• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başının yarısı olmadan doğdu. Hamileler başlığı açmasın

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Uttar Pradeş eyaletinde dünyaya gelen "mucize bebek" tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Minik bebeğin hayatı sadece 48 saat sürdü.
Sitene Ekle
basinin-yarisi-olmadan-dogdu-6542240.Jpeg

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Savita Rani isimli 32 yaşındaki kadın geçtiğimiz salı günü normal doğumla bir bebek dünyaya getirdi. Şoke eden görüntüsü sebebiyle "mucize bebek" olarak adlandırılan talihsiz bebeğin başının bir kısmı yoktu ve gözleri patlayacak gibi görünüyordu. Bebeğin durumunu duyan insanlar mucize bebeği görmek için Sai Doğumhanesi'ne akın ediyordu. Ancak doğumdan iki gün sonra mucize bebek kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Kusum Lata, yaşanan sıradışı durumun annenin hamilelik esnasında yanlış ve düzensiz beslenme alışkanlığından kaynaklandığını söyledi. Bebeğin beyninin anne rahminde tam olarak oluşmadığı ve kalbi sayesinde iki gün süresince hayatta kalabildiği açıklandı.

Daha önce üç sağlıklı çocuk dünyaya getiren Rani'nin, doğumda çok zorlandığı ve çok kan kaybettiği belirtildi.
http://www.milliyet.com.tr/boyle-dunyaya-geldi/dunya/detay/2183700/default.htm

bence yaşamaması daha hayırlı olmuş, bin bir türlü sağlık sorunu olacaktı

Sence bu dogru mu? Yeni dogan bebeklere gore kollari cok buyuk. Insallah yalan haberdir ya.. cok aci bi sey cunku.
Bi de ultrasonda artik bebegin her seyini goruyorlar biliyim. Allahim korusun. .

Sence bu dogru mu? Yeni dogan bebeklere gore kollari cok buyuk. Insallah yalan haberdir ya.. cok aci bi sey cunku.
Bi de ultrasonda artik bebegin her seyini goruyorlar biliyim. Allahim korusun. .

valla canım doğru gibi geldi, yabancı kaynaklardan da aratmak lazım, hindistandan böyle haberler çok çıkıyor yani anormal doğan bebekler...

Mucize filan değil, bir tür anomali bu. Adı "anencephaly", beyin gelişmeden bu şekilde doğuyor bebek. Yaşaması beklenmiyor bu durumda. Yaşasa mucize olurdu. Doktor da şak diye anayı suçlayıvermiş. Umarım cahil cühela bir ailesi yoktur, yoksa vay o kadının haline. Ben olsam doktora dava açardım.

bi keresinde hastanede yatmak zorunda kalmıştım yan tarafımda hamile genç bir kadın yatıyordu, bebeğinin bağırsakları komle dışardaymış daha bi sürü bi problemi daha varmış, doktor çok ameliyat olmak zorunda kalır, düzeleceğide garanti değil demiş, doktorlar seçenek sunmuştu kadın iki gün yattı düşündüler eşiyle, ve kadın doğurmaya karar verdi, günah olduğunu düşündü, onun vaadesi ne kadarsa o kadar yaşamaya hakkı var dedi sohbet ettiğimizde...

Mucize filan değil, bir tür anomali bu. Adı "anencephaly", beyin gelişmeden bu şekilde doğuyor bebek. Yaşaması beklenmiyor bu durumda. Yaşasa mucize olurdu. Doktor da şak diye anayı suçlayıvermiş. Umarım cahil cühela bir ailesi yoktur, yoksa vay o kadının haline. Ben olsam doktora dava açardım.

mikrosefaliyi diyosun galiba canım, onunla ilgili bi haberde paylaşmıştım geçen bi ülkede 4 ayda 4 bin bebek doğumuş öyle, zika mı ziko mu ne bi cins sivrisineğin hamile kadınları ısırmasıyla yayılan bir virüs yüzünden

mikrosefaliyi diyosun galiba canım, onunla ilgili bi haberde paylaşmıştım geçen bi ülkede 4 ayda 4 bin bebek doğumuş öyle, zika mı ziko mu ne bi cins sivrisineğin hamile kadınları ısırmasıyla yayılan bir virüs yüzünden
Hayır, anencephaly'den bahsediyorum. Microcephaly başka.

Böyle bi resmi daha öncede gördüm çok benziyo, sitenin hamile bayanları görmese bari

Balık gibi görünmüyor mu?

Normal halini almadan önceki evrelerden birinde mi kalmış bebeğin kafası anlamadım ben.

Yaşamamış olması şansı belki de..

Böylesı daha ıyıymıs demekkı :( Yaşasaydı onca rahatsızlığı ve insanları bakışlarına maruz kalıcaktı.
Allahım ailesıne sabırlar versın. Bu derece teknolojımız gelişmişken çocuğun böyle olduguunu nasıl farketmedıler acaba..

belkide hiç doktora gitmemişler, ülkemizde bile var hala hiç doktora gitmeyen

Back