- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Ben MHP oylarına güveneceğini sanmıyorum.
Ona garanti lazım.
Sadece cumhurbaşkanlığı olsa hedef ülkücü seçmene yönelebilir ama işin rengi başka..
Hesap kitap çok.
Önümüzdeki genel seçimlerden sonra Başkanlık sistemini getirmek en büyük hesap..
Ve başkanlık sistemi konusunda bir çıkarları yok MHP seçmeninin.
Cumhurbaşkanlığını garantilese başkannlık sisteminin garantisi yok ülkücülerle..
Ama PKK nın,HDP nin var.
Özerklik istiyorlar alacaklar..
Karşılıklı çıkar var ortada..
Birşekilde PKK ile anlaşacak,artık neler verirse ÖZERKLİK,KÜRDİSTAN,......bu ülkeyi kendi o başkanlık koltuğuna otuırmak için karış karış satacak,bizede izlemek düşecek malesef..
dansmarue hani hep sizleri anlamadıgımızı iddia ettinizya (sana istinaden degil sorum,genel yargı)
Peki bizi anlamayı denediniz mi hiç ?
dansmarue hani hep sizleri anlamadıgımızı iddia ettinizya (sana istinaden degil sorum,genel yargı)
Yine mi bamya .............
heeee :))) hem de uzamııııış, sünmüüüüüüüş heç güzel deel...
Başbakan belli ki dincilikten sonra şimdi de ırkçılığı körüklüyor.
Dansmarue ben de Türküm sunniyim,sordugum soruda açıklama yapmadıgım için mevzu kürt türk olarak algılanmış kusuruma bakma..
Akp ve digerleri olarak algıla sen sorumu .)
Bu konu dışında;
Ben doguda yetiştim büyüdüm,kendi yaşadıgım topraklarda Kürt yok Alevi çok zaten onlarla kardeş gibiyiz bir sorunumuz hiç olmadı..Ne zaman ki universite hayatım için dışarı çıkıp farklı insanlarla hemhal oldum işte o zaman anladım aslında ben onlar için ötekiyim.
Sorulan ilk soru herdaim Erzincan'lıyım deyince
Kürt müsün ? olmuştur..
Değilim dediğimde
Alevi misin ?
Hayır !
Hııım diye devam eder cümleler ve sonrası şöyle tamamlanır ''işte benim falanca arkadaşlarım Erzincan'lıydı ama aleviydi
kafaya empoze edilen farklı düşünce kalıpları mevcut elbette kendiliğinden oluşmadı bu önyargılar hani bir yazı kopy ettin ekşide yazmış bir abi ya da ablamızdan işte mevzu aslında onun içindekilerin ve içerisinde verilmeye çalışılan mesajların ta kendisi.
Ben muhafazakar bir ailede yetiştim..
Kimilerine göre hani şu modern (!) dedikleri olmayan/olamayan aile türünde..
Kimilerinin koyun diye tabir ettigi kitlede yetişen bireylerin evliligi sonucu dunyaya doguda gözlerini açmış bir kız çocuguydum ben, ailemde gördüğüm şeylere bir müddet inanıp öyle yaşamaya çalışmış ne zaman ki ayakları üzerinde durmayı başarmış işte o zaman farklı bir dunya daha oldugunu keşfetmiş bir kadınım ben..
Türklüğün bile bu ülkede kategorilendirilmiş oldugu bir ülkede büyüdüm yani dansmarue...
Belki mantıksız bulursun bu dedigimi bilemem ama bana göre sürekli adı Türk olan bir ırkın çeşitli düşünenenlerin icraa ettigi oluşumlar içerisinde, herkes ben neciyim sorusundaki deger yargılarına göre kendine yer buldu ve siyasi fikrini bu sınıflar çerçevesinde yer alarak ifade etti yıllar yılı..
Solcu Türk
Sagcı Türk
Akp'li türk..
vs vs vs..
Yani bu ayrışım akp ile gelmedi bu ülkeye zaten vardı..Var olan şeyin destekleyicileri farklı bir siyasi oluşuma kaydı hepsi bu..Yani ben akp'li olmadan önce zaten bunlardan biriydim ama hangisi ?
el cevap ; az çok biliniyordur.
Üstte dedigim gibi ben birine /birilerine göre doguda yaşayan bir Türk olarak kendimi ifade etme hakkı tanınmadan önce bir açıklama yapmamı dahi beklemeden kafadan ne oldugum zihinlerinde mimliydi zaten..
Terör konusuna gelirsek sanırsın terör bu ülkede 12 yıldır var eskiden buralar hep pattis tarlası idi zaten hepsi de dedemindi (!)
30 yıldır bu ülkede terörü bi fiil bitirememiş her siyasi lider topu kendisinden sonra gelene attı..Paşalar ve niceleri omuzlarında apolet dururken ülkede birşeylerin ters gittiginden habersizmiş gibi emekli oldugu vakitler kendisine ayrılan köşe yazarlıgı makamına kurulup gazete köşelerinden be hey vicdansız naraları attı ama kimse de gidip ''lan gel buraya senin ağa paşa oldugun dönemlerde boş dagları nasıl bombaladıgını anlat bize'' demedi..
Terör konusunda kayıplarımıza kızan ilk küfürü siyasi lidere salladı..
Merak ediyorum 3'lü kaoalisyon dönemimizde bize kenya'dan koli bandıyla elimize teslim edilen bu köpegin kellesini o vakitler niye almadık ?
Ecevit ve tayfası acaba erdogan'a edilen küfürlerin kaçta kaçından nasiplendi..
adı hala kara oglan ?
Hala yigit..
Sözüm ona bahçeli her kürsü başında bayragı kandile dikeceğiz deyip bayragı dikemeden diregi kucaklayıp yerine oturuyordu...Eee seni de gördük o koalisyon döneminde hatta alay konusu oldu idi ''Kurtlar kuzu oldu '' diye..
Bu duruma gelene kadar bu örgüt nerede idi bu devlet bu millet ?
Akp gelince zannediyorsunuz ki adamlar hak kazandı...
Yahu zaten akp tolerans tanımasa bir kaç yıl sonra adamların nufusu senin türk nufusunu ikiye çarpıp dörde bölecek.
Her evde var en az 10 çocuk..
Ben ve benim gibiler g..t korkusundan yapıyor tek çocuk..
Nasıl alacaksın önünü ?
Bir aklı selim anlatsın lütfen durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?