Başbakan Yıldırım'dan "Referandum sonucunu tanımayacağız" diyen Kılıçdaroğlu'na cevap

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Başbakan Yıldırım'dan "Referandum sonucunu tanımayacağız" diyen Kılıçdaroğlu'na cevap
Paylaş Paylaş
"İnsanları sokağa davet etmek asla kabul edilemez"
page_basbakan-yildirimdan-34referandum-sonucunu-tanimayacagiz34-diyen-kilicdarogluna-cevap_194564974.jpg

inPaylaşın
Herkesin gözü önünde millet kararını verdi. Herkese düşen bu karara saygı göstermektir, boyun eğmektir. Halk oylaması büyük bir demokratik olgunluk içerisinde tamamladık. Başbakan Binali Yıldırım, "Referandum sonucunu tanımayacağız" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Rekor katılım oranı için bir kez daha milletime teşekkür ediyorum. Millet sandığa, demokrasiye sahip çıkmıştır. Halk oylamasında Evet diyenler de Hayır diyenler de başımızın tacıdır. Milletin sözünün üzerine söz söylemek beyhudedir. 25 milyon 157 bin 25 vatandaşımız anayasa değişikliğine Evet demiştir. Evet oyları Hayır oylarından 1 milyon 79 bin 134 fazla çıkmıştır. Vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum.

Doğu ve Güneydoğu oyları
Doğu ve Güneydoğu oylarındaki artış vatandaşların örgütün çağrılarına prim vermediklerini açıkça ortaya koymuştur. Bu şuurdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın barıştan yana tercih kullanmaları son derece değerli.

İnsanları sokağa davet etmek sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez.

Kılıçdaroğlu çıkmış, "Tanımıyoruz" diyor. Eğer sen bu sonuçlara tanımazsan, millet de seni tanımaz kardeşim. Tamam, kabul ediyoruz. İyi çalıştın, çok koşturdun ama milletin takdiri ortada. Oraya takılıp kalırsan yol alamazsın. Türkiye demokratik süreçler içinde bu muazzam değişikliği gerçekleştirdi. Kabul et artık. Sen milletin kabul ettiğini kabul etmezsen ne yazar. Millete fatura çıkaracağına, başarısızlığı kendinde ara.

Devamı gelecek...
http://t24.com.tr/haber/basbakan-yi...nimayacagiz-diyen-kilicdarogluna-cevap,399920

X