• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakan : ''Pensilvanya'nın bedduası işe yaramadı.''

SevdaLinka

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
10.529
3.626
448
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'un sahtekarlarla, istismarcılarla, yüzünde maske olanlarla samimi, ihlaslı olanları, gerçek milliyetçileri ve vatanseverleri birbirinden ayıran bir şehir olduğunu söyledi.

"CHP'NİN EN SON GELDİĞİ NOKTA NE?"

Samsun'un sağduyunun sesine kulak verdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Samsun bir kez daha ülkesine, devletine, milletine, bütün bunlara yönelik saldırıyı görüyor ve tepki veriyor. Samsun bugün yeniden istiklal mücadelesinin meşalesini yakıyor. CHP ne diyor? 'Biz Türkiye Cumhuriyeti kadar eskiyiz, bizi Gazi Mustafa Kemal kurdu, biz kurucu partiyiz' diyor. Peki, CHP'nin en son geldiği nokta ne? Türkiye düşmanı Esed'in yanındalar, çetelerin, mafyanın, karanlık örgütlerin, eli kanlı terör örgütlerinin yanındalar, Türkiye'ye saldıranların, Türkiye'nin ekonomisine saldıranların, Türkiye'nin kardeşliğine, birliğine, huzuruna saldıranların yanındalar. En sonunda hain bir örgütün, Haşhaşilerin, Pensilvanya'nın yanındalar.”

"ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ BURADA"

Pensilvanya'nın muskası, bedduası da işe yaramadı." diyen Erdoğan, 12 yıldır hizmet verdiğini, 14 yıldır partisinin başında olduğunu, vatandaşın 11 yıldır kendisine aralıksız başbakanlık görevi verdiğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yalancıdan başbakan olmaz' derken millete de hakaret ettiğini belirten Erdoğan, "Çünkü bunlara göre, millet hiçbir zaman saygın değildir. Ne diyor; 'bidon kafalılar, karnını kaşıyanlar' Bunların sözleri bu, CHP'lilerin. İşte bu 'bidon kafalılar, karnını kaşıyanlar' dedikleriniz, size bu ülkede hayatta iktidar vermez. Unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır. Pensilvanya, sen Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile haşrolacaksın. Ama biz de bu meydandaki kardeşlerimizle haşrolacağız." diye konuştu.

"SİYASET KASETLE YAPILMAZ"

Siyasetin ilkelerle, hedeflerle, plan ve projeyle yapılacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Siyaset kasetle yapılmaz. Siyaset, montajla yapılmaz, iftira ile yalanla, çamurla yapılmaz." diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine ‘İsviçre bankalarında 13 hesabı’ olduğu yönünde iftira attığını belirten Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, dürüstsen, samimiysen, karakter itibarıyla sağlamsan o 13 tane hesabın nerede olduğunu çıkar. Hukukta bir kaide var, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Nerede bu, çıkar. Ortaya koy, gerekirse beraber gidelim. Bu kadar açık söylüyorum, o parayı alalım, 'Züğürt Kemal'sin ya paranın tamamını da sana vereyim." değerlendirmesinde bulundu.

"CEMAAT DEĞİLDİR, ÖRGÜTTÜR"

Siyasetin çetelere sırt dayayarak yapılamayacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset, Kılıçdaroğlu gibi Esed'e, sırtını terör örgütlerine, çetelere dayayarak yapılmaz. Siyaset milletle yapılır, millet için yapılır. Sırtını millete dayayarak yapılır. İşte bu CHP, bu MHP, bu BDP temiz siyaset yapmak yerine, ahlaklı siyaset yapmak yerine sırtlarını maalesef Pensilvanya'ya dayanıp oradan aldıkları kırıntılarla, siyaset yapmaya çalışıyorlar. Pensilvanya'da her türlü ahlaksızlık var. Bu Pensilvanya bir cemaat değildir, örgüttür örgüt. Öyle yaptıkları işler var ki bunlar aynen bir terör örgütünün karakterini yansıtıyor. Dedim ya 'bunların inine gireceğiz.' Şu seçimden sonra çok daha farklı adımlar atacağız. Niye? Biz bu devleti, bu vatanı sokakta bulmadık, gereğini yapacağız. Milletimizin bize talimatı neyse onu yapacağız. Türkiye'nin bunlar için bir anlamı yok. Devletin, milletin, milli güvenliğin bir önemi yok. 'Ben kazanayım da Türkiye'ye ne olursa olsun' diye düşünüyorlar. Türkiye'yi ateşin içine atmaya çalışırken, burada kargaşa oluşturmaya, maalesef CHP'yi, MHP'ye, BDP'yi de arkasına vagon olarak sürüklüyorlar."

"CHP DEMEK, ZULÜM DEMEKTİR"

"CHP demek, darbelere destek olmak demek, zulüm demektir." diyen Erdoğan, "Baskı, yasak demektir. CHP demek milletin değerlerini kutsallarını çiğnemek demektir" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ezanı aslından uzaklaştırmak isteyen bu CHP değil miydi? Ezanımızı Türkçe okutan bu CHP değil miydi? Onu aslına döndüren Menderes'i idam eden bunlar değil miydi? Camileri ahıra, depoya, müzeye çeviren bu CHP değil miydi? Bunu annelerimiz, dedelerimiz çok iyi bilirler. Pensilvanya'da ki zat çıkmış, buradaki elemanlarını kapı kapı dolaştırıp CHP'ye oy istetiyor. Yazıklar olsun sana. Sen bu CHP'ye nasıl oy istetirsin ya. Gazeteleriyle televizyonlarıyla sabah akşam CHP'nin, MHP'nin, propagandasını yapıyorlar. Size bizim verdiğimiz emeğe de yazıklar olsun. Bunların dershanelerinde okuyan yavrularınız varsa, alın. Artık Milli Eğitim Bakanlığı olarak hafta sonlarında ücretsiz takviye kurslarını biz vereceğiz. Okullarında okuyan çocuklarınız varsa alın. Devletin okulları bize yeter."

"EDEBİM BUNA MÜSAADE ETMEZ"

"Evlerden, yurtlardan onlar gibi düşünmeyen yavrularımızı atıyorlar." diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Geceleri beddua seansları yapıyorlar, Başbakan'a beddua ediyorlar. Geçenlerde Pensilvanya'daki zat bana 'uzun' lakabını takmış ya. Ey hoca diye geçinen zat. Allah'ın yarattığı bir insana orta boyluymuş, uzun boyluymuş, kısa boyluymuş diye bir tefriki yapmanın bizim inançlarımızda yeri bellidir. Sen nasıl hocasın? Söyleyeceğim daha ileri şeyler var da benim edebim buna müsaade etmez. Ne diyor, 'bu uzun bize çok hainlik etti.' 17 tane üniversite açmana müsade ettiğimiz için mi hainlik ettik. Dünyanın değişik yerlerindeki okullarınıza, oralara seyahat ettiğimizde devlet başkanlarına oraların hükümet başkanlarına sizi refere ettiğimiz için mi hainlik ettik, eline diline dursun be, nasıl bunları söylersin. İyi niyetimizin kurbanı olduk."

"MEĞER YÜZLERİ DOST ÖZLERİ DÜŞMANMIŞ"

"Sinsice davrandılar, farklı göründüler. Meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış." ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Pensilvanya, sevgili Peygamberimizi istismar etti. O kadar ileri gitti ki Miraç'tan Peygamber efendimizi indirip kamyonete bindirdiler. Yaptılar mı bunu? Bu senaryoların bütün onayları oradan geliyor. Ondan sonra çark etti." şeklinde konuştu.

"Bitmedi, merhum Savaş Ay ile bir söyleşi yaptı, 'Hayatımda bir oy kullandım' dedi. 'Fakat şimdi Hazreti Cebrail gelse, bir parti kursa ona bile oy vermem' dedi" değerlendirmesini yapan Erdoğan, "Bizde meleklere iman vardır. Meleklerin görev alanları bellidir. Hazreti Cebrail'in işi gücü yok da parti mi kuracak?" dedi.

"HAŞHAŞİ DİYORSAK, BOŞUNA DEMİYORUZ"

Başbakan Erdoğan, "Hayatı CHP zulmüyle geçmiş, dirisine ve ölüsüne zulmedilmiş, CHP'ye oy vermeyi reddetmiş Bediüzzaman Said-i Nursi'yi de istismar ettiler. Şimdi de Kur'an-ı istismar ediyorlar. 'AK Parti'ye oy vermeyeceğim, CHP'ye oy vereceğim' diye yakınlarına Kur'an-a el bastırıyorlarmış. Hatta daha ileri gidip, anne babayı reddetme, evliliği bozma gibi tehditler savuruyorlarmış. Bunlar işe yaramazsa kaset tehdidiyle, görüntü tehdidiyle, hatta ölmüş insanlara verdikleri kanı haram etme tehdidiyle insanlık dışı yöntemlere başvuruyorlar. Herkesin gönlü rahat olsun, bu yeminlerin hiçbirinin geçerliliği yoktur, herkes gönlünü ferah etsin. Haşhaşi diyorsak biz bunu boşuna demiyoruz. Karşımızda saf insanları, temiz kalpli kardeşlerimizi, ihlaslı, temiz kalpli kardeşlerimizi yıllardır istismar eden bir yapı var.” dedi.

"ETEĞİNİZDE NE VARSA ONU DÖKÜN"

"Şantajcı bunlar şantajcı. Bunlar Cumhurbaşkanını dinler, Başbakanı dinler, Genelkurmay Başkanını dinler, bakanları dinler, utanmadan sıkılmadan, montaj dublaj, ondan sonra onu yayınlar" ifadesini kullanan Erdoğan, "Ne yayınlarsanız yayınlayın. Eteğinizde ne varsa onu dökün. Dökmezseniz namertsiniz, dökün. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphemiz yok." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Ne diyor? 'Bir tek ceketim var' diyor. Ceketin içine bakıyorsunuz CHP orada, MHP orada, BDP orada. Ceketin içinde emniyet var, yargı var, çeteler var, ananaslar var, milyarlarca dolarlar var, holdingler, şirketler hepsi orada. Uganda'daki rafineri de orada. Bu tek ceketin içine bunlar nasıl sığdı? Bu petrol kuyuları buraya nasıl sığdı. Sinsice davrandılar, farklı göründüler, meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Samsun'da 51'inci şehir mitingini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, tüm Türkiye'nin akın akın meydanlara koştuğunu anlattı. Başbakan Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, bu montaj nasıl, bu montaj nasıl? Böyle bir montaj da sen yap. Taşıma diyorlar. Kendilerini avutuyorlar." diye konuştu.

Kaynak : TRT Haber

Son düzenleme:
Paralel örgüt gerçeği var mı? Var. Ortaya çıkan kasetler, hırsızlık yolsuzluk iddiaları bu gerçeği değiştirmiyor ne yazık ki. Aynı şekilde paralel örgütün varlığı bakan çocuklarını, sıfırlanan paraları da unutturmuyor. Hükümetle biz hesaplaşırız, ama birileri de cemaatle hesaplaşmalı bence. Umarım ülkemiz en az zarar alacak şekilde kurtulur.

Paralel örgüt gerçeği var mı? Var. Ortaya çıkan kasetler, hırsızlık yolsuzluk iddiaları bu gerçeği değiştirmiyor ne yazık ki. Aynı şekilde paralel örgütün varlığı bakan çocuklarını, sıfırlanan paraları da unutturmuyor. Hükümetle biz hesaplaşırız, ama birileri de cemaatle hesaplaşmalı bence. Umarım ülkemiz en az zarar alacak şekilde kurtulur.

Bu paralel denen şey vardı da neden yıllardır Allah'ın bir kulu ağzına almadı ? Yıllardır her şey güllük gülistanlıktı da ondan.Ne zaman çıkarlar çatıştı o zaman işler değişti.Haa var olduğunu biliyordu da ne diye müdahale etmedi ? Çok komik şimdi şunu bunu yapmışlar demeleri.Olan hep halka olacak.Onlar yine barışır.

Son düzenleme:
Bu paralel denen şey vardı da neden yıllardır Allah'ın bir kulu ağzına almadı ? Yıllardır her şey güllük gülistanlıktı da ondan.Ne zaman çıkarlar çatıştı o zaman işler değişti.Haa var olduğunu biliyordu da ne diye müdahale etmedi ? Çok komik şimdi şunu bunu yapmışlar demeleri.Olan hep halka olacak.Onlar yine barışır.

Çünkü o zaman işlerine geliyordu. İnsanların kızdığı nokta da bu zaten. Sanki bilmiyormuş, haberleri yokmuş gibi "ee paralel örgüt kurmuşlar" demeleri. Bal gibi de biliyorlardı. Diyoruz ya hep çıkarlar çatışınca birbirlerini kötülemeye başladılar. Yıllarca TSK uyardı cemaate karşı ama sonuç ne oldu? Asker din düşmanı ilan edildi. Şimdi onlar düşünsün diyoruz. :ssz:

Bu konu tutar Sevdalinka'm :)

O ceketin cebinde kendi de vardı , Pensilvenya bu kadar içimizde ise, sebeplerden biri de kendidir. Chp,Mhp değil.

Yani nasıl ki iki samimi dost bir anda kavga edip küsünce, birbirlerine saydırmaları insanın gözünü korkutursa bunlar da öyle korkutuyor .

İki taraftan da dost olmaz . Aman ... Bu gün Allah Allah , yarın Yallah Yallah yapmayacaklarının güvenini vermiyorlar.

Ben olsam bu kadar konuşmam. Çıkarsınlar da ben de izleyeyim der geçerim.

Adam öyle bir konuşuyor ki,, Hitabeti güçlü . En büyük avantajı da bu .

Bu konu tutar Sevdalinka'm :)

O ceketin cebinde kendi de vardı , Pensilvenya bu kadar içimizde ise, sebeplerden biri de kendidir. Chp,Mhp değil.

Yani nasıl ki iki samimi dost bir anda kavga edip küsünce, birbirlerine saydırmaları insanın gözünü korkutursa bunlar da öyle korkutuyor .

İki taraftan da dost olmaz . Aman ... Bu gün Allah Allah , yarın Yallah Yallah yapmayacaklarının güvenini vermiyorlar.

Ben olsam bu kadar konuşmam. Çıkarsınlar da ben de izleyeyim der geçerim.

Adam öyle bir konuşuyor ki,, Hitabeti güçlü . En büyük avantajı da bu .

Ben de tutar diye düşündüm ama pek ses getirmedi.:27::1: Ben de bu kadar keskin konuşmaktan korkuyorum,yani iki tarafa da inanamıyorum.:50: Haklısın,bugün yine izledim.Sanki yıllardır düşmanlar birbirlerine.:2:

Şimdi de ceket moda oldu.
Nerede satılıyorsa bizde alalım bizimde cebimiz dolsun.

Bizde beddua edersek örgütten mi sayılırız ?

Ben de tutar diye düşündüm ama pek ses getirmedi.:27::1: Ben de bu kadar keskin konuşmaktan korkuyorum,yani iki tarafa da inanamıyorum.:50: Haklısın,bugün yine izledim.Sanki yıllardır düşmanlar birbirlerine.:2:

Daha gün uzun :1:

Ben dost olup da bir anda bu kadar düşman olan insanların hırsından korkarım .

Israrla "her şeyi ortaya döksünler" diyor çünkü sığınacak montaja :34:

Şimdi de ceket moda oldu.
Nerede satılıyorsa bizde alalım bizimde cebimiz dolsun.

Bizde beddua edersek örgütten mi sayılırız ?

Sıkıldım artık o ceket muhabbetinden de gerçekten.Hoca fakir değil diyelim.Gemicikler benim mi ? :7::6:

Daha gün uzun :1:

Ben dost olup da bir anda bu kadar düşman olan insanların hırsından korkarım .

Israrla "her şeyi ortaya döksünler" diyor çünkü sığınacak montaja :34:

Valla kuzum bunlar da oyun çıkarsa hiç şaşırmam.:ssz: Selam yollanırdı,gel çağrısı yapılırdı.Adam şimdi teröristbaşından beter.

Sıkıldım artık o ceket muhabbetinden de gerçekten.Hoca fakir değil diyelim.Gemicikler benim mi ? :7::6:

Valla kuzum bunlar da oyun çıkarsa hiç şaşırmam.:ssz: Selam yollanırdı,gel çağrısı yapılırdı.Adam şimdi teröristbaşından beter.

Bende de var bi gemicik ama buzdolabı magneti :27:
2-3 günde bir başlık değişiyor ama içerik aynı.
Şimdi ceket bakalım bi kaç gün sonra ne olacak.

Valla her şeyi beklerim. En sonunda başka bomba patlatırlar, su tersine akar. Hiç belli olmaz .
İşte güven vermiyorlar .

Bende de var bi gemicik ama buzdolabı magneti :27:
2-3 günde bir başlık değişiyor ama içerik aynı.
Şimdi ceket bakalım bi kaç gün sonra ne olacak.

:1::1:

Valla her şeyi beklerim. En sonunda başka bomba patlatırlar, su tersine akar. Hiç belli olmaz .
İşte güven vermiyorlar .

Çok kötü siyaset yapılıyor bu ülkede.Hakaret etmeden konuşamıyor kimse.Haber mi izliyorum,Cennet Mahallesi mi bazen ayırt etmek zorlaşıyor.:51:

Nekadar emin konusabiliyorsunuz? Paralel devlet orgut beddua pensilvanya vs. Hakli haksiz ortaya cikacak merak etmeyin kimseninde hakkinda bilmeden konusmayin bence bunun hesabini vermek oteki tarafta zor olabilir. Gozumuzle gormedigimiz kulaklarimizla duymadigimiz hatta elimizde belge ispat ayet olmadanda bu mevzulara girmeyelim. Kimse kimseI sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda ve kimse kimseyi uzme hakki yok hakaret etme hakki yok iftira atma hakki yok. Varsa suclu veya yalanci veya hain kanitlansin ispatlansin. Buda Allahin izni ile zamanla cikacak ortaya

Nekadar emin konusabiliyorsunuz? Paralel devlet orgut beddua pensilvanya vs. Hakli haksiz ortaya cikacak merak etmeyin kimseninde hakkinda bilmeden konusmayin bence bunun hesabini vermek oteki tarafta zor olabilir. Gozumuzle gormedigimiz kulaklarimizla duymadigimiz hatta elimizde belge ispat ayet olmadanda bu mevzulara girmeyelim. Kimse kimseI sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda ve kimse kimseyi uzme hakki yok hakaret etme hakki yok iftira atma hakki yok. Varsa suclu veya yalanci veya hain kanitlansin ispatlansin. Buda Allahin izni ile zamanla cikacak ortaya

haklı haksız nası çıkacak ortaya? davalar düşürülüyor, savcıların polislerin yerleri değiştiriliyor, kanunlar, yasalar kendilerine göre iğdiş edilmiş durumda, nasıl çıkacak ortaya? cezalarını ebabil kuşları mı verecek?

yok kulakla duyduk yaa :)
o kesin kanıt
tabi ki çok haklısınız öteki tarafı düşünen yok..
hatta bu tarafı düşünen de yok..
demekki insanlar dedikodu duyduklarında hemen inanıyorlar kulağımla duydum diyerek çok ilginç

Ben sizin tam olarak ne söylemeye çalıştığınızı anlamadım açıkçası.
Neye, kime diyorsunuz bunları ?

Ben genel olarak konusuyorum. Yapilan yorumlara karsilik yorum yaptim herkes uzerine alinabilir. Kime soyledigim onemlimi? Hepimiz donup bi kendimize baksak kendimizi sorgulasak? Benim niyetim ne ben ne yapmaya calisiyorum? Benim tuurkiyemin insanlari neden birbirine giriyor saniyoruz cunku baskalariyla ugrasmayi cok seviyoruz baskasindan duyduklarimizi aniden yetistiriyoruz elestiriyoruz hosumuza gidiyor ama bi baskalari benim hakkimda bi laf ortaya atinca iste ozaman kulahlar degisiyor. Empati kuralim arkadaslar gercekten ben hocanin yerinde olsaydim bunca hakaretleri duysaydim ne yapardim ne yapabilirdim??? Veya ben basbakanin yerinde olsaydim ve bana paralel devlet kuruluyor veya arka planda olan bitenleri bilmiyor birseyler tehdit altinda olsaydi ne yapardim ne yapabilirdim????
Nasilmi ortaya cikacak?orasini Allah bilir ama adalet yerini bulacak buna inaniyorum. Haklisiniz polislerin yerleri degisiyor vs. Ama Allah isteyince akan sular durur. Benim korkum bunca hakaret kufur kotuluk yapiliyor bu olaylardan dolayi insanlarimiz azdi tabiri caizse umarim turkiyenin basina bir felaket gelmez. Nedense ozaman bi silkeleniyoz sonra unutup yine yapiyoruz yapacagimizi.olan mazlumlara oluyor malesef.
Neyse derdim kimseyi uzmek degil gercekten bi dusunelim sadece bizi kimler neden aramiza girip bozmaya calisiyor bolmeye calisiyorlar??sunu unutmayalimki Allah korkusu olan insanlardan zarar gelmez.

Bu nefret, bu kin, bu yalan dolan, bu düşmanlığı bu bitmeyen öfke ve nefret ülkemizden uzak olsun.

Back