Başbakan BDP seçmeninden vazgeçip, gözünü milliyetçi oylara diker mi?

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Şaşıracağımız ne kaldı ki bu ülkede?
2012 yılı biterken, Başbakan Erdoğan PKK'lılarla kucaklaşan milletvekillerinin yargılanması ve hapse atılması için bir çalışma başlattı.
Halk avuç içleri patlarcasına alkışladı.
2013 yılı geldi; bu defa yarıda kalan açılım süreci daha kuvvetli bir şekilde sürmeye başladı; Apo'yla görüşmeler, Akil Adamların çalışmaları, Dicle'de piknikler, Fırat'ta halaylar...
Halk, bu defa da avuç içleri patlayana dek alkışladı.
Özellikle Başbakan sempatizanları öyle bir topluluktu ki, bir gün içerisinde hem savaşı, hem de barışı destekleyebiliyordu.
Ve son 12 yıl, bu tip "tavır değişiklikleri" ile geçmişti aslında...
Verilen haklar, alınan haklar; yıkılan cezaevleri, yapılan cezaevleri; kepçe vurulan karakollar, inşa edilen kalekollar...
Hiçbir adım Başbakanın gücünü zerre azaltmıyordu.
Daha Lice'de olaylar yoktu ki, bir arkadaş toplantısında aynen şunları söyledim:
- Başbakan BDP-PKK oylarından vazgeçebilir.
- Nasıl yani?
- 12 Eylül 2010 Referandumunda milliyetçi oyları konsolide etmesini bildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine aynısı, neden olmasın?
- Ama açılım süreci var. Milliyetçiler tepkili...
- Referandumdan önce de Habur süreci vardı.
- Peki, ne yapacak?
- BDP-PKK destekli aday olmaması için siyasi tavır noktasında bir değişikliğe gidebilir. Hatta açılım askıya dahi alınabilir. Bir buçuk yıl bekleyebilir Kürt hareketi ve Abdullah Öcalan da iki ay daha bekleyebilir.
Son 12 yıl çok açık ve çok net bir şekilde gösterdi ki;
Türk seçmeni öyle ince eleyip sık dokuyan, güçlü bir diyalektik yaklaşımla oy tercihini belirleyen bir seçmen değil.
Başbakan tavrını değiştirir;
Seçmen de değiştirir.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP'ye oy vermiş kitle, "Adam Osmanlı'dan bahsediyor, adam dünya liderliğinden bahsediyor, adam güçlü Türkiye'den bahsediyor" deyip, gider ve oyunu Erdoğan'a verir.
Unuttunuz mu Başbakan mitinglerindeki MHP bayraklarını...
Peki, açılım?
Peki, yol kesmeler, bayrak indirmeler?
Peki, Öcalan ile görüşmeler?
Unutur gider halk...
Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birisine giderken, aynı zamanda da tarihinin en kaotik dönemlerinden birisini yaşıyor.
Ve belki de muhalefet için önemli bir şans;
İktidar sadece kendi oylarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak seçemiyor.
Ne lazım?
Başka bir siyasi partinin güçlü desteği...
Biz bu zamana kadar hep BDP-HDP tabanının ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini var saydık...
Sürprizleri seven Başbakan, bakarsınız bu son 2 ay MHP tabanı ve milliyetçi seçmene göz diker.
Çünkü biliyor;
Bu seçmeni kendine yönlendirmek, Kürt seçmenin desteğini almaktan çok daha kolay.
- Osmanlı, de, tamam...
- Büyük Türkiye, de, tamam...
Çünkü gördük...
Dünyanın en unutkan seçmeni Türkiye'de...
Dün "barış" der, bugün "savaş"...
Peki, açılım biter mi?
Ne zaman açıldı ki bitsin?

http://blog.radikal.com.tr/politika...gecip-gozunu-milliyetci-oylara-diker-mi-62957

Ben MHP oylarına güveneceğini sanmıyorum.
Ona garanti lazım.
Sadece cumhurbaşkanlığı olsa hedef ülkücü seçmene yönelebilir ama işin rengi başka..
Hesap kitap çok.
Önümüzdeki genel seçimlerden sonra Başkanlık sistemini getirmek en büyük hesap..
Ve başkanlık sistemi konusunda bir çıkarları yok MHP seçmeninin.
Cumhurbaşkanlığını garantilese başkannlık sisteminin garantisi yok ülkücülerle..
Ama PKK nın,HDP nin var.
Özerklik istiyorlar alacaklar..
Karşılıklı çıkar var ortada..
Birşekilde PKK ile anlaşacak,artık neler verirse ÖZERKLİK,KÜRDİSTAN,......bu ülkeyi kendi o başkanlık koltuğuna otuırmak için karış karış satacak,bizede izlemek düşecek malesef..

Sadece milliyetçi oylar da değil. Halkın genelini şu an etkisi altına aldığını düşünüyorum Lice'de yaşanan olaylarla. Şu an gerçekten ne döndüğünü anlamamız çok zor. Kafalarında çok fazla şey var. Medya nasıl yönlendirirse onu biliyoruz. Kürtler bayrak indirdi bayrağım canım bayrağım şehitlerimizin kanı var diye toplumu en hassas noktasından vurdular şu an. Resmen bir tiyatro oyunu sergileniyor.Oyunun sonu da belli. Başbakan o koltuğa oturacak. Bedellerini de izleyip görücez.

dansmarue hani hep sizleri anlamadıgımızı iddia ettinizya (sana istinaden degil sorum,genel yargı)

Peki bizi anlamayı denediniz mi hiç ?

dansmarue hani hep sizleri anlamadıgımızı iddia ettinizya (sana istinaden degil sorum,genel yargı)

Peki bizi anlamayı denediniz mi hiç ?

Yani sorun zaten bana istinaden olamaz. siz biz derken kürt ve türkleriden bahsettiysen eğer çünkü Kürt değilim. Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım sadece. Ankaradan doğusunu görmedim. Ben işte anlamaya çalışıyorum kendimi karşımdakinin yerine koymaya çalışıyorum. Görmediğim bilmediğim ne var ki bu insanlar o haldeler diye düşünüyorum. Okuyorum, sorguluyorum.

Bizler batıda iyi şartlarda yaşayan tüm hizmetler ayağına gelmiş tuzu kuru vatandaşlarız onların gözünden. Neyi anlamaya çalışacaklar ki. Bayrak onlara ne ifade ediyor ki? Bizim yüklediğimiz anlamları yüklemiyorlar ki bayrağa. Medya vatandaşı şu an istediği gibi yönlendiriyor. Oturuyoruz tv nin karşısına vay ş...siz vay o bayrakta şehitlerimizin kanı var ulan derken çayımızı içmeye devam ediyoruz.

Öcalanı da yaratan bu devlet, kürt sorununu da yaratan bu devlet, bugün kürtleri türk halkına köpek gibi gösteren yine bu devlet..

He siz bizden kastın akp seçmeni ve diğerleriyse anlamak istiyorum.

Son düzenleme:
Konu icin sunu söyleyeyim, sumu olur bumu olur sadece milletin zannindan ibaret..
Hep o pencereden baktiklari icin herseyi o zanna degerlendiriyorlar..

Kontes " anlamaya calistiniz mi?" soruna gelince..

Insanlar sadece kulaktan dolma medyadan duyma kadar biliyorolar olaylari..
Ben kac kürtle konustum bilmiyorum o kadar cok..
Hepsi bircok sey anlatti..
Hepsininde kendince gösterdigi deliller vardi..
Ama ben sadece bir tanesini anlatayim..
Kendisi suan 65-70 yaslarinda bir amca..
Mardinli..
Suryani..
Almanya ya iltica etmis ve bizim icin calisiyordu..
Coookkk uzuuun uzuun konusurduk..
Anlatirdi dinlerdim, sorularimi sorardim..

Söyle kisaca anlatayim..
" Güzel gözlü kizim, saniyor musun ki biz topraklarimizdan, gecmisimizi, akrabalarimizi, esimizi dostumuzu birakip kacalim..
Neler cektik bir bilsen..
o vatan bizimde vatanimiz, bizde savastik ugrunda ama biz insandan sayilmadik..
Orada bir isbirligi kurulmus..
Kürt halki PKK nin umrunda falan degil..
Ortadogudan, hollandaya kadar uzanan bir hat var orda..
Bilerek devam ettiriyorlar..
Askerden de bu isin icinde olanlar var..
Agalar, PKK ve asker icindeki bazilari orada hollandaya ............... kaciriyorlar..
Asker bazen kiyafet degistirirdi, köyümüzü basardi, kapilari kirip evlere girerlerdi, karimizi kizimizi disari cikarir, gözümüzü korkutmak icin birsürü sey yapalardi..
Bilirdik asker olduklari ama kime sikayet edeceksin ki..
Agalar, bazi üst düzey askerleri agirlarlardi, eger halktan sinirini bozan olursa askere havale ederdi..
PKK da Türkiye vatandaslari icin görünün bahanesi isin..
.........................
.........
...""

Daha cok seyler anlatti hemde aglayarak, ama burada anlatamayacagim seyler..
Insanlara bilerek bazi fikirler empoze edildi yillarca..
Sirf cikar carklari dönsün diye..
PKK bir bahane olarak üretildi..
Orada ki kürt halkinin bir kismida PKK yi gercekten kendilerini bu zulümlerden, dislanmadan, asagilanmadan kurtaracak merci olarak gördü, destek verdi..

Birileri bilerek bir ates yakti ve yillardir körüklediler, sirf kendi carklari dönsün diye..

Kimse " ama kürtlere birsey yapilmadiii" diye baslamasin, gercekten zulümden kacan yada "zulüm gördüm" diyen insanlari dinleyin bakin neler yapilmis..

Ve tek istegim var, bitsin artik bu kan, bitsin artik bu birilerinin cikari icin körüklenen ates..

Zaten bitecek korkusu ile bu kadar ileri gidiyorlarya..

Son düzenleme:
Doğuda özerklik olgunlastiğinda iki küçük Türkiye çıkmayacak ortaya Tazminatların konuşulduğu bombaların patladığı çalışma hayatının tamamen değiştiği 4. Dünya ülkesi çıkacak ortaya doğuda güneşin altında başkalarının toprağında çalışan günlük işçiler batıda yine kıdem tazminatının olmadığı çalışma şartlarının patronun iki dudak arasında olan seni köpek yerine koysa sesinin çıkamayacağı bir hayat kodamanlar pastayı bölüştü sana da ölmeyecek kadar kazanmayı biraktı
olaylara hala daha bize çok haksızlık ettiler başörtülü okula giremediydim bizi cahil bellediniz ühüü alın size bomba kafasiyla yaklaşmakta ısrar edenler what kind Of kafa are you have

Dansmarue ben de Türküm sunniyim,sordugum soruda açıklama yapmadıgım için mevzu kürt türk olarak algılanmış kusuruma bakma..

Akp ve digerleri olarak algıla sen sorumu .)

Bu konu dışında;

Ben doguda yetiştim büyüdüm,kendi yaşadıgım topraklarda Kürt yok Alevi çok zaten onlarla kardeş gibiyiz bir sorunumuz hiç olmadı..Ne zaman ki universite hayatım için dışarı çıkıp farklı insanlarla hemhal oldum işte o zaman anladım aslında ben onlar için ötekiyim.

Sorulan ilk soru herdaim Erzincan'lıyım deyince

Kürt müsün ? olmuştur..

Değilim dediğimde

Alevi misin ?

Hayır !

Hııım diye devam eder cümleler ve sonrası şöyle tamamlanır ''işte benim falanca arkadaşlarım Erzincan'lıydı ama aleviydi

kafaya empoze edilen farklı düşünce kalıpları mevcut elbette kendiliğinden oluşmadı bu önyargılar hani bir yazı kopy ettin ekşide yazmış bir abi ya da ablamızdan işte mevzu aslında onun içindekilerin ve içerisinde verilmeye çalışılan mesajların ta kendisi.

Ben muhafazakar bir ailede yetiştim..

Kimilerine göre hani şu modern (!) dedikleri olmayan/olamayan aile türünde..

Kimilerinin koyun diye tabir ettigi kitlede yetişen bireylerin evliligi sonucu dunyaya doguda gözlerini açmış bir kız çocuguydum ben, ailemde gördüğüm şeylere bir müddet inanıp öyle yaşamaya çalışmış ne zaman ki ayakları üzerinde durmayı başarmış işte o zaman farklı bir dunya daha oldugunu keşfetmiş bir kadınım ben..

Türklüğün bile bu ülkede kategorilendirilmiş oldugu bir ülkede büyüdüm yani dansmarue...

Belki mantıksız bulursun bu dedigimi bilemem ama bana göre sürekli adı Türk olan bir ırkın çeşitli düşünenenlerin icraa ettigi oluşumlar içerisinde, herkes ben neciyim sorusundaki deger yargılarına göre kendine yer buldu ve siyasi fikrini bu sınıflar çerçevesinde yer alarak ifade etti yıllar yılı..

Solcu Türk

Sagcı Türk

Akp'li türk..

vs vs vs..

Yani bu ayrışım akp ile gelmedi bu ülkeye zaten vardı..Var olan şeyin destekleyicileri farklı bir siyasi oluşuma kaydı hepsi bu..Yani ben akp'li olmadan önce zaten bunlardan biriydim ama hangisi ?

el cevap ; az çok biliniyordur.

Üstte dedigim gibi ben birine /birilerine göre doguda yaşayan bir Türk olarak kendimi ifade etme hakkı tanınmadan önce bir açıklama yapmamı dahi beklemeden kafadan ne oldugum zihinlerinde mimliydi zaten..

Terör konusuna gelirsek sanırsın terör bu ülkede 12 yıldır var eskiden buralar hep pattis tarlası idi zaten hepsi de dedemindi (!)

30 yıldır bu ülkede terörü bi fiil bitirememiş her siyasi lider topu kendisinden sonra gelene attı..Paşalar ve niceleri omuzlarında apolet dururken ülkede birşeylerin ters gittiginden habersizmiş gibi emekli oldugu vakitler kendisine ayrılan köşe yazarlıgı makamına kurulup gazete köşelerinden be hey vicdansız naraları attı ama kimse de gidip ''lan gel buraya senin ağa paşa oldugun dönemlerde boş dagları nasıl bombaladıgını anlat bize'' demedi..

Terör konusunda kayıplarımıza kızan ilk küfürü siyasi lidere salladı..

Merak ediyorum 3'lü kaoalisyon dönemimizde bize kenya'dan koli bandıyla elimize teslim edilen bu köpegin kellesini o vakitler niye almadık ?

Ecevit ve tayfası acaba erdogan'a edilen küfürlerin kaçta kaçından nasiplendi..

adı hala kara oglan ?

Hala yigit..

Sözüm ona bahçeli her kürsü başında bayragı kandile dikeceğiz deyip bayragı dikemeden diregi kucaklayıp yerine oturuyordu...Eee seni de gördük o koalisyon döneminde hatta alay konusu oldu idi ''Kurtlar kuzu oldu '' diye..

Bu duruma gelene kadar bu örgüt nerede idi bu devlet bu millet ?

Akp gelince zannediyorsunuz ki adamlar hak kazandı...

Yahu zaten akp tolerans tanımasa bir kaç yıl sonra adamların nufusu senin türk nufusunu ikiye çarpıp dörde bölecek.

Her evde var en az 10 çocuk..

Ben ve benim gibiler g..t korkusundan yapıyor tek çocuk..

Nasıl alacaksın önünü ?

Bir aklı selim anlatsın lütfen durumu

Son düzenleme:

herhalde bir durum ancak bu kadar güzüel anlatılabilirdi...tebrik ederim...erinmeyip yazdığınız için........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…