• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakanlık tarafından dün yapılan 1915 olayları açıklaması Türkiye ve dünya gündemin

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Tarihi açıklamada 10 ilk

Başbakanlık tarafından dün yapılan 1915 olayları açıklaması Türkiye ve dünya gündemine adeta bomba gibi düştü.

tarihi_aciklamada_10_ilk_h12741.jpg

Türk dış politikasında tarihi değişikliğe imza atan Başbakanlık'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklaması içinde bir çok ilki barındırıyor!.
İşte tarihi bildiride 10 ‘ilk’

1 - Türkiye ilk kez, 1915’e ilişkin Ermeni vatandaşlarına ve tüm Ermenilere hem doğrudan, hem de ‘Doğu ve Batı Ermenice’ olarak hitap etti.

2 - İlk kez 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermeniler ve tüm Osmanlı tebaasının torunlarına ‘taziye’ mesajı yayınladı.

3 - İlk kez ‘savunma’ veya ‘cevap yetiştirme’ amacıyla değil, 1915 gündemini tüm Ermenilerle paylaşma, ‘ortak acıları birlikte anma ve geleceği birlikte inşa etme’ amaçlı mesaj verdi.

4 - İlk kez, 24 Nisan’ın sembolize ettiği insani acılara ‘ortak acı’ olarak sahip çıkarak yüksek bir ‘özgüven’ gösterdi.

5 - İlk kez, 1915 olaylarının çatışma bahanesi olmaktan çıkararak, dostluk çağrısı yaptı.

6 - İlk kez, ‘ateş düştüğü yeri yakar’ diyerek Ermenilerin acılarıyla empati kurdu.

7 - İlk kez, Ermenilerin acılarını anmaları ‘insanlık vazifesi’ olarak tanımladı; acının istismar edilmesine tavır koydu.

8 - İlk kez, ‘siyasi’ ya da ‘diplomatik’ değil vicdani yaklaşım gösterdi.

9 - İlk kez, ‘adil hafıza, vicdani duruş, insanlık vazifesi, ortak acı, ortak gelecek ve ortak değerler’ ifadelerini kullandı.

10 - İlk kez, doğrudan temas çağrısı yaptı.
http://www.haberartibir.com.tr/gundem/tarihi-aciklamada-10-ilk-h12741.html

bravo. bunu yapmasını takdır ettim. sezarın hakkını sezara veririm.

Son düzenleme:
Ben bu konuda çok sabit fikirliyim.Yapan kim olursa olsun ben böyle bir şeyi takdir edemiyorum.Çok mu ırkçı düşünüyorum,bilmiyorum.Yunanlılar için de aynı şey geçerli.Bence böyle bir şeye gerek yoktu.Benim nazarımda bu,iftiraları kabullenmektir.

1915 olaylari iftira degildir. Tehcir yapildigi zaten her yerse acik acik belirtiliyor. Zamaninda balkan gocmenlerinin yerlestirilmesi planlanan col gibi bir yer var. Ama cinayet olur diyerek vazgecilen bir bolge. Daha sonra bu bolgeye ermeni gocu yaptiriliyor ve balkan gocmenleri icin cinayet olur diyen kisi yapiyor bunlari. Utanc kararini alan heyettekilerin isimleri sokak ismi okul ismi yapiliyor torunlari hala devletten maas aliyor. Guzel bi hamle oldu. Umarim bu meseleleri daha acik konusabilmeye baslariz. Tabi yahudi sozcugunu kufur olarak kullanan basbakan ne kadar samimi olur bilmiyorum. Yine de guzel bir adim..

1915 olaylari iftira degildir. Tehcir yapildigi zaten her yerse acik acik belirtiliyor. Zamaninda balkan gocmenlerinin yerlestirilmesi planlanan col gibi bir yer var. Ama cinayet olur diyerek vazgecilen bir bolge. Daha sonra bu bolgeye ermeni gocu yaptiriliyor ve balkan gocmenleri icin cinayet olur diyen kisi yapiyor bunlari. Utanc kararini alan heyettekilerin isimleri sokak ismi okul ismi yapiliyor torunlari hala devletten maas aliyor. Guzel bi hamle oldu. Umarim bu meseleleri daha acik konusabilmeye baslariz. Tabi yahudi sozcugunu kufur olarak kullanan basbakan ne kadar samimi olur bilmiyorum. Yine de guzel bir adim..
herr cümlene sonuna kadar katılıyorum.
bence yaptığı ender güzel şeylerden biri başbakanın.

Tehciri zorunlu kılan; Türk çocuklarının katledilmesi, kadınların tecavüze uğraması köylerin yakılması olayları için de bizlere taziye dileğinde bulunulacak mı?

Tehcirin mutlaka haklı gerekçeleri vardır. En önemlisi de devletin ayakta kalmasını sağlamaktır. Hiç bir devletin tarihi temiz değildir. Herkesin eli kana bulanmıştır bir toprak parçası uğruna.

Ermeni tehciri yapılan bölge itibariyle ve savaş döneminin maddi imkansızlıklarıyla sonuçları bile bile yapılmıştır. Dış güçler tarafından silahlandırılıp türk vatandaşlarının üstüne salınan ne olduğu belirsiz çetelerden kurtulmak için kökten temizlik planına gidilmiştir. Tehcirin amacı gösterildiği gibi ermeni vatandaşlarının başka bir bölgede yaşamını sürdürmesini sağlamak kadar masum değil ne yazık ki. Hiçbir şey anlatıldığı gibi yolunda gitmedi. O yolda bir çok trajedi yaşandı. Tüm malları mülkleri yağma edildi. Salgın hastalıklar, açlık..

Ek bilgi veriyim.. çoğu ermeni vatandaşı o yola çıkarken öleceğini biliyordu. Bu nedenle küçük bebeklerini özellikle kız çocuklarını müslüman komşularına besleme olarak bırakmıştır. Şöyle bir araştırın geçmişinizi ermeni bir büyük nineniz olabilir. Çoğu kadın ermeni olduğundan habersiz ölmüş. Bir kısmı 40 yaşından sonra çoluk çocuğa karışmış ermeni düşmanı olarak yetiştirildikten sonra bu şoku yaşamıştır. Düşünsenize ermeniler katil ermeniler pislik ahlaksız diye yetiştirildikten sonra çaat sen bir ermenisin..

Konuyu saptırmiyim. Bahsedilen tehcir bölgesine ulaşan az sayıda ermeni de o bölgenin yaşam koşullarından dolayı ölmüştür. Bölge tam olarak yaşam alanı olmayan bir çöl. susuz ağaçsız kurak bir bölge. Neden o bölge seçildiği sorulduğundan gerekçe olarak gösterilen şey bölgede türk yaşamaması. Yahu insan geçmiyor oradan ne türkü. Ölüme terk ettiler insanları. Evet yakıp sabun yapmadılar ermenileri.Ölüme terk ettiler.

Böylece çetelerden temizlendik ama masum vatandaşlarımız da yanmıştır yanında. Ulusal Bağımsızlık nidalarıyla başlayan hareket soykırıma döndü. Hiçbir devlet kan dökmeden kurulmuyor. Burada en büyük suç olan belki de dış güçlerin vaatlerine inanıp yanlış politika uygulayan ermeni örgütleridir.

bahsedilen techir savas doneminde bundan yuz yil once Turk insanlarina yapilan zulumler sonrasinnda yapiliyor. Bu demek degil ki olen Ermenilere uzulmuyorum. Tabi ki masum baskalari yuzunden yillardir yasadigi yeri yurdu birakmak zorunda kalip olenlere uzuluyorum. Ama bunu soykirim olarak adlandirmak sacmaliktan baska bir sey degildir.Olaganustu durumlar olaganustu kararlar alinir bu durumda oldugu gibi.​

Son düzenleme:
her 2 taraftanda ölenler oldu. canı yananlar.. yollarda birer birer can verenler. arkadaşımın sevgilisi ermeni o anlatmış bü,yükannelerinin yaşadıklarını.
önemli olan unutabilmek geçmişi.
benin anneannemler ermeni komşularını saklamışlar evlerinde. bunuda anneannenm anlatırdı. şimdi amerikaya göçtüler onlar derdi.

her 2 taraftanda ölenler oldu. canı yananlar.. yollarda birer birer can verenler. arkadaşımın sevgilisi ermeni o anlatmış bü,yükannelerinin yaşadıklarını.
önemli olan unutabilmek geçmişi.
benin anneannemler ermeni komşularını saklamışlar evlerinde. bunuda anneannenm anlatırdı. şimdi amerikaya göçtüler onlar derdi.

Acı acıdır bi tarafı görmemezlik olmaz tabi açıklama iyi oldu hatta geç bile kalındı ama tehcirin 100. yıl dönümü öncesi Ermenilere ne kadar samimi gelmiştir bilmiyorum....

Son düzenleme:
Ermenilerin istedikleri:
1) Soykırımı tanıyın. 2) Hayatını kaybeden Ermeniler için tazminat (400 milyar dolar) 3) Toprak

Ermenilerin istedikleri:
1) Soykırımı tanıyın. 2) Hayatını kaybeden Ermeniler için tazminat (400 milyar dolar) 3) Toprak
Heh o kadar soykırım soykırım diye çığırmalarının altında başka birşey var ama ne diyordum ki öğrenmiş oldum.Anamızın nikahını da verelim mi,isterler mi acaba?

''Ermeni Sorunu, Ermeni ulusunun gerçek çıkarlarından çok, dünya kapitalistlerinin(emperyalistlerinin) ekonomik ve politik çıkarlarına göre çözümlenmek istenmiştir.''Mustafa Kemal Atatürk

Yahu adam gibi adam işte...Şu an yaşanan şey tam olarak da bu.Acılarını paylaştık,taziye yayınladık,baş tacı edildik sanki.100 yıl geçmiş,hiçbir şey değişmemiş.Değişmeyecek de...Gördük işte yansımalarını.İnsan döner bi kendine bakar ya.

Ne ortak acısı?! Ne taziye mesajı? Bize iftira atanların mı acısına ortak olduk şimdi? Bu açıktan 1915 olaylarını kabul ettiğimiz beyanı.Bir kere tehcir yasasının çıkma nedenleri doğuda ermenilerin kadınlara çocuklara yaşlılara yaptıkları eziyetlere Türk halkının dayanamamasıdır.Bunun için tehcir yasası çıkmıştır.Yolda salgın hastalıklardan ölenler varsa da bizi bağlamaz.Bizi yıllarca barbar gösterdiler oysa onlar erkeklerimizin göğsünü deşip sigara küllüğü olarak kullandılar,kadınlarımıza tecavüz ettiler,Hamile kadınların karnını deştiler,annenin ermeni itine karşı koyması halinde küçük bebeğini ağaca çivilediler daha binlerce şey yaptılar.Şimdi ortak acı öyle mi? Ne denir ki yazık yazık.Biz onlara yıllarca milleti sadıka dedik onlar bizi arkamızdan hançerledi.Yıllardır 24 Nisan da adımızı lekeliyorlar tekrar.Farkettiniz mi tarihi 23 Nisan Çocuk bayramından bir gün sonra.Neden?? Çünkü 23 Nisan da tüm dünya bizi taktir ediyor sonra hoop 24 Nisan 'Türkler barbar Türkler milyonlarca Ermeniyi katletti' oluyor adımız.Şimdide bu rezillikleri,iftiraları kabul ettiğimizi göstermişler dünyaya helal olsun.Kanıt desek yok.Yıllardır resmen yalvarıyoruz hadi kanıtını gösterin diye ama onlar kestirip atıyor çünkü sonuçların kendi aleyhlerinde olmalarından korkuyorlar biliyorlar kendilerinin haksız çıkacağını cesaret edemiyorlar..Bize kendi vatanımızda işkence yaptılar hala yine özür dileyen dostluk isteyen bizleriz ne acı..Bu konuda öfkem,kinim çok büyük.

Son düzenleme:
Ne ortak acısı?! Ne taziye mesajı? Bize iftira atanların mı acısına ortak olduk şimdi? Bu açıktan 1915 olaylarını kabul ettiğimiz beyanı.Bir kere tehcir yasasının çıkma nedenleri doğuda ermenilerin kadınlara çocuklara yaşlılara yaptıkları eziyetlere Türk halkının dayanamamasıdır.Bunun için tehcir yasası çıkmıştır.Yolda salgın hastalıklardan ölenler varsa da bizi bağlamaz.Bizi yıllarca barbar gösterdiler oysa onlar erkeklerimizin göğsünü deşip sigara küllüğü olarak kullandılar,kadınlarımıza tecavüz ettiler,Hamile kadınların karnını deştiler,annenin ermeni itine karşı koyması halinde küçük bebeğini ağaca çivilediler daha binlerce şey yaptılar.Şimdi ortak acı öyle mi? Ne denir ki yazık yazık.Biz onlara yıllarca milleti sadıka dedik onlar bizi arkamızdan hançerledi.Yıllardır 24 Nisan da adımızı lekeliyorlar tekrar.Farkettiniz mi tarihi 23 Nisan Çocuk bayramından bir gün sonra.Neden?? Çünkü 23 Nisan da tüm dünya bizi taktir ediyor sonra hoop 24 Nisan 'Türkler barbar Türkler milyonlarca Ermeniyi katletti' oluyor adımız.Şimdide bu rezillikleri,iftiraları kabul ettiğimizi göstermişler dünyaya helal olsun.Kanıt desek yok.Yıllardır resmen yalvarıyoruz hadi kanıtını gösterin diye ama onlar kestirip atıyor çünkü sonuçların kendi aleyhlerinde olmalarından korkuyorlar biliyorlar kendilerinin haksız çıkacağını cesaret edemiyorlar..Bize kendi vatanımızda işkence yaptılar hala yine özür dileyen dostluk isteyen bizleriz ne acı..Bu konuda öfkem,kinim çok büyük.

Bu konuda ben de senin gibi düşünüyorum Mathilda.Ortak acı yok.Biz kimsenin ne bebeğini deşip çıkardık,ne kimsenin namusuna göz dikip öldürene,parçalayana kadar tecavüz ettik.Yaşlılara,çocuklara yaptıkları eziyetleri okurken bile kötü oluyorum.Ne taziyesi,ne özrü...

Tek tarafli bir soykirim oldu iddeasini hayatta kabul etmem.
Dedem Kurtulus savasinda dogu cephesinde savasan askerlerdendi, Kazim Karabekir kumandasinda savasmisti.
Dedemden kücücük bir cocukken duymustum, doguya dogru ilerledikce, ermeniler köyleri yakip yikarak doguya dogru kaciyorlarmis.
Birgün yine bir köye girmisler dedemler.
Ermeniler doguya dogru kacarken yine köyü yakmis yikmis, insanlari kursuna dizmisler.
Köyün sokaklarinda gezerken dedem ve birkac asker bir evden gelen iniltileri duymus ve o eve girmisler.
Evin ortasinda bir kadin kollari iki yana acik sekilde baglanmis (carmiha gerer gibi) kadinin iki gögüsünüde yüzmüs ve omzunun üzerinden arkaya atmislar.
Dedemler görünce soka girmis, bir kac saniye baka kalmislar, kadin yari baygin " kardes bir kursun" diye inlemis. ( yani beni vurun diyor, acisi dinsin diye)
O sirada dedem kendine gelmis ve kosup kadini cözmüs.
Kadinin üzerini örtmüsler, bir süre sonra kadin ölmüs.

Yani aci varsa bizdede var.
Tek tarafli soykirimi kabul etmem.
Basbakan artik bu cekismelerin sona ermesini istemis, bencede sona ermeli ve her iki tarafinda acilari ortak anilmali.

Ama soykirim dendimi orda dursunlar!

Back