• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakan Yıldırım: Yeni Anayasayı da Yapacağız, Başkanlık Sistemini de Getireceğiz.

GGsah

Üye
Kayıtlı Üye
Başbakan Yıldırım: Yeni Anayasayı da Yapacağız, Başkanlık Sistemini de Getireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, "Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz" dedi.
basbakan-yildirim-yeni-anayasayi-da-yapacagiz-8491436_x_1182_300.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım çok önemli bir çıkış yaparak , "Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Başkanlık sistemini bu ülkeye getireceğiz" dedi.

Başbakan Yıldırım ' 'AK Parti'de değişim bir bayrak yarışıdır, kişiler değişir hedefler değişmez millete hizmet yolunda kararlılık artarak devam eder'' dedi.

"AK PARTİ'DE DEĞİŞİM BAYRAK YARIŞIDIR"

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''64.Hükümet'te ve önceki hükümetlerde görev yapan Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve arkadaşlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. AK Parti'de değişim bir bayrak yarışıdır kişiler değişir hedefler değişmez millete hizmet yolunda kararlılık artarak devam eder. Bütün yol arkadaşlarıma ana kademe kadın kolları gençlik kolları kuruculardan delegelere mahalle temsilcilerinden genel merkez karar yönetim kurulu üyelerine bütün parti teşkilatımızın birimlerine ve milyonlarca parti üyelerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu kongrede ortaya konan bu örnek davranıştan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

''HİZMET YAPMAZSAN VATANDAŞ DERSİNİ VERİR, KALDIRIR ATAR''

Bizim siyasi rakiplerimiz zannediyor mu ki AK Parti'de kaşımıza gözümüze bakarak oy veriyorlar? Vatandaşa hizmet yapmazsan vatandaş dersini verir kaldırır kenara atar sizi.

''ANAYASA NE SÖYLERSE SÖYLESİN''

21-22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla Anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur.

''YENİ ANAYASAYI DA YAPACAĞIZ, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DE GETİRECEĞİZ''

Sorunları torunlara bırakarak bu günlere gelen parti değil AK Parti. Dağ gibi soruları dağ gibi hizmetlere dönüştüren partidir AK Parti. Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz. İstiyoruz ki bu yapılacak yeni anayasaya siyasi partilerin rakiplerimizin de bir katkısı olsun. Bu onura onlar da ortak olsun. Bir anayasa teklifini Meclis'in gündemine getireceğiz ondan sonra karar Meclis'indir.

''DİYELİM Kİ OLMADI...''

Diyelim ki olmadı adres yine belli millete tekrar gideceğiz. Kararı millet verecek. Durup dururken milletin işi gücü var sürekli bize destek atacak hali yok. Tarlası var dükkanı var pazarı var işi gücü var. Bize şunu da dememesi lazım milletin 'Biz sizi seçtik ne zırt pırt geliyorsunuz aranızda anlaşın işi halledin.' Mecbur kalmadıkça milletin önüne sorun götürmemiz lazım.

''PARA BOL DİYOR''

Bizim en büyük değerimiz vakittir. Para her zaman bulunur. Maliye Bakanı burada duruyor 'Para bol diyor, para bol...' Ama giden vakiti geri getiremeyiz.

''SİZDEN 15 DAKİKA ALACAĞIM VAR''

Artık toplantıları vaktinde yapmaya alışacaksınız. Ben 9'a 10 kala buraya geldim. Sizden 15 dakika alacağım var. Bu seferlik neyse. Bundan sonra vaktimizi daha verimli kullanacağız.

''İZMİRLİLER UZAK GÖRÜŞLÜ DE ONUN İÇİN''

Bugün bir partinin sözcüsü diyor ki 'İzmir başkan çıkarmadı. Başbakan seçilmedi de atandı' falan diyor. Aslında İzmir başbakan çıkardı. Ana muhalefet partisi lideri kampanyada benim rakibimdi 'İzmir başbakan çıkaracak' diye dolaştı durdu. Ben İzmirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Onu mahcup etmediler. Niye İzmir beni başkan yapmadı? İzmirliler uzak görüşlü de onun için. Hala nelerle uğraşıyorlar? Bunu bana söylerken genel başkanlarının oralara nasıl geldiğini unutmuşlar.''

http://www.haberler.com/basbakan-yildirim-yeni-anayasayi-da-yapacagiz-8491436-haberi/

Bunlar zaten anayasayı takmıyordu ki yeni bir şey değil yani.Şaşırmadım .
Bir ülkede önce hukuk kuralları geçerlidir ,cumhurbaşkanının istekleri değil.
Bazı kişiler de bizim gibi demokratik anlamda tam gelişmemiş ülkelerde başkanlık sisteminin tutacağını sanıyor ,üzüldüm valla .Keşke biraz araştırsalar.

Bunlarin cikartacagi anayasa ancak yolsuzluk ve hirsizliklarin serbest birakildigi, devlet adamlarinin bunlari yaparken dokunulmazliklarinin oldugu ve yargilanamadigi, ulkenin tapusunu ellerine veren ve istedikleri kadar satip ulkeyi istedikleri kadar parcalayabilme yetkisini kendilerine veren ve sorgulanamayan bir anayasa olur. Anayasayi fiiliyata uyduracagiz dedikleri de bu. Cunki ulkede olan fiiliyat bu. Ulkenin cirkefe batisi anayasaya uygun hale getirilecek..

Vay arkadaş yıllardır sağlıkçılara yıpranma payı sözü verip kandırdınız işinize gelen yasaları hemencecik çıkarıyorsunuz. Nasıl oluyor bu işler:işsiz:

Anayasa ne söylerse söylesin

bir gün bu anayasaya ,kanuna ,adalete muhtaç olacaksınız,o zaman ne olacak ?
bir başkanlık için,bu hırs için daha kaç can gidecek,ülke daha ne duruma düşecek.Dışarıda içeride politika sıfır.
Sizin bu yaptığınız hep kendine yontmalı yasalarla 5 seneye kadar emekli olamayanlar,iş yerleri kapananlar,işsiz kalanlar gerçeği görecek ve o zaman oy vermediğinde sizi ne yapacaksınız ?Bu sebeple en kısa zamanda başkanlık istiyorsunuz.Halkı ne düşünüp ne de umursuyorsunuz.Tek derdiniz kendiniz.

Kivirmis anayasayla ilgili sozlerim carpitildi diye.
Bunlarin hepsi ayri bi kaypak.

Back
X