- 15 Ekim 2010
- 16.931
- 12.191
Valla son günlerde benim parmaklarda böyle bir kaşıntı, cımbızımda bir sabırsızlık var, niye böyle oluyor ki bana
Hayır olsun diyelim ama parmaklarıma hakim olsamda cımbızı zaptedemeyecekmişim gibi geliyor ürperiyorum
O iş öyle değil işte.
Anayasal bir hak bu. Kanunlara uyuldugu ve zarar verilmediği sürece izin alma diye bir mecburiyet yok.
Anayasa`nın 34. Maddesi :
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı
Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
bunun böyle olacağı belliydi,iç güvenlik vsÇok demokratik bir ülkeye doğru ilerliyoruz emeği geçen herkese teşekkürler...
hiç bir çatlak ses istemiyorlar..bunun için gerekli ortamı sağlamak devletin sorumluluğğundadır,haksızlığa uğradığını düşünen insanları dinlemek ve onların sorunlarına ışık tutmak zorundadır..bir ülkede herzaman herke yürüyüş vs yapabilir yapılıyorsa yönetimde aksaklık var demektir..ben amacını aşan eylemlere karşıyım, bununla ilgili yasağa olumlu bakıyorum. benim fikrim bu.
bik bik ne demektir.Gezi ruhunuda gezi parkinida zerre desteklemedim desteklemiyrum.Monotof evet olaylar olaylar bir insanin bile zarar gormedigi sayili eylem vardir gordugum.Herkesin kendi inancina kendi dusuncesine gore yorumunu yapar asagilamakta yargilamakta kimsenin hakki degil...Halen bik bik molotov kokteyl deniliyor. Bazelerin ne kadarda isine geliyor Gezi'yi, Gezi ruhunu molotov ile esit görmek.
Yahu Gezi ilk basta zaten kitap okuyarak, senlik ile baslamisti!! O protestoyu bile tomalar ile, baskinlar ile yok etmeye çalismislardi! Duran adam protestosunu bile tomalar ile yok etmeye çalismislardi! Bide sonrdan çok komik bir sekilde "eeeh, izinini alsinlar" diyorlar! Yahu Erdogan oradan geçerken sigara içildi diye ceza alanlar var, yani birak hükümete karsi protestoya izin verilmesi! Hangi gezegende, hangi hayal dünyasinda yasiyorsunuz?!!
Ve molotovlar konusuluyorda, Erdoganin tavri ne oluyor? Ali ismail Korkmaz gibi nice gencler öldügü, gözünü kaybetmis oldugu zamanda "aslanim polis, ben o polise talimatlari verdim" ne demek oluyor ya? O molotovlar yakacagi yer bile o sözler kadar yakmamistir. Ki zaten o molotovlar asla Gezici tarafindan yakilmamistir. Besbelli hükümet yanlilar, sirf gezicilere çamur atmak için yapilmisti. Yoksa çok mu mantikli, kitap ile, senlik ile baslayan bir protestonun, molotov ile bitmesi?
Artik gün geçtikçe Türkiye polis devleti olmaya basladi. Bir kaç yil sonra artik Türkiye ile Iran'in arasndaki fark yok olur.
bik bik ne demektir.Gezi ruhunuda gezi parkinida zerre desteklemedim desteklemiyrum.Monotof evet olaylar olaylar bir insanin bile zarar gormedigi sayili eylem vardir gordugum.Herkesin kendi inancina kendi dusuncesine gore yorumunu yapar asagilamakta yargilamakta kimsenin hakki degil...
(basbakan cumhurbaskani tbmm uyeleri hkkindaki hitaplarin dikkat edilmesi uyarisi vardir yonetimin.Hitabiniza dikkat ediniz.Erdogam dediginiz kisi Tc.Cumhurbaskanidir.)
yarın oburgun size farklı gelen bir dusunce hakkında eylem yapmak isteseniz veya sesinizi cıkarttıgınızda susturulsanız ne hissedersiniz..suan hukumetle hemfikir olabilirsiniz bunun hep boyle gidecegi garantisi yok hoslanmadıgınız sevmediginiz birsey oldugunda sizde sesinizi cıkaramayacaksınız farkındamısınız bunun..bik bik ne demektir.Gezi ruhunuda gezi parkinida zerre desteklemedim desteklemiyrum.Monotof evet olaylar olaylar bir insanin bile zarar gormedigi sayili eylem vardir gordugum.Herkesin kendi inancina kendi dusuncesine gore yorumunu yapar asagilamakta yargilamakta kimsenin hakki degil...
(basbakan cumhurbaskani tbmm uyeleri hkkindaki hitaplarin dikkat edilmesi uyarisi vardir yonetimin.Hitabiniza dikkat ediniz.Erdogam dediginiz kisi Tc.Cumhurbaskanidir.)
Polise tasi atan o eylem yaptiklari bayraklarin sopalriyla vuran monotof atan kuslastigiyle tas atan eylemciye gul atsin polis cok hatalilarInsanlar evet zarar görüyor eylemlerde, niye biliyormusun? Polisin bilip bilmeden müdahale etmesinden. Gaz fisekleri öyle toplumun içine atmak nedir ya? Bu sekilde ne kadar insan yaralandi, gözünü kaybetti, öldü, haberin var mi?
Konu burada inanç ve ya düsünce degildir. Konu burada haktir. Insanlarin yasal haklari. Bu inança, düsünceye gelmeyen birseydir. Bu haklar daima korunmalidir.
Ha evet, adi cumhurbaskan Erdogan.. sifati o'dur dogru, fakat yaptiklarini degistirmez..
Canm bu hukumetle hem fikir olmakla alakali degil gercekten benim kendi dusuncelerimyarın oburgun size farklı gelen bir dusunce hakkında eylem yapmak isteseniz veya sesinizi cıkarttıgınızda susturulsanız ne hissedersiniz..suan hukumetle hemfikir olabilirsiniz bunun hep boyle gidecegi garantisi yok hoslanmadıgınız sevmediginiz birsey oldugunda sizde sesinizi cıkaramayacaksınız farkındamısınız bunun..
Polise tasi atan o eylem yaptiklari bayraklarin sopalriyla vuran monotof atan kuslastigiyle tas atan eylemciye gul atsin polis cok hatalilar
Ben savunma yapmiyrun bu benim dusuncem bana gorede yapilan eylemleree yeter yahuuu... niye karsit dusuncede olunca karsinizdaki insana tahammulunuz olmuyorEvet gezi eylemlerinin ilk gunu parkta oturup kitap okuyan sivil halka saldırmakla, coluk cocuk demeden halkın uzerine gaz fisegi atmakla, tomalarla sanki dusman kovalıyormus gibi halkı kovalayıp tazyikli suya bogmakla hatalılar..
Yasal mermiyle kac kisi öldürüldü direniste..gencecik canlar gitti..hala neyin savunmasındasınız?
Yeter yahu..Cidden yeter.
Provokatorleri elestireyim derken, insanların var gucuyle devlet terorunu, polis siddetini ve faşizan sivil darbeyi desteklemesi ne kadar egreti ne kadar samimiyetsiz duruyor.
Gezi ruhuna zarar veren provokatif olaylar yasanmıstır. Bunu kimse inkar etmiyor, edemez..Fakat bu gezi direnisinin barıscıllıgına, amacına, guzelligine ve hala umut var dedirten ruhuna golge dusuremez.
İstenildigi kadar gezi eylemcileri terorist yaftası yesin. Asıl terorizm ortada. Tabi onu destekleyenler de..
Son olarak kimse burada Erdoganın isminin onune bir sıfat getirmek zorunda degil..Cunku bir cogumuz saygı duymuyoruz zatı muhtereme.
En azından sacma sapan lakaplar takılmıyor degil mi?..
Hitap sekli onemli tabi..
Kılıctarogluna "gıllıccdarogliii lololo" diye hitap edildigini gorduk burada cok kez..
O zaman neredeydi bu hassasiyetiniz?
Samimi olmak lazım her konuda.
Bir de monotof degil "moLotof"..
Allah seni basimizdan eksik etmesin Muhterem insan sn.Recep Tayyip Erdogan....İyiki de yapmıyorsunUz..Bir de yapsanız halimiz nice olurdu.
Bırakalım bu savunma yapmıyorum laflarını..Biraz samimiyet..Basbaya devlet terorunu ve yasal mermiyle sivil cinayetlerini destekliyorsunuz.
Fasizan yonetim devam ettigi surece, halk direnisi de devam edecektir..Anayasal bir haktır zira bu..
Burası Turkiye Cumhuriyeti Devleti.
Monarsi ile yonetilen bir imparatorluk degil.
molotoffff pardon aydinlattin beni cok gereksiz bir cumle uzerinden Allah ragzi olsun.Insanin yanlis telaffuz ettigi kelimeyle asagilamak mi
Hitap sekliyle ilgili daha once uyarilar oldu yazim o maksatladir
tesekkurler canm ben Allah ragzi olsun dedim tesekkur mahiyetinde ama okumadin heralde orasini.Bir yanlisimi daha duzelttim senin sayendeAsagılamak mı?
Yanlıs bir keiimeyi duzelttim.
Yazım yanlıslarımı duzelten herkese tesekkur etmisimdir simdiye kadar. Siz de deneyin. Biraz tevazu iyidir.
tamam onu anladım fakat belli bir gorusunuz var suanki hukumette sizin bu dusuncelerinize yakın cok belli..siz sizin gibi dusunmeyen insanların yaptıgı eylemlere sacma gozuyle bakarsınız ama eylem yapanların bu haklarını ellerinden alındıgında sevinmeyin cunku ucu sonra size dokunur demekki hukumet farklı seslere kulak vermiyor siz farklı dusundugunuzde ne olucak ben bunu soruyorum sesinizi cıkaramayacaksınız..gezi eylemlerine katılmadım ama bir cok kez rastladım ne kavga gurultu nede kaos vardı provakatorlerin yaptıklarını koca bir eyleme mal etmekde işin kolayına kacmak..cok gorduk videolarda yolda gecen kızları dahi polis sacından tuttu cekti polisin tavrı olmaması gereken zamanlarda nedense sertlesiyorCanm bu hukumetle hem fikir olmakla alakali degil gercekten benim kendi dusuncelerim