Gosteride yapilacaksa izinini alsin yapsin yapan
silahsız ve saldırısız diyor ama, günümüzde eylemler amacını aştığından kurunun yanında yaş ta yanıyor ne yazıkki.O iş öyle değil işte.
Anayasal bir hak bu. Kanunlara uyuldugu ve zarar verilmediği sürece izin alma diye bir mecburiyet yok.
Anayasa`nın 34. Maddesi :
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı
Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
silahsız ve saldırısız diyor ama, günümüzde eylemler amacını aştığından kurunun yanında yaş ta yanıyor ne yazıkki.
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum, bakış açısı tabi bu da. ben kapımın önünde molotoflu eylem olsun istemiyorum. tabiki hakkıyla adam gibi eylem yapanlar arada kaynıyor ona da bi çözüm bulunmalı. ama anladığım kadarıyla eylemde elinde molotof ve yüzü kapalıysa ceza alıyorlar onaylanan güvenlik yasasına göre. elbet bi orta yol buluncaktır diye umud ediyorum en azındanO devletin sorunu. Yaşı yakamaz. Silahlı olana kamu düzenini bozana engel olacak nasıl oldugu beni ilgilendirmiyor. Silahlı olana engel olamayıp(!) benim protesto hakkımı nasıl elimden alabilir? Özgürlükler korunacak diyor nerde benim özgürlüğüm.
Kamu malına zarar verenler yuzunden sokakta misal kitap okuma eylemi, oturma eylemi yapanlara bu artistliği yapamaz.
Kimse izinsiz sokağa çıkamayacak ne demek ya. Bu dikta değil mi şimdi?
Faşizmin ayak seslerini çok daha net duyuyoruz artık cunku kimseden korkuları kalmadı, korkacakları bir kurum kalmadı.
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum, bakış açısı tabi bu da. ben kapımın önünde molotoflu eylem olsun istemiyorum. tabiki hakkıyla adam gibi eylem yapanlar arada kaynıyor ona da bi çözüm bulunmalı. ama anladığım kadarıyla eylemde elinde molotof ve yüzü kapalıysa ceza alıyorlar onaylanan güvenlik yasasına göre. elbet bi orta yol buluncaktır diye umud ediyorum en azından
Bu ulkede orgutlenmek de, eylem yapmak da yasal hakkimiz. Ama her gittigim eylemde izinsiz gosteri oldugundan ya siddet gorduk ya da dagitildik. Orgutlenme konusuna girmiyorum bile... Ev baskinlari, takipler... ama caddede tacize ugradigimda polisi ariyorum, araba plakasi veriyorum ve bir sey yapamayacagini soyluyor. Baya ilginc.
ben amacını aşan eylemlere karşıyım, bununla ilgili yasağa olumlu bakıyorum. benim fikrim bu.Zaten molotoflu eylem düzenlenmesi serbesttir denmiyor ki anayasada. Neye karşı oldugunuzu anlayamadım.
Bu zaten suç.
Başbakanın söylediği iyi veya kötü izinsiz eylem yapılmayacak deniyor.
Şöyle düşünelim.
İzin kimden alınıyor ve sizce atıyorum benzin zammını ya da öğretmen atamalarını ya da başbakanın bir sözünü protesto etmeye izin cıkarılır mı?
Hükümetin aleyhine protestoların ne kadarına izin verilir? Bunlara izin verenlerin hali ne olur?
Hadi izin istendi ama verilmedi, izin cıkmayınca insanlar haklarını nasıl arayacak? Öyle veya böyle yine insanlar sokağa dökülecek.
Şimdi anayasada serbest diye gösteridekiler içeri alınıyor sonra bırakılıyor. İzin almak zorunlu hale gelse o izinsiz cıkanlara neler yapılır?
Misal bundan 4 yil once ankarada evime gitmek icin otobus bekliyordum kizilayda. Alevi mahaesinde oturuyorum ve otobus seferlerimiz cok aralikli. 90 dakikada bir falan geliyordu o zamanlar. Kar kis kiyamet bi ton insan sefil olduk. 2 saat icinde bi otobus geldi. Hepimizi almayacakti bile. O anda hepimiz anlasip protesto amacli bilet basmama eylemi yaptik. Bilet basmadigimiz icin otobus hareket etmedi. Polis geldi. Otobusu disardan yagmaladi icinden cikmamiz icin. Cikmadik. Sofor kapilari acti polis iceri girip onune gelene copu sallayarak bizi otobusten cikardi. Bi copta ben yedim. Yanimda cocugun biri bagirdigi icin kan icinde birakildi. Simdi bu protesto icin gidip icazet mi alacaktik biz? Ha ama haberlere bu durum x mahallesi sakinleri ucretsiz ulasim icin eylem yapti, halk otobusleri yagmaladi diye yansidi :)Zaten molotoflu eylem düzenlenmesi serbesttir denmiyor ki anayasada. Neye karşı oldugunuzu anlayamadım.
Bu zaten suç.
Başbakanın söylediği iyi veya kötü izinsiz eylem yapılmayacak deniyor.
Şöyle düşünelim.
İzin kimden alınıyor ve sizce atıyorum benzin zammını ya da öğretmen atamalarını ya da başbakanın bir sözünü protesto etmeye izin cıkarılır mı?
Hükümetin aleyhine protestoların ne kadarına izin verilir? Bunlara izin verenlerin hali ne olur?
Hadi izin istendi ama verilmedi, izin cıkmayınca insanlar haklarını nasıl arayacak? Öyle veya böyle yine insanlar sokağa dökülecek.
Şimdi anayasada serbest diye gösteridekiler içeri alınıyor sonra bırakılıyor. İzin almak zorunlu hale gelse o izinsiz cıkanlara neler yapılır?
canim gozunu seveyim 10 eylemden kaci zarar vermiyor.Yakiliyor yikiliyor halka kamu malina zarar veriliyor.Ben karsiyim eyleme bu zamana kadar hicbir toplulugada katilmadim.En kalabalik katildigim topluluk okuldaki istiklal marsinin okundugu zaman.O iş öyle değil işte.
Anayasal bir hak bu. Kanunlara uyuldugu ve zarar verilmediği sürece izin alma diye bir mecburiyet yok.
Anayasa`nın 34. Maddesi :
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı
Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.