başımın belası matematık :(

eljin

" Çekip sağa inmesini de bilirim."
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
541
218
53
arkadaş yemın edıyorum kafayı yicem bu matematık yuzunden ...sınava 4 ay kaldı matematık yapmak ıcın resmen sozelı bıraktım adam akıllı sozel calısmıyorum yeter kı sınavda bi 15 net matematık yapıyım dıye ama yıne olmuyo. tam guzel gıdıyor derken gene bı soru da çöküntü yaşıyorum .. artık kendımı gerızekalı gıbı hıssetmeye basladım yaa . allahım sabır ver... ne yapıyım kızlar valla 4 ayda ben bu işi 15 net yapacak kıvama nasıl getırebılırım .antremanlarla mat 1 bıtmek uzere 2 nın de bazı konularını cozdum . internetten senol hocayı da ızlıyorum ama hala gozle gorulecek bı ılerleme yok. vakıt sıkıntı olmasa ınanın ben yavas yavas halledıp ılerlerdım ama 4 ay kaldı off.. ahh ahh lise de sözel seçmeyip adam akıllı calıssaydım sımdı bu sıkıntıyı cekmıcektım. yardım edın lutfen..

Matematik zaman ister. Seviyeni bilmediğim için 15nete çıkarmısın bilemem ama yapamadığın her soruda strese girme. Çünkü matematikte binlerce soru tipi var. Ve zamam zaman benimde yapamadığım oluyo (matematik öğretmenyim) sana tavsiyem sözeli bırakkma matematiğin her konusuna çalış. Ama kesin soru çıkacak kolay konulara soru kaçırmayacak şekilde çalış derim ben

Benim de yarın matematik vizem var eheh ne tatlı Kurtuluş yok bu dersten..

Ant.mat biraz vakit alıyo ama güzel kitap. Bi sözelci olarak Doğan Ulu hocayı dene derim gerçekten yararlı oluyo zaten hırsın da varsa 4 ay az bi zaman değil başarırsın

lisedeyken bizi zorlayan 9. sınıf hocama çok şey borçluyum,testleri önümüze yığar teker teker tahtaya kaldırır rencide ede ede soruları yaptırırdı. tabiri caizse azımıza mıçtı resmen. şimdi bu hoca olsa arkasından tonla laf ederler ,taşa tutarlar,şikayet ederler kadını.ama benim sınıfta üniversiteyi kazanmayan yok onun sayesinde. herkes kpss de kazandı bir şekilde yolunuda buldu .
ben ağlaya sıkına test çözerdim. yapmadığım anda konulara tekrar bakardım.bir soru üzerinde saatlerce düşünürdüm.inatçı bir yapım vardır.herkes öğreniyorsa bende öğrenirim dedim.panik yapmayın.inatla üzerine gidin.bolbol test çözün.çıkmış soru kalıplarını iyice öğrenin

ünlü bir matematik hocası , matematiğin zeka işi değil sabır işi oldugunu söylemiş , bol bol soru çözmen lazım ama vakit çok az ya sözellere yüklen bence

valla su matematık yapanlara hayranlıkla bakıyorum . sözelı bı sure bırakıyım ıkısını aynı sevıyeye getırıyım dedım ama cok zor bı ders yaa.

Ant.mat biraz vakit alıyo ama güzel kitap. Bi sözelci olarak Doğan Ulu hocayı dene derim gerçekten yararlı oluyo zaten hırsın da varsa 4 ay az bi zaman değil başarırsın
bu hocayı ılk defa duydum ondan da calısacam ınsallah yaparım yaa.

şimdi hakkıyla matematık ogreten hocaların sayısı gercekten azaldı .dershane hocamız bıle ogretırken hızlı hızlı ustunden gecıyo . ne guzel böyle bi hocam olsaydı her gun rencıde etmesıne razıydım yeter kı ogrenebiliyim.

ünlü bir matematik hocası , matematiğin zeka işi değil sabır işi oldugunu söylemiş , bol bol soru çözmen lazım ama vakit çok az ya sözellere yüklen bence
aslında sozellerı tamamen bırakmadım sadece bır sure matematık calısıp ilerletıyım daha sonra hepsını beraber goturuyum dedım ama bu matematıgı yapamazsam onca zaman bosa gıtmıs gıbı olacak.

Teşekkür ederim hepimizin olsun bu okul olayları zor iş.Ama pes etme git gidebildiğin kadar ve sözelleri ihmal etme derim :)
sozel de olmasa kafamı duvarlara vururdum herrhalde . tarıhı yalayıp yutacak kapasıtedeyım ama bu ülkede bunun hiçbir önemi yok

valla su matematık yapanlara hayranlıkla bakıyorum . sözelı bı sure bırakıyım ıkısını aynı sevıyeye getırıyım dedım ama cok zor bı ders yaa.
Aslında biraz yaparım güveni gelse sana yaparsın çünkü çalışıyosun. Matematikte önemli olan önyargıları yıkmak. Yapamıyorumu kafandan çıkardığın an yapıyosun. Benim 5.sınıf öğrencilerimdede aynı ön yargı var malesef

inanin matematıge cok calısıyorum onyargılarımı da yıktım ve sevmeye calısıyorum ama surenın az olması ve benım temelımın zayıf olmasından dolayı cok tedırgın oluyorum .

uygun ücretli matematik dersi veriyorum.ilgilenenler mesaj yazabilir.yıldız teknik mezunuyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…