Gebeliğe Hazırlık Başından sonuna tüm detayları ile tüp bebek sürecim 💝

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

esrasill

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
3
1
30
Bu siteyi o kadar çok okudum ki, her başlıkta her yorumda kendimden bir parça buldum. Umut aradım.. bende sizlerle inişli çıkışlı serüvenimi anlatmak ve benim gibi çaresizce süreç hakkında bilgi arayanlara ışık tutmak istedim..

Öncelikle 2024 kasım ayı için toplam masraf ;
Ben ilaçları biraz yüksek dozda kullanmak zorunda kaldım bu yüzden toplam 41 bin tl ödedim. Ama fakülden ilaçları yazdırdığım için 27 bin tl geriye aldım yani ilaçların tamamı toplam 14 bin tl oldu.

Muayene ücreti ( 1 ay içinde bir daha ödemiyorsunuz ) 1.500 tl
Tüp bebek tedavi ücreti 63 bin
Embriyo dondurma 11.700
Embriyoglu ve embriyoskop ( bunlar tercihe bağlı ödemek zorunda değilsiniz ) 10.000
Yani özel istekler hariç ilaçlar ve tedavi 78.500 tuttu toplam.

Bir pcos mağduru, düşük sperm ile mücadele eden anne adayıyım.
3 yıldır tedaviye rağmen hiç bir sonuç alamadım. Son aşılamada negatif olunca, başladım araştırmaya.

Bursada bir tüp bebek merkezinde sürece başladım.
Direkt regl ikinci günü gidip gerekli tahlilleri verip
GONAL F 300 cc olacak şekilde 2400 doz aldım.
Benim yumurtalarım gelişmediği için bu şekilde yüksek aldım. İğnelerin zor hiçbir yanı yok. Korkma
Aynı zamanda folik asitede başladık hemen.
Yumurta takibi ile 9 yumurta yeterli büyüklüğe ulaştı. Opuda 15 yumurta toplandı. Fakat opu günü rahimde sıvı olduğunu ve bu yüzden transferin iptal olabileceğini öğrenip yıkıldım. Biliyorsunuz ki hepimiz bir an önce kucağımızda olsunlar istiyoruz…. Ağır bi antibiyotik tedavisine başladık, aynı zamanda gonal f ile birlikte çatlama önleyici bir iğneyi saha 5 gün kullandım.
Ben toplanan yumurtalar için emriyoglu ve embriyoskopta istedim.
Bu yüzden sık sık bilgi aldım gelişimleri ile alakalı.
Transfer günü erkenden hastanedeydim, rahimdeki sıvı çok şükürki gitmişti, o yüzden taze transfer olabildim..
Toplam 7 yumurtam 5. Güne gelmeyi başardı ve 1 5AA kalite yumurtayı bugün itibarı ile transfer oldum.
Kalan 6 yumurtamı dondurdum.. şuan kan sulandırıcı ve prolutex iğneye devam ediyorum. Folik asit ve progestan fitil kullanıyorum.
şimdi en zor sürece geçtim.. 12 gün bekle bekleyebilirsen…

Erkenden test yapıp sonuç alan hamişler lütfen banada neler yaşadığınızı anlatır mısınız

Merhaba tebrik ederim hakkınızda hayirli olan bebeginiz kolaylikla ve saglikla sizi bulsun ben de bu surece baslayacagim ama benim korkum opu islemi. Islem sirasinda genel anestezi mi aldiniz agrili mi oldu uyanmasi vs surec orada nasildi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…