Basina gelen lutfen yardimci olabilir mi?

Aslimoykumm

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2022
79
14
8
39
Arkadaslar daha önce kızımın az idrar yaptığını konuşmuştuk idrar yolu enfeksiyonu cikmisti.10 gün geçti yine enfeksiyon cikti.kultur daha çıkmadı.kulturde üreme olursa nefrolojiye yonlendirecek doktor zarar vermesin diye.kizim 5.5 aylik.o kadar dikkat ediyorum temizliğine zaten çok cis yapmiyor hani bezi dolu olsa pis kalsa diyecegim günde 1 kere kaka yapiyor.ayaklarini sicak tutmam mi gerekiyor?İzmir deyim hava yaniyor.klima ile mi usuttu acaba diyorum ama klima olmadan agliyor hem cok terliyor su kaybı oluyor az.cis yapiyor.inanin ne yapacağımı şaşırdım iştahı da yok zaten.en sin yapılan idrarda sonra aynı şikayetler devam etti az idrar ama biraz yoğun hafif kokulu.ve sarı akıntı vardi birkac kerede pembe oldu.doktor normal olduğunu söyledi bazen akintidan da enfeksiyon olurmuş kültür önemli dedi.hemen antibiyotik başlamak istemiyorum dedi.cunku gecen sefer idrarda enfeksiyon cikti kültürde üreme olmadığı için ikinci kez antibiyotik vermedi.yasi küçük kullanmayalım dedi.bunu nasıl önleyebilirim?önerileriniz var mi?başına bu şekilde gelen var mu?lütfen yardımcı olur musunuz
?tesekkurler

5 buçuk aylıkken benim kızım da idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti.Biz 2 gün yatış yaptık.Bebek çok küçük diye doktor eve gondermek istemedi.Ben de hergun banyo yaptiriorum altını asla kirli birakmiorum nasıl oldu bu diye kendimi perişan etmiştim.Bizde ateş dışında hiçbir belirti yoktu.Sabah başlayan ateşi öğleden sonraya kadar evde dusuremeyince hastaneye gittik.O şekilde anlaşıldı.Doktorumuz bize ne kadar iyi bakarsan bak kız bebeklerde daha çok görülüyor dedi.Sukur tekrar etmedi.Hijyene her zaman olduğu gibi extra dikkat etmemizi söyledi bi de temizliği önden arkaya doğru yapmamıza özen göstermemizi istedi.Klima hakkında bi uyarıda bulunmadı.Klimamiz 23 derece üfleme modu kapalı çalışıyor.Klimasiz da olmaz dediğiniz doğru.Bebekler de bizim gibi insan sonuçta.Kucuk olmaları klimasız sıcakta kalabilicekleri anlamına gelmio.Benim konuyla ilgili tecrübem bunlar.Miniginize çok çok geçmiş olsun.

Merhaba. Emiyor mu? Ediyorsa beslenmenize dikkat edebiliyor musunuz? Hamurisi, şeker, işlenmiş gıda, çikolata, süt, peynir çok sınırlı tuketin. Akdeniz tipi beslenin, sulu tencere yemekleri tercih edin. Bol su için. Dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemeyin hiçbir şeyi, doğrudan klima akiminda kalmayın, soğuk suyla banyo yapmayın.

Emen bebeklerin hastalıklarının kaynağı sadece kendi vücutları olmuyor ne yazık ki. Annenin beslenmesiyle bebeğin sağlığı doğrudan ilişkili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…