Başarısızlık..

şu hayatta özgüvenin en çok kırıldığı dönem, üniversiteden mezun olup ne yapacağını bilemediğin dönemdir. Kısaca şöyle söyleyeyim, özgüvenini arttırmak istiyorsan önce herkesin bu süreci yaşadığını bil. En iyi okullardan da mezun olsan yaşayabilirdin bunu. Hedeflerine göre değişmekle beraber 30 yaşına kadar kariyerle ilgili adımları atmak, eğitimleri, sertifikaları tamamlamak için çalışmak önceliğin olsun. Özel sektörde ve tabi Türkiye'de çalışacaksan yurtdışında sadece dil öğrenmek üzere çok uzun kalma. yüksek lisans vs düşünüyorsan o ayrı. Gel iyi kötü çalış tecrübe kazan. Bir iş görüşmesine gittiğinde dopdolu bir cv ile kapıdan çok çevrilen var. O yüzden kendine güven, kendini iyi ifade etmeye bak.
Evet çok doğru. Kendini geliştirdikten ve tecrübe kazandıktan sonra zaten iyi bir iş olur. Biraz da şans lazım tabii. Ama pes etmeyeceğim. Daha 22 yaşındayım ben, asla pes etmeyi düşünmüyorum. Sadece bazen moralim çok bozuluyor.. :/

Kendini geliştirmek için el attığın her işte çabalamışın daha ne. Bu dönemler herkes bir sallanır arkadaşlar doğru demiş. Akrabanın komşunun lafıyla insan kendini değerlendirir mi canım boşver senede birkaç gez geçireceksin öyle sıkıcı saatler napalım. Sevgilin olursa evlilik soracaklar, evliysen çocuk, işsizsen iş, işin varsa emeklilik ne zaman diyecekler of yazarken içim bayıldı. Git güzel güzel gez, kendini geliştir, buraya özgüvenli gel.
Ya ne kadar doğru söyledin. Ne alıp veremedikleri var bizle yahu :) Daha da çabalayacağım inşallah, bazen modum çok düşüyor ama toparlıyorum inşallah :)

Ben de 2016'da mezunum, bana o tarz sorular sorulduğunda vereceğim cevabı şimdiden hazırladım: Memurluk sınavına hazırlanıyorum, öte yandan iş arıyorum. Hani böyle iş aramak dışında da yapmaya çalıştığım bişey varmış gibi gözükmek için. :KK70:Günde 8 saat ders çalışıyorum, kalan vakitlerde de iş bakıyorum diyeceğim. :KK70:
Üzülmeyin ya en kötüsü bu değil, daha kötü şeyler de var. Okulu uzatan insanlar ne yapsın? Benim bir tanıdığım var, 26 yaşına geldi ama halen 4 yıllık fakülteden mezun olamadı. E bunun daha askerliği var, iş bulması falan var. Bir sene sonra da evlilik yok mu diye sorarlar ona adım gibi eminim. O kadar üzülmeyin, üzülmeyelim yani.
Ya süpersin sen! Mükemmel bulmuşsun valla. Ben de şimdi kursa gidiyorum, işe başlamak istemiyorum hemen diyorum.
Zaten okulu uzatsam iyice bozulurdu heralde psikolojim. İnsan kendini yük altında hissediyor resmen.
Bence de yaa üzülmeyelim! Bugün diplomamı aldım nedense bi relaxlık var üstümde galiba :)

Ya süpersin sen! Mükemmel bulmuşsun valla. Ben de şimdi kursa gidiyorum, işe başlamak istemiyorum hemen diyorum.
Zaten okulu uzatsam iyice bozulurdu heralde psikolojim. İnsan kendini yük altında hissediyor resmen.
Bence de yaa üzülmeyelim! Bugün diplomamı aldım nedense bi relaxlık var üstümde galiba :)
Boşver, bu ülkede tamamen vasıfsız dünya kadar insan var, onlar iş buluyor da biz mi bulamayacağız? Benim bi tanıdık da iibfden mezun oldu, İngilizce falan da yok onda, staj da yapmamış ama çok iş aramadan buldu ve başladı. Ailesi, akrabaları falan maaşına hep burun kıvırmış işte 4 sene okudun 1000 tl maaş için mi falan diye hep söyleniyorlarmış. Ama o kendini hiç bırakmadı ve iki kere terfi etti bir yıl içinde, şimdi maaşı 2000 tl'ye yakın ve çalıştığı yeri çok seviyor. Yine terfi ederse kazancı daha da yükselecek. Biraz ailesine katkı yapıyor, kalan parayı da kredi borcu falan var onu ödemek ve kendi ihtiyaçları için kullanıyor. Borcu bitince ayrı evine çıkmak istiyor mesela, herkes konuşur saçma sapan ama onlara aldırış etmeyenler yoluna devam eder. Kıza 4 senede aldığın maaş 4 senelik kredi borcun kadar olacak mı diyorlarmış, düşün artık nasıl bi mantıksa. 1000 tlye 12 ay çalışsa 12000 yapıyor zaten, e 4 senelik kredi borcu da faizle maizle 15-16000 tl yani 4 sene boyunca 1000 tlye bile çalışsa 48000 tl yapar, neyin kafasını yaşamışlar sen düşün.

Son düzenleme:
Evet zorlaşmış diyorlar ya. Bence sen kursa yazılmadan önce baban değil de başka biriyle çalış biraz. Tanıdık, komşu falan ve babanla çkoıkmamak en iyisi. Ben de çıkmıyorum ama başka biriyle kullanmaya çalışıcam.
Benim de babam kötü ve dikkatsiz kullanıyor çok. Geç aldı zaten çok ehliyeti. Onun yüzünden bende de paranoyaklık ve korku oldu. Ben hata yapmasam da yandan bi araba gelip vurur diye bile korkuyorum. Böyle saçma bi korku. Ama kullanırken iyi kullanıyordum. Şimdi benim de psikolojik, korkudan olmuyor. Ah biraz cesaret lazımm:110:

Benim babam araba kullanmayı iyi biliyor . Sadece o araba kullanırken korkmuyorum aslında . ama arabasını çok seviyor biri vurucak ya da istop edip arabanın baskı balatasını bozacağım diye korkuyor :) bende korkuyorum zaten :)
Bir de benim alamama nedenim aynalara trafik ısıklarına etrafa çok dikkatli bakmıyorum bana : " ehliyet alacak kişi zaten arabayı kullanmalı sen trafik kurallarına uymadan kullandıgın için alamıyorsun" diyorlar

İş kolay bulunmuyor ki canım, burs yurtdışı olayları da kolay olmuyor. Bunlar senin moralini niye bozuyor, ülkenin bütün gençliği yasıyoruz bunları. Özgüvenini zedeleyecek şeyler değil bunlar. Kimseyi tınma.Bak benim bir arkadasım çok iyi bir üniversite mezunu. Kız okudugu yıllardan beri yurtdısına cıkmaya calışıyor. 5 6 kere talihsizliklerle gidemedi, işsiz kaldı. Öyle setler geldi ki basına inanmazsın. Bir bursu milli eğitim yanlış ilan verdi diye kacırdı düşün. Azmetti kız şimdi eylülde gidiyor ama bu süreçte pes etmedi kaç kere denedi. Bak bende çok iyi bir yer mezunuyum ama 2 kez bir sınavda başarısız oldum. Sie ettim ben başarılıyım bir kere kazanamasam nolur. Şartlar öyle oldu, şansım yaver de gitmedi olmadı. Bak hala bilgi eksikliğim var demiyorum çünkü yok biliyorum. İşsiz de kaldım arkadaslarım çalışıp, kendini gecindirirken ben iş aradım. Şimdi bu satırları ofisimden yazıyorum. Gec girdim ama çoğu kişiden daha iyi girdim piyasaya, daha iyi kıvırdım, daha başarılıyım. Önce silkelen ben yaparım, bu olmazsa bi dahaki olur de ve yoluna azimle devam et. Sonunda olacaktır.

Boşver, bu ülkede tamamen vasıfsız dünya kadar insan var, onlar iş buluyor da biz mi bulamayacağız? Benim bi tanıdık da iibfden mezun oldu, İngilizce falan da yok onda, staj da yapmamış ama çok iş aramadan buldu ve başladı. Ailesi, akrabaları falan maaşına hep burun kıvırmış işte 4 sene okudun 1000 tl maaş için mi falan diye hep söyleniyorlarmış. Ama o kendini hiç bırakmadı ve iki kere terfi etti bir yıl içinde, şimdi maaşı 2000 tl'ye yakın ve çalıştığı yeri çok seviyor. Yine terfi ederse kazancı daha da yükselecek. Biraz ailesine katkı yapıyor, kalan parayı da kredi borcu falan var onu ödemek ve kendi ihtiyaçları için kullanıyor. Borcu bitince ayrı evine çıkmak istiyor mesela, herkes konuşur saçma sapan ama onlara aldırış etmeyenler yoluna devam eder. Kıza 4 senede aldığın maaş 4 senelik kredi borcun kadar olacak mı diyorlarmış, düşün artık nasıl bi mantıksa. 1000 tlye 12 ay çalışsa 12000 yapıyor zaten, e 4 senelik kredi borcu da faizle maizle 15-16000 tl yani 4 sene boyunca 1000 tlye bile çalışsa 48000 tl yapar, neyin kafasını yaşamışlar sen düşün.
Ya öyle bi kafa var ki, üniversite okuyan herkes hemen iş bulucak ve 3-5 milyarla işe başlayacak sanıyorlar. Ama özel sektör öyle bi meret ki en dipten başlıyorsun orda, ha şansı olanlar var o ayrı tabi :)
Ben iş bulayım demedim şu zamana kadar. Staj bulurum, stajyer olarak başlarım dedim. Öyle başlasam bile derlerdi ki o kadar okudu stajyer. Lakin stajyere 2000 küsür maaş veren var :) küçümsememek lazım.

Benim babam araba kullanmayı iyi biliyor . Sadece o araba kullanırken korkmuyorum aslında . ama arabasını çok seviyor biri vurucak ya da istop edip arabanın baskı balatasını bozacağım diye korkuyor :) bende korkuyorum zaten :)
Bir de benim alamama nedenim aynalara trafik ısıklarına etrafa çok dikkatli bakmıyorum bana : " ehliyet alacak kişi zaten arabayı kullanmalı sen trafik kurallarına uymadan kullandıgın için alamıyorsun" diyorlar
aaa evet zaten en çok ona bakıyorlar. bindiğin gibi kemerini taktın mı, aynaları kontrol ettin mi diye bakıyorlar. bi arkadaşım kemeri takmamış indirmişler başlamadan. Sinyal falan çok önemli.

İş kolay bulunmuyor ki canım, burs yurtdışı olayları da kolay olmuyor. Bunlar senin moralini niye bozuyor, ülkenin bütün gençliği yasıyoruz bunları. Özgüvenini zedeleyecek şeyler değil bunlar. Kimseyi tınma.Bak benim bir arkadasım çok iyi bir üniversite mezunu. Kız okudugu yıllardan beri yurtdısına cıkmaya calışıyor. 5 6 kere talihsizliklerle gidemedi, işsiz kaldı. Öyle setler geldi ki basına inanmazsın. Bir bursu milli eğitim yanlış ilan verdi diye kacırdı düşün. Azmetti kız şimdi eylülde gidiyor ama bu süreçte pes etmedi kaç kere denedi. Bak bende çok iyi bir yer mezunuyum ama 2 kez bir sınavda başarısız oldum. Sie ettim ben başarılıyım bir kere kazanamasam nolur. Şartlar öyle oldu, şansım yaver de gitmedi olmadı. Bak hala bilgi eksikliğim var demiyorum çünkü yok biliyorum. İşsiz de kaldım arkadaslarım çalışıp, kendini gecindirirken ben iş aradım. Şimdi bu satırları ofisimden yazıyorum. Gec girdim ama çoğu kişiden daha iyi girdim piyasaya, daha iyi kıvırdım, daha başarılıyım. Önce silkelen ben yaparım, bu olmazsa bi dahaki olur de ve yoluna azimle devam et. Sonunda olacaktır.
Evet çok doğru. Düşmeden yürümeyi öğrenemiyoruz ki bunu yapalım.
Ama yurtdışı konusunda benim tanıdığım gitti, o çok kolay bi şekilde gitmiş. İngilizcesi iyiymiş zaten. Ben şu an çok iyi konuşamıyorum ama oraya gidince alışacağımı biliyorum. Ama maalesef mülakatı geçmem gerek sorun da burda..

aaa evet zaten en çok ona bakıyorlar. bindiğin gibi kemerini taktın mı, aynaları kontrol ettin mi diye bakıyorlar. bi arkadaşım kemeri takmamış indirmişler başlamadan. Sinyal falan çok önemli.

Minibüs şöförü gibi araba kullanıyor musum öyle diyorlar heyecandan bodozlama sürüyoruz işte :KK70::KK70:

İngilizce için geç kalmışsın. Bu zamana kadar bir şeyler oturmadıysa zor. Böyle bölümlerde staj da önemlidir, okuduğun üniversite de, ortalaman da.

Canim bende iibf mezunuyum.
Kpss A kadrolara hazirlanmayi düşünmez misin ?
Zor deme sakın, inan calisinca zor degil,ustelik B kadro gibi 90 lara ihtiyacın yok,75 80 civariyla uzmanliklar gelir,sadece biraz sabir gerekiyor kurum sinavlari ve mulakat icin.
Yaşın gencken ve bekarken hazirlan.
Bak ben evli ve cocuklu halimle hazirlaniyorum.
Ha bir de...
Kendine güven. Ben yaparım de.
Her masaya oturusunda kendini olmak istedigin pozisyonda hayal et.
Elalem laf eder.Bak benimde konum var.
Ben nisanlandigimda okuyordum ve okurken evlendim.herkes okulu birakacagimi düşündü ima etti ama ben bitirdim.cocugum oldu calismayacagimi ima ettiler fakat olacak inşallah çalışacağım.
Ders calismak icin kizimi krese verecegim yarim gun ona da laf ettiler.Bende catladim sonunda konu actim :)))
:KK53:
Söz konusu evlat olunca o elalemin dedigi battı bana.
Gördüğün gibi insanlar açık arama konusunda doktora yapmış adeta.
Kulak asma.
Başarılar dilerim :KK52:

ahahaha :KK70: :KK70:
Ben varya nasıl sürdüğümü bile bilmiyorum şu an, o kadar az kullandım ki haberim yok belki ben de öyle, o yüzden kullandırmıyolar :KK70:

Bana da kullandırmıyorlar. Arabadan indiklerinde korku filminden çıkmış gibi bakıyorlardı kendimi öcü gibi hisettim :KK70:

İngilizce için geç kalmışsın. Bu zamana kadar bir şeyler oturmadıysa zor. Böyle bölümlerde staj da önemlidir, okuduğun üniversite de, ortalaman da.

Neden geç kaldın dedin onu anlamadım? 22 yaş çok da geç değil insanlar kaç yaşından sonra üniversite okuyor. Ayrıca kendi mesleğimi yapmayacağım. Özel sektör düşünüyorum. Hatta daha farklı şeyler.

Canim bende iibf mezunuyum.
Kpss A kadrolara hazirlanmayi düşünmez misin ?
Zor deme sakın, inan calisinca zor degil,ustelik B kadro gibi 90 lara ihtiyacın yok,75 80 civariyla uzmanliklar gelir,sadece biraz sabir gerekiyor kurum sinavlari ve mulakat icin.
Yaşın gencken ve bekarken hazirlan.
Bak ben evli ve cocuklu halimle hazirlaniyorum.
Ha bir de...
Kendine güven. Ben yaparım de.
Her masaya oturusunda kendini olmak istedigin pozisyonda hayal et.
Elalem laf eder.Bak benimde konum var.
Ben nisanlandigimda okuyordum ve okurken evlendim.herkes okulu birakacagimi düşündü ima etti ama ben bitirdim.cocugum oldu calismayacagimi ima ettiler fakat olacak inşallah çalışacağım.
Ders calismak icin kizimi krese verecegim yarim gun ona da laf ettiler.Bende catladim sonunda konu actim :)))
:KK53:
Söz konusu evlat olunca o elalemin dedigi battı bana.
Gördüğün gibi insanlar açık arama konusunda doktora yapmış adeta.
Kulak asma.
Başarılar dilerim :KK52:

Ya ne kadar azimlisin. Hiç böyle olamadım. Ya da bana öyle geliyor ne bileyim.
KPSS düşünmedim çünkü o kadar çalışıp hatrap olmayı yemedi sanki. Bir de sevmiyorum o tür şeyler, sıkıcı geliyor rutin falan. Ama belki bi kaç sene sonra değişir fikrim, belli olmaz.
İnsanlar hep konuşuyor ya ondan eminim artık. Ne alıp veremedikleri varsa..
Çok teşekkür ederim. Sen bu sene mi girmiştin? Umarım çok güzel olur senin için, azminin karşılığını alırsın :)

Bana da kullandırmıyorlar. Arabadan indiklerinde korku filminden çıkmış gibi bakıyorlardı kendimi öcü gibi hisettim :KK70:
Ahahha ben daha o kadar kullanmadım bile. Ama bu hafta başlıyorum kısmetse :)

X