• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Basedow graves / hipertiroid ve hamilelik ve ben

selenelif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
5
0
36
İstanbul
Arkadaşlar bende hipertiroid hstasıyım malesef hastalık gözümede etki etti sağ göz kapağımda açılma var ve bu açılma devam edebilir sol göz kapağımda kısılma var birde üstüne tam tedavi baslayalı 3 ay olmusken propycil kullanırken 3.kez plansız bir şekilde hamile kaldım 35 haftalık oldum 2 aydır ilaç kullanmıyorum hormonlarım iyi ama göz bulgulrım ayrı olarak syrediyor.En çok gözlerim beni üzüyor birkadın için dış görünüşünün bozulması ne demek bilirsiniz bu kadar buhran yaşarken bu hastalığın ilerlememesi için stres ve üzüntüden uzak olmam gerektiği söylüyorlar ama nafile önceleri yalnızca göz kapaklrımda sadece şişkinlik vardı şimdi sağ gözüm patlak gibi duruyo bazı zamanlr gözüm pek belli olmuor .Gözüm için Prof.Dr. Halit Pazarlıya gittim ama o damla piyasada yok yurtdışında Avusturyada belki varmış sanırım bulmıycabaşka bir damlada yok aynı içerikte olan .6 aylık bir süre sonra tekrar gözüme ölçümler yapılacak gerekirse kortizon yada ışın tedavisi en son cerrahi müdahale düşünüyor doktor. Ama ben damlayı bulamazsam o kadar süre bekleyemem.Gebelik olmasaydı belki hemen tedavi olabilirdim. Gözede ayrı bir tedavi uygulanabiliyormuş.Birde doğuma az kaldı acaba bebek guatırlımı doğacak kygısı var.Benimle aynı durumda olan arkadaşlr lütfen benimle bilgilerinizi paylaşın

Arkadaşlar bende hipertiroid hstasıyım malesef hastalık gözümede etki etti sağ göz kapağımda açılma var ve bu açılma devam edebilir sol göz kapağımda kısılma var birde üstüne tam tedavi baslayalı 3 ay olmusken propycil kullanırken 3.kez plansız bir şekilde hamile kaldım 35 haftalık oldum 2 aydır ilaç kullanmıyorum hormonlarım iyi ama göz bulgulrım ayrı olarak syrediyor.En çok gözlerim beni üzüyor birkadın için dış görünüşünün bozulması ne demek bilirsiniz bu kadar buhran yaşarken bu hastalığın ilerlememesi için stres ve üzüntüden uzak olmam gerektiği söylüyorlar ama nafile önceleri yalnızca göz kapaklrımda sadece şişkinlik vardı şimdi sağ gözüm patlak gibi duruyo bazı zamanlr gözüm pek belli olmuor .Gözüm için Prof.Dr. Halit Pazarlıya gittim ama o damla piyasada yok yurtdışında Avusturyada belki varmış sanırım bulmıycabaşka bir damlada yok aynı içerikte olan .6 aylık bir süre sonra tekrar gözüme ölçümler yapılacak gerekirse kortizon yada ışın tedavisi en son cerrahi müdahale düşünüyor doktor. Ama ben damlayı bulamazsam o kadar süre bekleyemem.Gebelik olmasaydı belki hemen tedavi olabilirdim. Gözede ayrı bir tedavi uygulanabiliyormuş.Birde doğuma az kaldı acaba bebek guatırlımı doğacak kygısı var.Benimle aynı durumda olan arkadaşlr lütfen benimle bilgilerinizi paylaşın

çok geçmiş olsun canım seni okadar iyi anlıyorumkibende 2 senedir hipertroid vede grawes tedavisi görüyorum benimde sol gözümde pörtleme oldu görmemdede bozukluk gözlük kullandım bir müddet ilaç kullanmaya başlayınca hormonlar düzene gince bulanıklık yok oldu :)çok şükür gözlerimde fazla bir ilerleme olmadı ve düzenli ilaç kullanıp dr ye gidnce kontrol altına alınabildi ilk gittiğimde hertle ölçümülerim:sol,26 sag 23 tü en son gittigmde de ikisnin esit oldugu söylendi ianan dünyalar benim oldu kendimde farkındaydım zaten gözüm eski hali gibi deil şiş duruyorlar ama pörtlekte durmuyor olumlu sonuç alabilmek için sigara kullanıyomusn bilmiyorum aman uzak dur ve bide moral çok çok önemli nekadar yüksek tutarsan moralini okadar iyi sonuç alırsın hamile kalman kötü olmuş :( hormonların düzene girmesiyle gözlerde zamanla düzeliyor aynalara küsme başkası tarafındanda nasıl göründüğün umrunda olmasın sonuçta hastalık bu allah hepimize şifalar versin (sorun olursa elimden geldiği kadar yardım ederim)

çok geçmiş olsun canım seni okadar iyi anlıyorumkibende 2 senedir hipertroid vede grawes tedavisi görüyorum benimde sol gözümde pörtleme oldu görmemdede bozukluk gözlük kullandım bir müddet ilaç kullanmaya başlayınca hormonlar düzene gince bulanıklık yok oldu :)çok şükür gözlerimde fazla bir ilerleme olmadı ve düzenli ilaç kullanıp dr ye gidnce kontrol altına alınabildi ilk gittiğimde hertle ölçümülerim:sol,26 sag 23 tü en son gittigmde de ikisnin esit oldugu söylendi ianan dünyalar benim oldu kendimde farkındaydım zaten gözüm eski hali gibi deil şiş duruyorlar ama pörtlekte durmuyor olumlu sonuç alabilmek için sigara kullanıyomusn bilmiyorum aman uzak dur ve bide moral çok çok önemli nekadar yüksek tutarsan moralini okadar iyi sonuç alırsın hamile kalman kötü olmuş :KK43: hormonların düzene girmesiyle gözlerde zamanla düzeliyor aynalara küsme başkası tarafındanda nasıl göründüğün umrunda olmasın sonuçta hastalık bu allah hepimize şifalar versin (sorun olursa elimden geldiği kadar yardım ederim)
Slm cnm bisey sormak istiyorum bendede sag gozumde hafif disa cikinti oldu ve ben gebe kalmak istiyorum dr kalabilecegimi soyledi gozlerin gectimi merak ettim benim olcumler 19-22 cikmisti simdi kac bilmiyorum hamile kalsam daha kotu olurmiki yaaa okuyunca biraz korktum su an gozumde biraz duzelme var dr kortizona yada baska tedaviye gerek duymadi trab kan sonucum 0-9 olmasi gerekirken 200 cikmisti sonraki olcdurdugumdede 135 cikmisti seninki kacti cnm cok korktum yaa gebe kalmayida istiyodum yaaa :( lutfen cvp yazarmisin senin gozun su an nasil baska sorunlar oldumu

Slm cnm bisey sormak istiyorum bendede sag gozumde hafif disa cikinti oldu ve ben gebe kalmak istiyorum dr kalabilecegimi soyledi gozlerin gectimi merak ettim benim olcumler 19-22 cikmisti simdi kac bilmiyorum hamile kalsam daha kotu olurmiki yaaa okuyunca biraz korktum su an gozumde biraz duzelme var dr kortizona yada baska tedaviye gerek duymadi trab kan sonucum 0-9 olmasi gerekirken 200 cikmisti sonraki olcdurdugumdede 135 cikmisti seninki kacti cnm cok korktum yaa gebe kalmayida istiyodum yaaa :KK43: lutfen cvp yazarmisin senin gozun su an nasil baska sorunlar oldumu

cok gecmis olsun canım simdi iyim cok sükür ilac kullanmıyorum iyot diyetimi var ve 6 ayda bir endokrin ve göz kontrollerine gidiyorum gözüm eskiye ragmen daha iyi ölcümler 22-22 27 olunca kortizona basvurcaz demisti dr cok sükür ilerlemedi ama cok hassaslastı gözlük kullanıyorum ve günesli havalarda günes gözlüksüz dısarı cıkmıyorum suni göz damlası ve jel kullanıyorum sigara kullanmıyorum ve icilen ortamda kesinlikle bulunmuyorum endokrin dr ham,le kalmamın risk olacagını söyledi hipertroit te hamilelik düsük yada ölü dogumla sonuclanıyorumus :( 2 kızım var benim bende risk alamadım ilac kullanıyorsan düzenli kullanırsan ve diyetin varsa dikkat edersen kesinlikle sigara kullanmazsan degerler düsütkce gözdeki fırlama ilerlemiyor ve benimkisi geriledi :)

cok gecmis olsun canım simdi iyim cok sükür ilac kullanmıyorum iyot diyetimi var ve 6 ayda bir endokrin ve göz kontrollerine gidiyorum gözüm eskiye ragmen daha iyi ölcümler 22-22 27 olunca kortizona basvurcaz demisti dr cok sükür ilerlemedi ama cok hassaslastı gözlük kullanıyorum ve günesli havalarda günes gözlüksüz dısarı cıkmıyorum suni göz damlası ve jel kullanıyorum sigara kullanmıyorum ve icilen ortamda kesinlikle bulunmuyorum endokrin dr ham,le kalmamın risk olacagını söyledi hipertroit te hamilelik düsük yada ölü dogumla sonuclanıyorumus :KK43: 2 kızım var benim bende risk alamadım ilac kullanıyorsan düzenli kullanırsan ve diyetin varsa dikkat edersen kesinlikle sigara kullanmazsan degerler düsütkce gözdeki fırlama ilerlemiyor ve benimkisi geriledi :)
merhaba ben de 5 haftalık hamileyim ve graves hastası oldugumdan şüpheleniyor doktorlar günde bir tane prpoycil kullanıyorum bebege bi zararı yok dediler senim gebeliğin noral gecti sanırım erken dogum vesaire olmadı galiba, bebekte sağlıklıdır insallah kötü senaryo çizen bebeği al diyen drlar da var acil cevap yazabilir misin? :(

merhaba ben de 5 haftalık hamileyim ve graves hastası oldugumdan şüpheleniyor doktorlar günde bir tane prpoycil kullanıyorum bebege bi zararı yok dediler senim gebeliğin noral gecti sanırım erken dogum vesaire olmadı galiba, bebekte sağlıklıdır insallah kötü senaryo çizen bebeği al diyen drlar da var acil cevap yazabilir misin? :KK43:
pardon ben sizi selen sanıp yazdım :(

cok gecmis olsun canım simdi iyim cok sükür ilac kullanmıyorum iyot diyetimi var ve 6 ayda bir endokrin ve göz kontrollerine gidiyorum gözüm eskiye ragmen daha iyi ölcümler 22-22 27 olunca kortizona basvurcaz demisti dr cok sükür ilerlemedi ama cok hassaslastı gözlük kullanıyorum ve günesli havalarda günes gözlüksüz dısarı cıkmıyorum suni göz damlası ve jel kullanıyorum sigara kullanmıyorum ve icilen ortamda kesinlikle bulunmuyorum endokrin dr ham,le kalmamın risk olacagını söyledi hipertroit te hamilelik düsük yada ölü dogumla sonuclanıyorumus :KK43: 2 kızım var benim bende risk alamadım ilac kullanıyorsan düzenli kullanırsan ve diyetin varsa dikkat edersen kesinlikle sigara kullanmazsan degerler düsütkce gözdeki fırlama ilerlemiyor ve benimkisi geriledi :)
cvbın için çok teşekkür ederim cnm gözlük derken ne gözlüğü kullanıyosun bana ilaç filan vermedi dr şimdilik gerek yok dedi benim gözümde yüzde 80 düzelme var şu an çok az belli oluyo kadın doğumcu ve endokrinle görüştüm gebe kalman için Bi sakınca yok dediler ama her ay düzenli kan verip ilaç ayarlaması yapılacakmış.ayyy bilmiyorum Rabbim hayırlısı neyse onu versin .geçen ayda kimyasal gebelik yaşadım .cnm sanda çook geçmiş olsun tekrar teşekkür ederim.bu arada benim troidlerim tamamen alındı atom tedaviside gördüm 3 sene oldu.

cvbın için çok teşekkür ederim cnm gözlük derken ne gözlüğü kullanıyosun bana ilaç filan vermedi dr şimdilik gerek yok dedi benim gözümde yüzde 80 düzelme var şu an çok az belli oluyo kadın doğumcu ve endokrinle görüştüm gebe kalman için Bi sakınca yok dediler ama her ay düzenli kan verip ilaç ayarlaması yapılacakmış.ayyy bilmiyorum Rabbim hayırlısı neyse onu versin .geçen ayda kimyasal gebelik yaşadım .cnm sanda çook geçmiş olsun tekrar teşekkür ederim.bu arada benim troidlerim tamamen alındı atom tedaviside gördüm 3 sene oldu.
rica ederim canım numaralı gözlük kullanıyorum uzagı göremiyorum ve bulanıklık var dedigim gibi simdi ilac kullanmıyorum diyetim var sadece iyot diyeti ben atom almadım ameliyatta olmadım tekrarlama riski yüksek oldugu icin dr hamile kalman riskli dedi ve bende kalpte ritim bozuklugu olustu :( umarım sen hamile kalıp bebegini alırsın kucagına:) hakkımızda hayırlısı olsun canım Rabbim beterinden korusun ve en önemlisi moral baslarda cok üzülsemde simdilerde alıstım ne hastalar ne hastalıklar var hic bisey icinde canını sıkma hersey olacagına varıyor ...

rica ederim canım numaralı gözlük kullanıyorum uzagı göremiyorum ve bulanıklık var dedigim gibi simdi ilac kullanmıyorum diyetim var sadece iyot diyeti ben atom almadım ameliyatta olmadım tekrarlama riski yüksek oldugu icin dr hamile kalman riskli dedi ve bende kalpte ritim bozuklugu olustu :KK43: umarım sen hamile kalıp bebegini alırsın kucagına:) hakkımızda hayırlısı olsun canım Rabbim beterinden korusun ve en önemlisi moral baslarda cok üzülsemde simdilerde alıstım ne hastalar ne hastalıklar var hic bisey icinde canını sıkma hersey olacagına varıyor ...
Amin cnm doğru soyluyosun Rabbimin bugunune şükürler olsun hakkımızda hayırlısı neyse o olsun çok teşekkürler :KK15:

Amin cnm doğru soyluyosun Rabbimin bugunune şükürler olsun hakkımızda hayırlısı neyse o olsun çok teşekkürler :KK15:
Canipir canım benim bana hipertiroidi hastalığınla ilgili bilgi verir misin bende de çıktı yeni öğrendim 2 haftadırilaç kullanıyorum hamilelik istiyoruz tedavi süreci nasıl bilmiyorum bebek englli olur yazar yazıyor bazı yerlerde :(

Canipir canım benim bana hipertiroidi hastalığınla ilgili bilgi verir misin bende de çıktı yeni öğrendim 2 haftadırilaç kullanıyorum hamilelik istiyoruz tedavi süreci nasıl bilmiyorum bebek englli olur yazar yazıyor bazı yerlerde :KK43:
cnm cok gecmis olsun oncelikle Ben ameliyat oldum cnm vee atom tedavisi gordum Su an icin gebe kalmamda bi problem olmadigi soylendi once tedavini ol cnm sonra gebe kalabiliyosun tedavi olmadan gebe kalinmiyodur ama tedavini olunca bi sikinti olmuyo diye biliyorum. sana ameliyat filan dedilermi ? Bana once propicil diye bi ilac baslamislardi kan degerlerim normale gelincede ameliyat olman gerek dediler Su an troid bezimin tamami alindi hergun ilac aliyorum bende basta ogrendigimde gebe kalamicam diye cok korkmustum ama sukur kaliniyo cnm merak etme

cnm cok gecmis olsun oncelikle Ben ameliyat oldum cnm vee atom tedavisi gordum Su an icin gebe kalmamda bi problem olmadigi soylendi once tedavini ol cnm sonra gebe kalabiliyosun tedavi olmadan gebe kalinmiyodur ama tedavini olunca bi sikinti olmuyo diye biliyorum. sana ameliyat filan dedilermi ? Bana once propicil diye bi ilac baslamislardi kan degerlerim normale gelincede ameliyat olman gerek dediler Su an troid bezimin tamami alindi hergun ilac aliyorum bende basta ogrendigimde gebe kalamicam diye cok korkmustum ama sukur kaliniyo cnm merak etme
sağol tatlım :) ben yolun daha çok başındayım senin yazdıklarına bakılırsa hayırlısı olsun bakalım :/

merhaba ben 7 haftalık hamileyim ve hipertiroid var dr hamileliği sonlandıralım dedi :( cunku ilaçlar bebeğe zarar veriyormus ve karaciğerimi çok etkilemiş. çok üzgünüm hamileliği ve hipertiroidi aynı anda öğrenmiştim ama her şeyin hayırlısı diyorum. . ilaçla tedavi olamayacğım için karaciğerler yüzünden bende ameliyuat düşünüyorum. insallah sorunsuz bi şekilde bu hastalığı atlatır ve hamile kalırız.

merhaba ben 7 haftalık hamileyim ve hipertiroid var dr hamileliği sonlandıralım dedi :KK43: cunku ilaçlar bebeğe zarar veriyormus ve karaciğerimi çok etkilemiş. çok üzgünüm hamileliği ve hipertiroidi aynı anda öğrenmiştim ama her şeyin hayırlısı diyorum. . ilaçla tedavi olamayacğım için karaciğerler yüzünden bende ameliyuat düşünüyorum. insallah sorunsuz bi şekilde bu hastalığı atlatır ve hamile kalırız.
tatlım benim kadın dogum uzmanım hamılelıktede kullanılır ilaç dedı endokrın uzmanına gıttım o da aynı seyı soyledı sen aşka doktorlarada gıt bence Allah yardımcın olsun

çok tesekkürler, bana propycil iyi gelmdi yani karaciğerlerimi mahvetti ve thyramazola gecmem gerek dendi o da bebeğe zarar veriyor vermese bile bu şekilde hamilelik devam etse de tiroidit krizine yakalanma riski varmış son 3 aylık dönemde o durumda kalp yetmezliği premetüre doğum gibi cok olumsuz durumlar yaşanabilirmiş.
sen ameliyat olduktan sonra mı atom tedavisi gördün? ameliyat zor mu oluyor iyileşme süreci sıkıntılı mı?

tatlım benim kadın dogum uzmanım hamılelıktede kullanılır ilaç dedı endokrın uzmanına gıttım o da aynı seyı soyledı sen aşka doktorlarada gıt bence Allah yardımcın olsun
tiroid cok calısırsa hamilelikte sıkıntı az calısırsa ilaç kullanılailiyor hamilelikte.
sıkıntı hipertiroidde yani.

çok tesekkürler, bana propycil iyi gelmdi yani karaciğerlerimi mahvetti ve thyramazola gecmem gerek dendi o da bebeğe zarar veriyor vermese bile bu şekilde hamilelik devam etse de tiroidit krizine yakalanma riski varmış son 3 aylık dönemde o durumda kalp yetmezliği premetüre doğum gibi cok olumsuz durumlar yaşanabilirmiş.
sen ameliyat olduktan sonra mı atom tedavisi gördün? ameliyat zor mu oluyor iyileşme süreci sıkıntılı mı?
çok geçmiş olsun cnm ben ameliyattan sonra atom aldım korkacak hiçbirşey yok sıkıntı yapma ama atom aldığın zaman 6 ay gebe kalamıyosun yasak cnm

Canipir canım benim bana hipertiroidi hastalığınla ilgili bilgi verir misin bende de çıktı yeni öğrendim 2 haftadırilaç kullanıyorum hamilelik istiyoruz tedavi süreci nasıl bilmiyorum bebek englli olur yazar yazıyor bazı yerlerde :KK43:

merhaba lütfen hamile kalmadan önce iyi bir endokrinciye görün ben hamile kaldım ve tiroidlerim daha da yükseldi almak zorunda kaldılar dr şimdi de ameliyat diyor :(

merhaba lütfen hamile kalmadan önce iyi bir endokrinciye görün ben hamile kaldım ve tiroidlerim daha da yükseldi almak zorunda kaldılar dr şimdi de ameliyat diyor :KK43:
aaa canım yaa çok geçmiş olsun :( doktor 2.5 a düşene kadar bebek yasak dedi zaten bekliyoruz bakalım

Back