaratmış diye çok üzülüyorum. 26 yaşına geldim elimde tutulur hiç birşey yok depresyondayım şuan resmen:2:

Kimse kısmetsiz değil.Herkesin zor günleri zorlandığı zamanları oluyor.Fakat bu dönem öyle yada böyle geçiyor
Olmuyorsa daha iyisi olacağındandır.
Akademik personel olmak biraz uğraştırıcıdır.Torpilde döner.
İş konusunda maaş az oluyor demişsiniz.Fakat yeni başlayan herkes hangi üniversiteyi bitirmiş olursa olsun teorikte kalıp pratik olmadığı için düşük ücretle başlar özel sektörde.
Siz düşük ücretle başlayın başarınız ve deneyiminiz arttıkça statünüzde maaşınızda artacakdır.
İlk basamağa basmadan son basamağa gelemiyoruz maalesef.

Kimse kısmetsiz değil.Herkesin zor günleri zorlandığı zamanları oluyor.Fakat bu dönem öyle yada böyle geçiyor
Olmuyorsa daha iyisi olacağındandır.
Akademik personel olmak biraz uğraştırıcıdır.Torpilde döner.
İş konusunda maaş az oluyor demişsiniz.Fakat yeni başlayan herkes hangi üniversiteyi bitirmiş olursa olsun teorikte kalıp pratik olmadığı için düşük ücretle başlar özel sektörde.
Siz düşük ücretle başlayın başarınız ve deneyiminiz arttıkça statünüzde maaşınızda artacakdır.
İlk basamağa basmadan son basamağa gelemiyoruz maalesef.

haklısında ben 4 yıldır bu işin içindeyim yani 2 yıl master 2 yıldırda doktora yapıyorum ve artık hak ettiğimi almak istiyorum çünki alanımda geliştirdim kendimi ama gerçekten bi kısmetsizlik var bende

Kısmetim kapandı diyecektin herhalde canım, basiret veya basiret bağlanması dediğimiz başka birşey.
Allah yardımcın olsun sen çalışıp elinden geleni yapıyorsan İnşallah emeklerin karşılıksız kalmayacaktır. Benim kuzenim tam 6 sene kadro bekledi ama o sırada da öğretmenlik yaptı. Belki sen de alanınla ilgili başka bir işe başlarsan bekleme süresini boş geçirmemiş olursun.

haklısında ben 4 yıldır bu işin içindeyim yani 2 yıl master 2 yıldırda doktora yapıyorum ve artık hak ettiğimi almak istiyorum çünki alanımda geliştirdim kendimi ama gerçekten bi kısmetsizlik var bende

Akademik kariyerde haklı olabilirsin fakat özel sektörde eğitim değil deneyim mantığı işliyor maalesef :19:

İnsan bunca emeği verdim olsun bi şeyler istiyor anlıyorum sizi fakat olmuyorsa hemen üzülmeyin daha ne fırsatlar çıkacaktır karşınıza

ne kadar çok kısmetsizim lafını kullanmışsınız....bu kadar çok kısmetsiz olduğunu tekrarlarsan kısmetini kendin kapatırsın...doktora aşamasına gelmiş bir kızın kısmetsizim kısmetsizim diye yana yakıla üzülmesi çok anlamsız...olumlu olun lütfen daha iyisi hazırlanıyor diye düşünün...ben sizin için öyle düşünüyorum çünkü:16::16::16:

inşallah dediğiniz gibi daha iyisi olacağındandır çünki artık yaşımda geçiyor ve hayatta çok geride kalmış durumdayım dediğim gibi elimde tutacağım hiç birşey yok allah hepimiizin hakkında hayırlısını nasip etsin. şimdi etrafda iş bakıyorum ama alanımla ilgili iş bulamadım malesef olmadı artık alanım dışından bir iş bulucam

Bir kapı kapanır öteki açılır sıkmayın kendinizi...
Kısmetiniz kapalı gibi geliyor size .
Ama ummadığınız anda bulutlu.hanenize öyle bir güneş doğarki şaşırır kalırsınız.
Ümidinizi kaybetmeyin yeter.

daha gençsin ilerde çok güzel bir işin olur herkesin biryerde yiyecek ekmeği vardır ...

Son düzenleme:
aynı şeyleri benim eşimde yaşadı hemde neler kazandığı sınavlar iptal edildi düşün akademik kariyer yapmak istedi ve olmadı ne büyük hayaller yıkıldı sonra özel bir yerde kıytırık bir maaşla başladı itildi kakıldı sonra kamuya sözleşmeli girdi geçen sene kadro aldı şimdide devletten başka bir kuruma uzman olarak atandı maaşı da konumu da öğretim görevlisinden daha iyi durumda anlayacağın herşeyin zamanı var sabret benim eşim 38 yaşında ama şimdi hakettiği yerde inşallah:34:seninde bir yerlerde kısmetin vardır sadece sabretmelisin...

Beklentilerin çok yüksek sanırım.
Önce ufaktan çalışmaya başla, sonra önün açılır.
Düşük maaş veriyorlar diye kabul etmemezlik yapmamalısın.
Ayrıca mütemadiyen kısmetsizim dersen enerjini kilitlersin.
Aç kendini, olumlu düşün. Biraz şükretmeyi bil.

salatan tefriciye oku 4444 halamın çoçuklarını bu duayla işe soktu hemde devlet memuru oldular
sen durma başla

olmuyor diye sızlandığın duaya belki birgün olmadığı için şükrediceksin. inancını sakın yitirme Allah herkesi değişik şekilde sınıyor. senin sınavın da bu canım. sağlığına şükret ve mücadelene devam et.

mezun olduğunuz bölüme üniversiteye göre özel sektörün tepkisi değişik olur.
boğaziçi bilg mühendisliğinde daha okurken iyi maaşlarla iş bulabiliyor insanlar.
lütfen şunu da unutmayın; büyük şirketler holdingler de işe aldıklarında öyle aman aman maaşlarla başlatmıyorlar.
yüksek lisansı olmayan kalmadı neredeyse.
herkesin elinde sertifikası belgesi var.
akademik kadrolara daha yüksek lisansa başladığında geçiyor insanlar. torpil, referans ne derseniz diyin gerçek bu.
doktoramı da bitireyim der ve beklerseniz, bittiğinde hala akademik kadro bulamazsanız özel sektörde teklif edilen maaşlar daha çok zorunuza gider.
nerede yaşıyorsunuz, bölümünüz ne yabancı diliniz gerçekten iyi mi bilmiyorum.
şunu kesinlikle söylemeliyim, iyi iş evde otururken gelmiyor
vasat bulduğunuz bir işte tanıdığınız insanlar size yeni ve güzel bir işin kapısını da açabilir.
yılmayın.
kısmetsizim diye sürekli kendinize telkinde bulunmayın. elinizden geleni yapın ama gerçekten yapın. hayırlısı için dua edin

Canim uzgunum ama su halde secim yapma luksun yok. Yani parasi az bile olsa o isi kabul etmeliydin. Istedigin kadar okul oku, tecrubesiz tecrubesizdir. Asagidan baslar. Is hayatinda isler boyledir. Sen egitimine fazla guvenip fazla beklenti icine girmissin. Akli basinda hicbir isveren tecrubesiz birini tepeye oturtmaz, egitim seviyesi ne olursa olsun. Cunku isi bilmeyen biri konumundasin. Okul sana bir yere kadar ogretir. Egitim seviyenle guzel bir temelin oldugunu dusunuyorum. Ama isin aslini calisitken ogrenirsin esas. Iste buna tecrube denir ve is yasaminda cok degerlidir.

Akademisyenlik düşünen insanların en çok zorlandığı nokta burası, kadro açılmayınca ne yaparım? Bu durumda özel sektörde iş bulma şansınız çok düşük. Ben de şu an yüksek yapıyorum akademik kariyer düşünüyordum oldum 25 ne bir stajım var ne bir deneyim, sadece ders çalışmış durmuş pozisyondayım.
Şimdi özel sektörde staj aramaya çalışsam??? Benim teorik bilgilerim hiçbir işe yaramıyor. Adamlar deneyim istiyor staj için bile.

Başka üniversiteleri deneseniz? Yani illa o üniv değil de, Türkiye'nin her yerine başvurun olmadı.

doktora yapmış bir insan olarak da anlıyorum, düşük maaş çok can yakıcı olur özelde.

Akademik ünvanın malesef yeri yok özel sektörde, ancak prof olacaksınız da sizi danışman niyetine alacaklar o da tam zamanlı değil...

üzülmeyin, başka üniv. deneyin, eminim ki atlatacaksınız bu dönemi

ya iş keşke kendi alanımda olsada düşük maaşlı olsa inanın içim gam yemez ama bana teklifler sekreterlik çağrı merkezleri filan ve ben sağlık sektöründen mezunum bu alanlarda nçalışmamın bana hiç bir getirisi olduğunu düşünmüyorum. buna ayırdığım zamanı doktora derslerime ayırırrım diye düşünüyorum. belki iş arayan birisi için 2 ay çok bi süre değildir ben 2 aydır iş aruyorum ve en azından kendi sektörümden olsun istiyorum. diğer ünilerede başvurdum tabiki vurmammı ama hepsinin kendi adamı vardı o yüzden ben sıralamada 1. olduğum halde mülakatta elendim

çok dertliyim kızlar. elimi hangi işe attıysam yarım kaldı. bana verilen sözlerin hiç biri gerçekleşmşyor. doktora yapmaktayım kadro bekliyorum ama 2 yıldır kadro açılmadı sürünmekteyim. hıcalar dersler üstüme geliyor ve burs verende yok iş verende yok. kadro için bulmadığım torpil konuşmadığım kimse kalmadı ama açılmıyor bi tüürlü olmuyor olmuyor. benden sonra başlayan i,nsanlar aldı ben yüksek puanlara rağmen alamadım. elimi nereye attıysam kurudu resmen. ne yapmam gerekiyor bilmiyor. nasibim belki başka yerde dedim iş aradım işte bulamadım 2 aydır boştayım başvurduğum yerllerden bile cevap gelmiyor. inanın çok çalışkanım, başarılıyım şimdiden bi sürü yayınım var ama ama olmuyor işte. iş yerleri desen alımlıda kızım ya kötü amaçla yaklaştılar uygunsuz teklif aldım yada çok düşük maaş oldu o yüzden olmadı. basiret nasıl açılır ne yapmam gerek. dua etmem yetmiyor sanırım ve ne yazıkki gitgide inanç yönündende sarsırılıyorum artık ne ibadet etmek nede dua etmek geliyor içimden bu beni dahada üzüyor. allah beni kısmetsiz yaratmış diye çok üzülüyorum. 26 yaşına geldim elimde tutulur hiç birşey yok depresyondayım şuan resmen:2:

26 yaş hayata başlamak için geç kalınmış bir yaş değil artık. eskiden bu yaşta insanlar 3 çocuk sahibi oluyormuş ama şimdi dünya değişti. inancım sarsılmak üzere diyorsun.. bu da senin bir sınavın olamaz mı? doktora yapma seviyesine geldiğine göre mutlaka yapacak birşeylerin vardır. doğru zaman seni bulacak emin ol.... "Sınırsız Güç" diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim. ben de eskiden moral yönünden doping aradığım zaman sarıldığım bir kitaptı. içinde bir örnek geçiyor. şuan çok ünlü markalardan biri olan piliç baget fast food sektöründe ortaya çıkışı şöyle... emekli bir asker bu dönemde sıkılıyor ve kendine uğraş bulmak istiyor... yemek yapma hobisini değerlendirmek istiyor ve tavuk kızartması sosu yapıyor kendince çevresi çok beğeniyor.. bunu işe dökmek istiyor...bir sürü yerle görüşüyor kimse değerlendirmiyor tam 45. görüşmesi sanırım daha da fazla olabilir buna yeşil ışık yakıyor. ve şimdi markası dünyada en ünlü AVM lerde. İTO kilitlerinin çıkış öyküsünü okumuştum, ilk başta trenlerde asma kilit satarak başlamışlar işe..şimdi malum...2 ay uzun bir zaman değil. sabret ama elinden geleni yap.

26 yaş hayata başlamak için geç kalınmış bir yaş değil artık. eskiden bu yaşta insanlar 3 çocuk sahibi oluyormuş ama şimdi dünya değişti. inancım sarsılmak üzere diyorsun.. bu da senin bir sınavın olamaz mı? doktora yapma seviyesine geldiğine göre mutlaka yapacak birşeylerin vardır. doğru zaman seni bulacak emin ol.... "Sınırsız Güç" diye bir kitap var okumanı tavsiye ederim. ben de eskiden moral yönünden doping aradığım zaman sarıldığım bir kitaptı. içinde bir örnek geçiyor. şuan çok ünlü markalardan biri olan piliç baget fast food sektöründe ortaya çıkışı şöyle... emekli bir asker bu dönemde sıkılıyor ve kendine uğraş bulmak istiyor... yemek yapma hobisini değerlendirmek istiyor ve tavuk kızartması sosu yapıyor kendince çevresi çok beğeniyor.. bunu işe dökmek istiyor...bir sürü yerle görüşüyor kimse değerlendirmiyor tam 45. görüşmesi sanırım daha da fazla olabilir buna yeşil ışık yakıyor. ve şimdi markası dünyada en ünlü AVM lerde. İTO kilitlerinin çıkış öyküsünü okumuştum, ilk başta trenlerde asma kilit satarak başlamışlar işe..şimdi malum...2 ay uzun bir zaman değil. sabret ama elinden geleni yap.

çok teşekkür ederim elimden geleni yapıcam elbette inşallah bemde yüzüm güler allah hepimize hayırlısı nasip etsin inşallah

Back
X