Yok dediği herşeyi yapıyor tek tek .
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yok." dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı tarihi konuşmada, "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri genel af sinyali olarak algılandı.
"BEN HAYALLERİMİ ANLATIYORUM"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilerin "Genel Af" sorusu üzerine "Ben hayallerimi anlatıyorum siz genel af diyorsunuz. Gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yok." dedi.
sondakika.com
başbakan evet var dese kızarız,kesinlikle yok dese yine kızarızdemekki kızacak birşeyler hep buluyoruz
Barış sürecini baltalamak adına insanlar ne yapacaklarını şaşırdı.
İlla bir laf bir söz bulalım da nasıl çarpıtalım diye uğraşıyorlar. Başbakan kürtlere ayrıcalık tanımıyor bu ülkeden alıp onlara vermiyorlar.
Güneydoğu anadolu bir israil projesidir. hem onların kendilerine vadedildiğini düşündüğü hem de petrol zengini bir bölge. israil vadedilen topraklara ulaşma adına yıllar öncesinden planlar kurdu ve o bölgeyi içerideki(ergenekon,jitem,masonlar) ve dışarıdaki güçler sayesinde hep karışık tuttu.
yıllarca o bölge halkına zulmedildi ve dağa çıkarıldı.halk çaresiz eğitimsiz çareyi kendilerinin yeri gelip yüzüne gülen yeri gelip tehdit eden pkk da bulduğunu sandı kandırıldı.
devlet hem oranın bereketli topraklarından yararlanamadı, petrolünü çıkaramadı üstüne üstlük tonlarca para harcadı bu çatışma ortamına.
(Manevi kısmı ise apayrı. yürekler yandı zamanında din kardeşi olduğumuz insanlara düşman olduk.)
budurumda devlet kaybetti israil kazandı amerika kazandı.
ırak parçalandı kuzey ırak barzani yönetiminde. o bölgede petrol var. amerikaya ulaşması lazım. bu nasıl olacak? o bölgenin çevresindeki ülkelerle arası iyi değil. ehangi ülkenin hava ve kıta sahasını kullanacak da bu petrolün parasını amerika alabilecek?
tabiki türkiyeden. tayyip erdoğan eğer buradan para kazanmak istiyorsan pkk yı çekeceksin dedi amerikaya. çünkü oradaki petrolün miktarı 150milyar dolar para getirisinde. değerli. amerika da pkk yı çekti. barzani boyun eğdi .
çünkü amerika 9 alacaksa o da 1 alacaktı. onun görebileceği yüksek paralar bunlar.
pkk ağababası amerikadan emir alır o yüzden sustu çekildi. bdp nin yok öyle yapın yok böyle yapın yoksa barış süreci olmaz gibi zırvalarına inanmayın onlar kendi yandaşlarına bakın biz nasıl restleşiyoruz artisliğini yapma adına böyle konuşuyolar yoksa hiç birşey yapacakları yok çnkü amerika onlara susun çekilin dedi.
şimdi türkiyemizin hedefi sakin güneydoğu topraklarına yatırım yapmak. gap projesini bian önce bitirmek. çünkü dünyada petrol bittiği zaman en değerli varlık su olacak. ozman da su savaşları başlayacak. güneydoğu da hem verimli topraklara hem sulara sahip biryer. ve oradan petrol çıkarılacak.
yatırımlar yapılacak halk eğitim görecek iş imkanı bulacak. böylece amerika pkk tehdidini türkiyeye birdaha kullanamaycak çünkü gelir seviyesi eğitim seviyesi yükselen halk dağa çıkmayacak.
adam diyecek ya benim evim var işim var çoluğum çocuğum refah içinde delimiyim ben diyecek. böylece pkk nı hevesi kursağında kalacak.
dağlardakiler inecek, hapishaneler boşalacak sözü bu geleceği açıklıyor. Ama vizyonsuz insanlar süreci baltalamak isteyenler, türkiyenin ilerlemesini istemeyenler; insanların akıllarını karıştırmak adına yok apoya af gelecek yok dağdakilere müsamaha gösterecek die bik bik konuşuyor.
Öyle birşey göremeyecek bu insanlar eğer birlik olabilirsek kişisel hırslarımız için değil de türkiyemizin ilerlemesi için işler yaparsak bu gözler çok çok ileri bir türkiye görecek.
eee türkiyenin bunda ne karı olacak peki? kendimi bildim bileli abd nin maşasıyız onlar ol dese oluyor abd bugün süper güç bir ülke kalkıpta türkiye hükümetinin söylediklerine bakmaz ha bakıyor gibi gözükür ama altından neler çıkar zaman gösterir ,ayrıca ben barış sürecinede inanmıyorum şahsen ,kürtleri severim ama bunlar kürtlerin adınada leke getirdi ne yazık ki ayrıca ortada konusulan fısıltı degıl basbakan kendı ağzıyla söylemedi mi dağdakiler inecek ceza evleri boşalacak diye şimdi olmasa bile seçimden sonra böyle bir şey gündeme gelecek,nasıl ki zamanında bedelli askerlik lafı ortaya atılmıştı ardından yalanlandı ve cok gecmeden bedellı cıktı yanı demem o ki bir laf cıkıyorsa er geç gercekleştirilir diye düşünüyorum
türkiyenin karı ne olacak derken? kan bitti bak kırk yıllık kronik bir sorun bu bitti.oraya harcanan paralar eğitime sağlığa vs harcanacak orası gelişiyor insanlar biliçleniyor. şu bir gerçek başımıza kim gelirse gelsin tam bağımsız bir ülke değiliz olmaya çalışıyoruz ama içeride ahtapot kolu gibi saran güçler var ve kan emmeye amerikaya israile hizmete adamışlar kendilerini. kuzey ırakın kuzeyinde rusya o doğalgaz ve petrol borularını oradan geçirebilir mi hayır bir yanı iran birbirlerini bir kaşık suda boğarlar aşağısı yine öyle suriye zaten rusya bloğunda. oradaki hatları amerika nereden geçirir sence. rusyadan geçirir mi suriyeden irandan hele hayır! geriye türkiye kalıyor evet amerika güçlü ama burada kendinden ödün vermesi gerekti ve pkk yı çekti. çünkü oradaki petrol bak 150milyar dolar civarında bu para çok çok çok büyük bi para anlatabiliyormuyum.
bizim kazancımız israilin emeli olan güneydoğumuza yönelmek orayı geliştirmek birleşmek barışmak anlatmak egitmek refah düzeyine ulaştırmak. insanlar bilinçlenirse eğitim ve refah seviyesi yükselirse dağa niye çıksın. düzenini neden bozsun?
peki şu durumda türkiye abd için bulunmaz nimet,konumu bakımından yani bizim etimizden sütümüzden her türlü faydalandılar ve bundan sonrada faydalanacaklar ,ben pkk yı cektıklerını asla düşünmüyorum türkiye bugun abd çıkarlarına ters düşen bir hareket yapsın bak nasıl hortlayacak ,ayrıca anlamadıgım şu bizim ülkemiz bor mineralleri bakımından cok zengin,ayrıca ırakta olan petrol bizim o bölgeye sınır olan memleketlerımızde de var neden biz petrol kuyusu kazıp dünyaya meydan okuyamıyoruz,neden bor ihraç edemiyoruz çünkü o zaman türkiye ilerleyecek büyüyecek ve bu da abd nin işine gelmeyecek,tamam sana katılıyorum tam bağımsız bir ülke değiliz bu olamayacagımız anlamına gelmez ama işte büyümemizi istemeyenler böyle engel seriyorlar ki uğraşsınlar
Devlet meseleleri bıçak değil ki bugün keselim hadi dediğimizde kessin. bu süreç yılları alacak bir süreç. bugün olsun diye plan kurduğumuzda yarın olacak diye bekleyemeyiz. petrolü niye çıkaramadık senin de dediğin gibi izin vermediler pkk bahanesiyle koskoca sınırlarımıza mayın döşediler. niye? sebep sadece pkk mıydı hayır tabikide oralarda petrol var biz suriye mısır ırak filan sömürelim oradaki petrolü bitirelim türkiye de eldeğmemiş petrollü topraklar mayınların altında kuzu kuzu yatsın zamanı gelecek orayı da kurutacağız.
bugün amerika ırak petrolleri için pkk yı geri çekti ama suriye sınırında bir pyd uydurdu dediğin gibi pusuda bekliyorlar evet. türkiye şu süreçte çok uyanık olmalı. güneydoğuya fazlasıyla yönelmeli. halkı eğitilmeli. çok fazla yatırım yapmalı. yapmalı ki insanlar aş bulsun iş bulsun yerini sevsin çoluğu çocuğu refah içinde yaşasın devlete güvensin. yarın öbürgün pyd ya da pkk adam toplamaya geldiğinde taban bulamasın. refah içinde yaşayan insan rahatını bırakmaz.
yıllardır o bölge de devlet düşmanı insanlar yarattılar. birgün akşam yemeğinde devletten adamlar gelip senin babanı alıp götürseler. hiçbirşey demeden. ve sen birdaha babandan haber alamasan? ölü ya da diri bedenine ulaşamasan?
senin bir kimliğin varken kürtlük kimliği yok sen kürt değilsin kürt diye birşey yok deseler. köyün boşaltılsa yaşadığın yerde yerin yurdun toprağın varken ekip biçip geçinebiliyorken göç ettirilmek zorunda kalsan ve zengin bir yaşamdan yokluk içine düşsen ve üstüne bir de hor görülsen. haksız yere akrabaların cezaevine götürülse ve en aşağılık işkencelere maruz kalsalar?
ve bunları da devlet eliyle yapsalar adı jitem bilemne olsa filan. sonra birileri gelse biz sizdeniz biz sizin hakkınızı savunacağız bu zulüm böyle sürmez diyip sana yanaşsa onlara inanmak çok mu zor olur? yoksa peşlerinden mi gidersin?
orada yaşayan halk bunları gördü ve alet edildirler.
şu barış sürecinde eğitimli insanların o insanlara devranın öyle olmadığını artık değişildiğini barış ve refah içinde yaşayacağını vadeder ve yaşatırsa pkk pyd kendine yandaş bulabilir mi? bulamaz.
yapılmak istenen bu. ama pkk amerika rahat durur mu oda istiyor ki böyle adımlar atılmasın zamanı geldiğinde türkiyeyle ters düşersem bu pkk zırvasını tekrardan yaşatayım insan toplayabileyim.
ispanyadaki terör böyle bitirildi. oradaki halkın gelir seviyesi yaşam seviyesi arttırıldı hastaneler okullar yatırımlar iş sahaları yaratıldı böylece teröre giden kişi sayısı azaldı . ya sen huzurlu yaşadıktan sonra dağa o pisliğin içine gidermisin? o kaosa tekrar girermisin? kötü şartların iyileştiğini gören halk tekrar o kötü şartlara dönmek ister mi?
hükümetin yapmak istediği bu ama istemeyenlerin davranışları ortada. vizyonsuz basit laf çarpıtan cümlelerle işin özüne inmek isteyen insanları engellemek karalamak istiyorlar.
doğru oraya yatırım yapmak gerekiyordu en başından beri,sonucta türkiye cumhuriyeti toprakları sınırları,yapılmadı dağa cıkmayı tercih eden çıktı etmeyen göç etti,ben bu hükümetle bu sürecin mantıklı işleyeceğini düşünmüyorum,senın terörle mücadele kolun kim asker,sınırlarımızı korumakla görevli kim asker!,ama bu hükümet bu pkk lılara gösterılen ilginin yarısını bu askerlere göstermedi,kolluk komutanları içeride orduyu resmen bitirdi ,benım tepkim asla kürt insanlara değil ki cok cok iyiliklerini görmüşümdür halada görürüm ama pkk=kürt durumuna geldi olay,sen terörü bitiricem diyorsun ama bir taraftanda türk-kürt bölünmesi yarattın,bu ülkde kürt kadar,laz çerkes,manav,roman vs bir çok halk yaşıyor bende lazım laz açılımı istiyim o zaman dogru olurmu sırf dağa cıkmasınlar diye de ülkemizi bölmelerine göz yumuyoruz,bir kere terör yandaşçılarının siyasete girmesini engellemek lazımdı,
kim ne derse desin terörün biteceğine asla inanmam,bu olanlar tamamen stratejik hareketler ve benım askerime kelle diyen bir hükümeti ben desteklemem...
Yok dediği için kızan yok tüm yok dediklerini yaptığı için insanlar tutarsızlıklarına kızıyor .
bak bu kelle mevzusu da çarpıtıldı. blirsin ki bir söz vardır biz bu ülke için kelle alıp kelle veririz diye. başbakanın orada söylediği böyle bir söylemdi ama sanki şehitlerimizi değersizleştirmek için söylemiş gibi yansıtıldı. Öyle birşey yok. Ayrıca orduyu bitirdi sözüne katılmıyorum. ordudaki hainleri bitirdi. oradaki asker sana hizmet için orada değildi ki israile hizmet ediyordu. sen hiç internette görmedin mi ağlama duvarında resmi çekilen israilli biriyle poz veren genel kurmay başkanını? sen hiç duymadın mı sağından solundan güneydoğuda askerlik yapanların yorumlarını? komutanların nasıl davrandıklarını? tam bağımsız olmayışımıza katılıyorsun bu nasıl oluyor peki içerideki böyle adamlar yüzünden. jitem i kuran kim? peki askeriyede bir israil masası olduğunu biliyormuydun istihbaratta öyle. düşün ki bir ülkenin milli istihbaratında israil masası kurulmuş. ya bu senin istihbaratın senin özelin sırrın israilin işi ne orda. bu hükümet bunlara dur dedi. bak şimdi hakan fidana nasıl karalama kampanyaları yapılıyor israilden bir köşe yazarı yarın öbürgün fidan arabasında patlama süpriziyle karşılaşsa diye yazı yazıyor gözümüze soka soka.
zamanında kağıt parçası dedikleri belgenin aslı çıkarılıyor.
türk kürt bölünmesini bu hükümet yaratmadı. aksine birleştirme çabası.
yine söylüyorum kürtlere ayrıcalık verilmiyor yıllardır hakları olan şeyler verilmedi onlara hakları ellerinden alınmıştı. şimdi demokrasiyle olması gerektiği gibi olsun diye uğraşılıyor. evet laza da roman a da çerkese de kürtlere davranıldığı gibi davranılsaydı onlarda bu durumda olurdu.
bak ülkemizi bölme gibi bir durum yok. emin ol kürtlerde gerçekte bunu istemiyor. ki tarihe bakarsak osmanlı zamanından bugüne bizden ayrılmamıştır kürtler. sen anadoluya malazgirt savaşıyla girerken alparslanın ordularında da vardılar şimdide.
onlar sadece zulmün bitmesini yaşamak istedikleri gibi yaşamak istiyorlar.
laz a denildimi hiç sen laz değilsin laz diye birşey yok. dilini konuşmana yasak getirildi mi?
zulmedildi mi? hayır.
kürt halkına özellikle zulmedildi sırf bugünlere kdr böyle gelinsin diye.
neden kürt halkı çünkü güneydoğuda onlar var. eğer ki lazlar o bölge de olsalardı aynı şey lazlara yapılacaktı. çünkü israilin planı. fırattan nile vadedilmiş topraklar projesi için.
tanrının o toprakları israile vadettiğini düşünüyorlar ve oraya ulaşmak için ellerinden ne gelirse yapıyorlar.
israil 3 yıllık 5 yıllık plan yapmaz yüzyıllık plan yapar.
nitekim yahudilerin başı theodor herlz almanyada soykırıma uğrayan yahudileri toplayıp kendilerine bir devlet kurulmasını istedi. kendilerine uganda da bir toprak önerdiler onlar hayır dedi. biz filistini istiyoruz. ozman abdülhamid tahtta kabul etmedi tabiki. thedor 50 yıl içinde filistinde devlet kuracağız dediğinde dünya gülüyordu ama kuruldu.
hedef ne kutsal topraklar.
güneydoğu da bu topraklar arsında. o yüzden o bölge dış güçler yüzündn bilerek ve isteyerek kaos içinde bırakıldı ve hala huzur bulması istenmiyor.
hedef kürtler değil hedef güneydoğu. orada kim olursa olsun lazı çerkezi kürdü romanı kaderi israil yüzünden böyle olacaktı zaten.
türkiyenin içindeki gizli yahudiler de içeriden bu duruma yardım ettiler hala da etmektler.
hükümetin amacı bu virüs gibi heryanı(orduyu, istihbaratı vs) vatan hainlerini temizlemek.
Ben ne sağı ne solu ne milliyetçiliği ne komunizmi filan savunurum. benim anlayışım ümmetçiliktir. Ben akpartiyi tayyip erdoğanı da körü körüne savunmam elbet hataları var. konuşulur tartışılır. ama ben geniş çerçevede hedefe bakarım. niyete bakarım. ben inanıyorum ki bu hükümet hedef olarak türkiyeyi iyi yerlere getirecek.
bu günler güzel günlerin doğum sancıları. acılar çekilecek sıkıntılar yaşanacak ama sonunda kazanan türkiye olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?