• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbağlar'ı Unutmadık...

BolSekerli

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2007
4.015
1.088
698
İstanbul
5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyüne bir katil sürüsü, akşam namazı sırasında baskın yaparak, 33 kişiyi hunharca katletti Üzerinden 15 yıl geçen katliamdan geriye yetim çocuklar, dul kadınlar, gözyaşı ve ağıtlar kaldı Suçsuz günahsız 33 insanını kaybeden Başbağlar, bugün dahi yitirdiklerini anarak kan ağlamaya devam ediyor..

Masum köylülerin canlarına kıyan katillere lanet olsun...

Unutmadık, unutmayacağız...

Şehitlerimizin ruhuna birer fatiha bağışlar mısınız arkadaşlar?

kendini aydın sanan bir kaç entel magandanın hunharca herhangi bir köyden 33 kişiyi acımadan kurşuna dizdikleri katliam bu...fatıhayı hemen okuyacağım..ruhları şad oldun..

Son düzenleme:
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştirilen katliamın failleri aradan geçen 14 yıla rağmen bulunamadı.

33 masum vatandaşın şehit edildiği saldırının 2 Temmuz'da Sivas'ta gerçekleştirilen Madımak Oteli'nin yakılmasına misilleme olduğu iddia edilmişti.

Önce camiyi bastılar

Sivas olaylarından bir gün sonra kendilerine ulaşan talimat gereği, "Sivas kırsalında barınan PKK militanları, Tunceli bölgesindeki diğer iki grupla birleşip Başbağlar'a yakın bir mevkiide" buluştular. Akşam saat sekiz sıralarında müminleri ibadete çağıran hocanın sesi, militanlar için katliam işareti oldu. ilk önce camiye giren militanlar huşu içinde secdeye yönelen 22 köylüyü teker teker dışarıya çıkardılar. Militanlar, camide bulunmayan köylüleri tek tek evlerinden topladılar. Evinden çıkmak istemeyen "Nurettin Aydın'ı vuran militanlar evi ateşe verdiler." Şakir Aydınlı, Süleyman Orhan, Nazife Baltacı ve 14 yaşındaki oğlu ibrahim Baltacı kurşunlanarak öldürülürken evleriyle birlikte ateşe verildiler.

Kadınlar ve çocuklar köy meydanına 500 metre kadar uzaklıktaki Övce Deresi'ne götürüldü. Kadınların ziynet eşyalarını yağmalayan militanlar, "75 yaşındaki bir kadının dipçikle alnını parçaladılar." Köydeki araçları bir araya toplayarak yakan militanlar, Hasan Sandıkçı isimli köylüyü alevler içindeki münibüse atmak istediler. Cami, cami lojmanı, köy odası, okul ve lojmanı da militanlarca ateşe verildi. Militanlar köyde ekin biçmek için bulunan Tuncelili bir aleviyi, köylülerden ayırarak yanlarına aldılar. Köy meydanında yere çöktürdükleri köylülere PKK propagandası yapan militanlar, Sivas olaylarının hesabını soracaklarını belirtmeden geçmediler. Verilen komut üzerine köylüler yaylım ateşine tutuldu. 27 köylü burada hayatını kaybeder. insanlıktan yoksun militanlar, arkalarında 33 ölü, 30 dul kadın, 70 yetim ve enkaz halinde bir köy bırakarak gecenin karanlığında ortadan kaybolurlar. Kaçan militanlardan bir tanesi bile yakalanamaz.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyü'nde 5 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen kanlı baskında öldürülen 33 vatandaş için ıstanbul'da anma töreni düzenlendi

Gözyaşlarının döküldüğü "Başbağlar Adalet ıstiyor" adı altında düzenlenen törende 16 yıl önce bugün şehit edilen 33 kişinin faillerinin bulunup cezalandırılması istendi. Başbağlar Davası'nın avukatlarından AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, "Başbağlar ve Sivas, devletin içinde yerleşmiş yasa dışı güçlerce planlandı. Taşeron örgütler PKK, DHKP-C ve Dev-Sol'a işletildi. Bu kadar açık ve net." dedi.

Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği'nce Fatih'teki Feza Düğün Salonu'nda düzenlenen anma töreni ıstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua okundu, ruhlarına Fatihalar gönderildi.

Anma programını düzenleyen Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Aydın yaptığı konuşmada, "Ne Sivas ilk ne Başbağlar sondur. Bu iki eylemi yapan aynı şer odaklarıdır." dedi. Aydın, "Dileğimiz Anadolu topraklarında bir daha bu tür katliamların yaşanmamasıdır. Bin yıllık kardeşlik havasının bozulmamasıdır." ifadelerini kullandı. Aydın, bu olayın faillerinin bulunup adalet önüne çıkarılmasını devlet büyüklerinden talep ettiklerini söyledi.

Kemaliye eski Belediye Başkanı Mustafa Demir de yaptığı konuşmada, Başbağlar Katliamı'nın unutulduğunu belirterek, "Madımak için ayağa kalkanlar nerede? Biz Sivas'ı da kınıyoruz Başbağlar'ı da kınıyoruz. Başbağlar'ın davası ümmeti Muhammed'in davasıdır." diye konuştu. Demir yaşanılanların unutulmaması için Başbağlar'ın açık müze haline getirileceğini dile getirdi.

Rabbim zulm edenin cezasını verecektir...

Başbağlar saklanmaya çalışan asıl masumların katledildiği acı bir yara olarak kalacaktır içimizde...

rabbim bizi böyle canavarlardan korusun,o masum insanların ne günahı vardı da bu şekilde katledildiler..artık dünyada bu olan bitenlere anlam veremez hale geldim..Allahım bunlar gibileri ıslah etsin...ölenlerin şad olsun..yakınlarına Allah sabır versin..

ılahi adalete inanıyorum ben sonuna kadar..
Rabbim cezalarını versin..
Ölenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum..

nasıl unutabilirim ki o kara günü.istanbul'da yaşayan fakat yaşlı anne ve babasını ziyarete giden Ali abimi şehit vermiştik.yüzyüze tanışmamıştık ama sık sık telefonda görüşüyorduk.hepsinin ruhu şad olsun.bizler unutmadık ki aileleri ne yapıyordur kimbilir.Rabbim sabır versin.Rabbim ne yapacağını bilir ve O'na havale ettim tüm zalimleri.

Son düzenleme:
ruhları şad olsun..
madımak olayında cosanlar karalama yapanlar
acaba bızde sımdımı aynısını yapsak???!!!
katlıamın her turlusu ınsanlıgın yuz karası ayıbımızdır...
hele bıde koyluye savunmasıza olunca ınsan ınsanlıgında utanır..
sozun bıttıgı yer....
raabımm hepsının mekanını cennet etsın ınss
yarın dua gecemız 1 fatıha nedırkı okudum bile
yasinde okurum inş

duackcuma0fw.jpg

cummaız mubarek sehıtlerımızın ruhu sad ola aminnnnnn

Rabbim cezalarını elbette verecektir.
Bizim onlar için yapacağımız tek şey duadır....
Ama bunlar gibi onbinlercesi, yüzbinlercesi her daim kalbimizde olacaklar...

Back