• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

basın sektöründen olan var mı ( gazeteci - muhabir ) ve diğer hanımlarda yardım etsin

sheldonnn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
58
0
286
Ankara
merhaba hanımlar, ben üç yıldır muhabir olarak çalışıyorum. pazartesi günü yeni bir dergiye başlıyorum. derginin sahibi vasat durumda olduklarını söylediler, henüz yirmi yaşındayım ama meslek lisesi mezunuyum. ve deneyimim çok fazla. bununda farkına vardı, adam. pazartesi siz istediğiniz gibi düzenleme yapın bir kişi daha alınacak, size genel sorumluluğu verelim aynı zamanda çekimlere röportajlara gitmeye devam edin dedi.
birden böyle bir sorumlulukla karşılaşınca hem sevindim hem şaşırdım. pazartesi tam bir profesyonel gibi çalışmaya başlamak istiyorum. geliş gidiş saatleri disiplin gibi konularda sorunum yok ama benden daha deneyimli kişilerden yardım almak istiyorum. lütfen yardım edin bana akıl verin.
nasıl düzenlemeler yaparsam kendime "bravo" dedirtirim, gerçi beyefendi bu yaşta bu profesyonellik bravo dedi ama olsun daha fazlasını istemekte haksız değilim değil mi :)

bu sektörü bilenler sektör hakkında, diğer hanımlarda iş dünyası hakkında engin ve önemli tecrübelerini bana aktarırlarsa çok memnun olacağım.

Merhaba ben de gazeteciyim. Tam olarak ne istediğini bilemediğim için şu önerilerde bulunabilirim;
Mümkün olduğunca girişken olman lazım, sohbetinin tatlı olması lazım, güler yüz şart...
Güzel bi'ajanda al ve dergi akışına göre planlar yap bi'sonraki sayı için önerilerde bulun.
Röportaj yapılacak kişilerde de öneri sunup, iletişimi sağlayabilirsin. (keza röp. konusu içinde) Çünkü en çok sıkıntı çekilen konu kişilere ulaşmak ve ikna etmek bazıları direk atlasalar bile çoğu işim gücüm var modunda oluyo.

Kısacası kendinden emin, işe de hakim görün hani siz bi'gün gelmeseniz de ben burayı yürütürüm gibi.

Merhaba ben de gazeteciyim. Tam olarak ne istediğini bilemediğim için şu önerilerde bulunabilirim;
Mümkün olduğunca girişken olman lazım, sohbetinin tatlı olması lazım, güler yüz şart...
Güzel bi'ajanda al ve dergi akışına göre planlar yap bi'sonraki sayı için önerilerde bulun.
Röportaj yapılacak kişilerde de öneri sunup, iletişimi sağlayabilirsin. (keza röp. konusu içinde) Çünkü en çok sıkıntı çekilen konu kişilere ulaşmak ve ikna etmek bazıları direk atlasalar bile çoğu işim gücüm var modunda oluyo.

Kısacası kendinden emin, işe de hakim görün hani siz bi'gün gelmeseniz de ben burayı yürütürüm gibi.

birazda giyim kuşam konusunda yardımcı olurmusun? eskiden spor giyinmem sorun olmuyordu aksine koşuşturmacada spor giyim işimi rahatlatıyodu ceket - gömlek kurtarıcım oluyor. ama bazı sorumluluklarını üstlendiğim bu yerde siyaset işin içinde yani siyasetçiler, sendikalar vs

sendikaya giderken nasıl giyinilir
milletvekiline giderken nasıl
normal haberde nasıl :))))

birazda giyim kuşam konusunda yardımcı olurmusun? eskiden spor giyinmem sorun olmuyordu aksine koşuşturmacada spor giyim işimi rahatlatıyodu ceket - gömlek kurtarıcım oluyor. ama bazı sorumluluklarını üstlendiğim bu yerde siyaset işin içinde yani siyasetçiler, sendikalar vs

sendikaya giderken nasıl giyinilir
milletvekiline giderken nasıl
normal haberde nasıl :))))

Aslında bulunduğun derginin formatı biraz belirleyici oluyo. Mesela ben geçen sene Show Tv'deydim her gün topukluyla şıkır şıkır gelen de vardı günlük kıyafetle gelen de (kot vs.) Ama düzen genel olarak şöyle işliyo mesela ogün hergün dergidesin spor giyinirsin, yok görüşmeye gideceksen şık giyinirsin çünkü karşındaki insan da kendini değerli hissediyo böylelikle. Zaten dergi olduğu için çok ani bi'olay yaşanmaz sizde günlük plan çoğu zaman bellidir. (Kanallarda bayanların çekmecesinde hep oje, makyaj eşyası ve topuklu ayakkabı olur :) Kanalda babet/röp.da topuklu ayakkabı makyajlı olurlar:1:)

Dolabında kurtarıcı şeyler bulundur. Rahat yürüyebileceğin topuklular gibi. Sonuçta bi'milletvekiliyle görüşürken kotla gidemezsin resmi bi'yer çünkü siyah alt, üstüne de gömlek veya şık bi'üst.

Normal günlük haberlerdeyse rahat ama yine özenli giyinmen lazım. Mesela altına kot giy üstüne şık bi'şey bi'yerden dengele yani olayı. İnan ki çok kasmana gerek yok:31:

Back