Başbakan fermanı: Artık sokağa izinsiz çıkana bir dakika bile müsamaha yok

Eylem yapilmasin demiyrum.ben izinli yapilsin vatandasada zrval gelmesin.Yoksa tabi herkes hakkinin yenildigini dusunuyorsaa savunsun kendini

Direnis alanlarına gidip bir defa olsun o ortamı gormeyen insanların gezicilere iftira atmasından cok sıkıldım ben.

Burada "ama benim dusenceeeeeeemmm buuuuu...saygıııı, tahammulllll" diye bas bas bagıranlar "eylemlere yeter artık" diyor..Ne kadar tezat..

Eylem bir haktır, ustelik oyle sıradan da degil anayasal bir haktır diyoruz..Ve insanlar bu hakkı kullanır. Devlet buna mufahale edemez. Anayasa boyle diyor.
Anayasayı ihlal edenler yargılanmalıdır.

Kendi dusuncelerine saygı bekliyorsan insanların haklarına da saygı gostereceksin. Celismeyeceksin kendinle..degil mi ama

Son düzenleme:
monotof atip lise ogrencisi otobusde cayir cayir yanarken kim eylem hakkindan bahsediyor

Sanırım bu mesajınızda otobüste yanan kız olarak Serap Eser'den bahsediyorsunuz, hani şu Mit'in yaktığı ortaya çıkan?

Eylemlerde kimsenin zarar görmemesi hepimizin isteği ama masum bir eylemde devletin müdahalesini meşru göstermek için hükümetin kendi insanlarına molotof attırmayacağının bir garantisi var mı ki Gezi'de de aynen böyle olmuştu?

Eylem yapilmasin demiyrum.ben izinli yapilsin vatandasada zrval gelmesin.Yoksa tabi herkes hakkinin yenildigini dusunuyorsaa savunsun kendini

Halen anlamak istemiyorsun. Vatandasa eylemden dolayi zarar gelmiyor. Polisten dolayi, hükümetten aldiklari emirlerden dolayi zarar geliyor! Yoksa unuttun mu çoçuklar ile, ebeveynler ile dolu olan oteli polislerin gazlamasini? O insanlarin o otelde rehin kalmalarini? "Camide içki içtiler", "kabatas'ta basörtülü bacima saldirdilar" yalanlar atan, iç savasi körüklemeye çalisan hükümeti?

Artik liseli ögrenciler bile güya hakaretten dolayi polis tarafindan tutuklaniliyor. Gez'inin disinda bile söyle olaylar yasandi

Yani varsayalim ki anayasa denilen birsey yok, yine bu hükümetin nasil izin verecegini düsünüyorsun? Dedigim gibi, sirf Erdogan oradan geçerken, biri sigara içti diye cezalandiriliyor, bir dis hekimi güya el kol hareketi yapmis diye suçlaniyor! Böyle bir ortamda nasil daha halen izin'den bahs edersin? Insanlar eziliyor, haklari gasp ediliyor, Türkiye polis devleti oluyor. Elbette izin, mizin olmayacak.

Ve ilginç, eylem için izin olmasi gerekiyor fakat 500 milyon dolarlik saray için hiçte izin gerekmiyor degil mi?

Ben otobusteki yolcularin yaptigi konusmalardan hatirliyrum.Simdide mit mi yakti oldu yok artikkkk

Polisin insanlara verdigi orantisiz gucu kiniyorum.Polisde ana evladi ona atilanlar ona yapilanlarida kiniyorumm.

Anayasa`nın 34. Maddesi :
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı
Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

Soruyorum başbakana sen kim oluyorsunda engellemeye çalışıyorsun ?

Bu ruzgarın tersine dönmesini diliyorum tüm kalbimle.
Ve o zaman bugun eylem için izin alınsın tabi diyenlerin bir sebepten eylem yapmak istemesini ve o iznin çıkmamasını diliyorum.
Ama o zaman ne olur biliyor musunuz?
Yine biz çıkarız sizin için eylem yapmaya.
Sizler gibi onlordo poloso toş otmosoydo demeyiz.
Zamanında baş örtüsüne izin çıksın diye ablamla eylemlere katılmıştım ben o ufak halimle.
Yine yaparım.
Ama siz hiç bir zaman işinize gelmeyen, sizi ilgilendirmeyen bir sey için kılınızı kıpırdatmazsınız, birde üstüne nefret kusarsınız.
Üzerine alınmak isteyen herkes alınabilir hiç umurumda değil.
Cevap vermek bile gelmiyor içimden bu zihniyete.

Burada herkes kendi tarafindan bakiyor kendi dusuncesine gore yaziyor.Bana karsi yazan arkadaslar icin soyluyorum o ...bu . ...su ... degil senin istegin dusuncen sana benimki bana bana gore polis hakli sana gore eylemci bana gore Sn.Recep Tayyip Erdogan en buyuk adam sana gore degersiz.Herkesin ozu kendini baglar benim fikirlerime saygi duyun lutfen ben size saygi duyarim.Haydi selametle

Gelen yasa , tekrar değiştirilir baktın olmuyor bu yasayla ,yumuşatılır

padişah fermanı değil ya nasılsa memlekette herşey yap boz
neyin kavgasını yapıyorsunuz ki,?
Değişmeyen birşey mi var , memlekette oturmuş bir sistem yok bugün bildiklerimiz yarın eskimiz ve kullanılamaz hale gelir , hoop hemen iptal değiştir

aa med ,anayasa mı, hukuk mu kaldı. demokrasi mi.
biz artık muz cumhuriyetiyiz.
ama iklim tropik değil. tek fark bu:)

Ben sahitlerin sozlerini inandirici buluyrm cnm.olay anini anlattilar cunki mitin boyle bisey yapacagibada inanmiyrum kim ne aciklama yaptiysa inanana
Ama hiç mi "acabaa?" diyemiyorsun "cnm"?
Yaniii evlaefecim ne diyeyim ben sana? :) Zaten kendinde demişsin "herkes inanmak istediğine inanır" diye... :)
Ama söylemeden edemeyeceğim akp seçmeninin yüzü olabilirsin... Yani tartıştığım, tanıdığım akp seçmeninin çoğunluğu bu kıvamda... :)
Yani yanlış anlama... Bununla gururda duyabilirsin ...

bunu inkar etmemekle birlikte idris naim şahinin zamanında uludere için söylediklerini, ozaman mitle ilgili söylediklerini, ne için istifa ettiğini, sonra herne olduysa böyle bişi söylediğini hatırlatmak isterim.

bunu inkar etmemekle birlikte idris naim şahinin zamanında uludere için söylediklerini, ozaman mitle ilgili söylediklerini, ne için istifa ettiğini, sonra herne olduysa böyle bişi söylediğini hatırlatmak isterim.

Bilmez miyiiiz? :)

Yok canim ben daha oncede dedigim gibi akp li olabilirim bu benim siyasi kararim bunu kimseylede tartismam.Karsimdakide ister mhp , hdp ister chp saygi duyarim.Ama kendi inandigima inanirim.Orada ifade veren yolcunun dedigi 1. agiz benim icin onemli herhangi birinin yanlisi olarak davranmiyorum kendi inandigimi sorgulamam.Benim gosterdigim nezaketi kimse gostermiyor.Ben hic bir siyasin partinin yoneticisine vekili ufacik bir imada bile bulunmamisken benim yazilarima itafen Tayyibin ,Tayyibiniz Yok uzun adaminiz beni rahatsiz eden tabirleri kullanmalar ben uzerine basa basa saygi duyarim herkesin kendi iradesini kastediyrum.Hala igneleme hazmedememe.Bu yuzden kiziyorumda.Boylede oluncada konu sapiyorr.
Herkes anayasa yokmhakkimiz diyor bu topikte ben diyorumki yapilan eylem zararsiz olsun olyorsada.Karsi fikirdeki insanda kendi inandigina gire savunuyor
Boylede uzuyor gidiyorrr.
Istedigim azicik dusunceye kisilige saygi

bu bir zaytung haberi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…