Başarısızlık..

mrs topuz

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
194
104
31
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle çok önemli konusu olanlardan özür diliyorum. Ama kimseye anlatamıyorum bari buraya yazayım dedim.
Ben haziran ayında üniversiteden mezun oldum. Bölümüm çok iyi değil iibf bölümüydü. Bitirir bitirmez iş bulma durumu çok olmuyor bizde. Çok çabaladıysan başka tabi. Neyse ben çok iş aramadım çünkü ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Bu yüzden yurtdışına gitmeye karar verdim ve okulu bitirir bitirmez kursa başladım. bu ay başvuru yapıp eylülde gitmek istiyorum. başvurudan sonra mülakat olucak ama ben kendimi mülakat için yeterli görmüyorum ki değilim. belki de özgüven eksikliğinden ya da pratiksizlik. Bugün kurstan bi çocuk da geçemezsin gidemezsin falan dedi iyice moralimi bozdu.
Onun dışında zaten mezun olup hemen çalışmamak da değişik bi üzüntü veriyor. Kaç yaşına gelmişim hala aileme yük oluyorum gibi yani.
Ehliyetim var ama araba kullanamıyorum. Babam sürekli karışıyordu ve en son kaza yapıyordum az daha ondan beri kullanmıyorum.
Tüm bunlardan kendimi çok başarısız ve aptal hissediyorum. Beceriksiz görüyorum kendimi. Aslında her şeyi iyi yapmaya odaklı bi insanım ama belki de çabalarım yetersiz ya da şartlar bilemiyorum. Ama yapamıyorum. Ne ingilizce oluyor tam olarak ne de araba. İş bulamadım, staj yapmadım. Çok iyi bi ortalamam da yok yüksek lisans için falan.
Bazen bir de çok çirkinim, özgüvensizim diye kendimi iyice düşürüyorum. Sonra toparlamaya çalışıyorum. Biraz doğrucu bi insanım kendimi kandırmayı sevmem ama pozitif olmaya çalışsam da bunlar geliyor aklıma.
Bi de malumunuz bayram geçti. Yok mezunsun iş bulamadın mı, napıcaksın, sevgilin yok mu, üniversite bitmiş hala sevgilin yok falan bir sürü laf duydum yakınlardan. Bilirsiniz. Belki de ondan bilmiyorum ama kendimi aşırı başarısız hissediyorum. Bunu aşmak için ne yapabilirim sizce.. Teşekkür ederim şimdiden zamanınızı ayırdığınız için.

Hele bir dur sekerim, her sey ayni anda olmuyor ki, sirayla git.

Kurstaki cocuk kim , kahin mi??!? Bence once Ingilizce ve yurtdisina asil.

Oraya gidince bir sevgili yaparsin insallah

Sana is yok mu, evlilik yok mu diyenler kendi hayatlari b.k gibi giden mutsuz insanlar. Kendi hayatindan mutlu insan oteye beriye burnunu sokmaz, kendi isine bakr. Is yok mu dieynler dedikoducu mahalle teyzeleri, kendileri ne is yapar ne mezunu??? Berbat evliliklerini de ekle ustune, onlar gibi olmadigina dua et gec derim.

Herkes kendi isine baksin. Dinleme, sallama, gec.

Son düzenleme:
Her seyin basi ozguven, bir kere basta ben yaparım demek var. O arkadasinizin sözüne kulak vermeyin . Okadar zahmet edip oralara kadar gitmissiniz mutlaka faydasini gorursunuz kursun.
Ayrıca ozguven eksikliginiz pek yok
ben yurt disina gidecegim diye herkes konusurda bunun için bir seyler yapma cesaretinde bulunan az olur. Azi gitmiş çoğu kalmis ... Yaparsınız

Çok haklısın!
O çocuk da çok iyi konuşmuyor ama bana nasıl böyle bişey söylüyor ben de anlamadım. Ama ona sinirimden daha çok çalışasım geldi sağolsun.
Aslında benim kendime göre planım mezun olunca yurtdışına gidip ingilizcemi geliştirmek sonra gelip iş bulmak düzen kurmak falan ama insanlar sürekli konuşuyor işte. Etkilenmeyeyim diyorum ama sinir bozuyorlar ya :/

Çok düşündüm bu karar için ama benim cesaretsizliğim asıl olmayacak diye oluyor. Gidince illa bi şekilde atlatırım diyorum ama olmazsa kötü :/

Valla ben yurtdisina doktoraya geldim, gelmeden once bosuna ugrasma burs alamazsin ekonomi kotu dediler; burs aldim.

Sonra o toplumda yasamak zor dediler, o dil zor dediler; dili az cok kivirdim.

Sonra basarili olamazsin okul cok iyi okul dediler; oldum.

.
.
.
.

Millete kalsaydi evimden disari cikmamaliydim.

Mulakat kısmını anlayamadım ben be için basvurdunuzda mukakata gırıyorsunuz? Meb bursu flnmı?

Ya helal olsun. Tebrik ederim ayrıca
Aslında bana da böyle söylenince normalde hırslı biri olmamama rağmen yap kızım da utandır diyorum kendime. Ama bazıları öyle bilmiş konuşuyor ki doğru mu acaba diyesi geliyor insanın
Ya insanlar bunu niye yapıyor anlamadım. Şu yaşıma kadar ben kimseye yapamazsın, şunda kötüsün falan demedim yani, böyle bişey demeye niye ihtiyaç duyar ki insan. Kıskançlık mı, kompleks mi nedir yani..

Mulakat kısmını anlayamadım ben be için basvurdunuzda mukakata gırıyorsunuz? Meb bursu flnmı?
Yok burs değil. Aupair diye bir sistem var onunla gidicem ben. Çocuk bakıcılığı ve ingilizce kursu. Orta düzeyde olması lazım seviyenin. Ben b1 bitirdim ama çok iyi değil konuşmam.. Şirketle bi mülakat oluyor. Sonra da ailelerle konuşuyorsun.

Yaw he he canim de gec

Yok be, kimsenin bir halt bildigi yok aslinda. Kendileri degisime cesaret edemedikleri icin digerleri de degisemesin, gelisemesin , hep birlikte yerimizde sayalim istiyorlar, o kadar.

mülakat için bir tavsiye vereyim. türkçe düşünüp ingilizceye çevirmeye çalışma direk ingilizce düşün. bunun içinde kendi kafanın içinde düşündüklerini ingilizce olarak düşünerek pratik yapabilirsin. böylece akıcı bir konuşma yapabilirisn. kurstaki çocuk mülakattan kalırsa haber verde hepimiz bir popomuzla gülelim. başarılar mülakatta ve hayatta...

Dil öğrenmeye gidiyorsun zaten ne kadar zorlu bir mülakat olabilir ki. Bence daha çok gideceğin ülkeye mülteci olarak yamanıp yamanmayacağını belli edecek sosyoekonomik durumunu göz önünde bulunduruyorlar.

sen ehliyeti almışsın ben dosyayı yaktım alamadım ona da şükür . Özgüven sahibi olman bunun için de bir şeyleri kendin başarman gerekir. Bnde iibf mezunuyum iş buldum ok da güzel yerlerden çagırmışlardı öyle pek konuşmayı da sevmem kaybedeceğin bir şey yok millet kendi kendine öğreniyor bazen herşey kafada biiyor kaybedeceğin bir şey yok panik yapma müalakatta yurt dışı olmasa da yabancı dil sertifikanı al ilerde geliştirirsin .İş ara bulabilirsin hemen umutsuzluk yapma

Evet sürekli araştırıyorum aslında kendimi çok geride hissetmiyorum kelime bilgim fena değil. oraya gidince de konuşurum rahatlarım diyorum. burda 1 saat konuşup gelmekle olmuyor çünkü pek. Ama şu an önemli olan mülakat.. İngilizce düşünüyorum ama o zaman da gramer nasıl olucak bunu burda mı söylesem falan oluyorum. Onu aşamadım bir türlü.
O seneye gidicek o zamana kadar gelişir belki. Ama benimki olursa zaten takmam onu P
Çok çok teşekkür ederiiim :)

Dil öğrenmeye gidiyorsun zaten ne kadar zorlu bir mülakat olabilir ki. Bence daha çok gideceğin ülkeye mülteci olarak yamanıp yamanmayacağını belli edecek sosyoekonomik durumunu göz önünde bulunduruyorlar.
Evet vizede öyleymiş sanırım ama şirketin mülakatı nasıl olucak ondan emin değilim işte

Yaa bi daha başvuramıyor musun, nasıl oluyor ki o acaba? :/
Haklısın ben zaten hemen iş bulamayacağımın farkındaydım yani lök diye iş bulamıyor herkes. Kendimi hazırlamıştım, sonra bu yönde plan yapmak daha mantıklı geldi. Ama insanlar anlamıyor ki. Teyze iş bulmuş musun ona bakıyor

gerçek bir amerikalıyı karşına alıp 1 dk sohbet etsen grameri aslında kimsenin kullanmadığını anlarsın. hani o past perfect cont. lar falan varya, aslında yok:)

gerçek bir amerikalıyı karşına alıp 1 dk sohbet etsen grameri aslında kimsenin kullanmadığını anlarsın. hani o past perfect cont. lar falan varya, aslında yok:)
Ya evet ve kursta gramer görüyoruz sürekli, benim kafa iyice yandı bundan zaten
Hele amrikalılar çok az kullanıyormuş grameri. Kursta da speaking olanağı çok az. Küçük bir yerdeyim iki tane kurs vardı zaten, al birini vur ötekine. Bana gereken speaking, gelen pastlı perfectli wishli ifli cümleler

Sal gitsin yaa, ne bakıyorsun gramere falan. İş mektubu mu yazacaksın? Diplomatik görüşmeler mi yapacaksın? Gramer angarya, temel gramer bil yeter, o insanlar da gelişigüzel konuşuyorlar yani aynı bizim gibi. Hangi bölüm mezunusun? Ben de iibf'deyim, İngilizcemi ileri düzeye taşımak için uğraşıyorum bu aralar ama ben henüz mezun değilim. Listening ve speaking, bu ikisine çok önem ver hatta özellikle listening. Çünkü konuşma esnasında ne söyleyeceğine, nasıl söyleyeceğine ve hangi kelimeleri kullanacağına falan sen karar veriyorsun, biraz bildikten sonra kıvırırsın nasıl olsa, bu yüzden bence listening daha önemli, yeri geliyor karşında konuşanın bir kelimesini kaçırdın mı işler değişebiliyor.

Ayrıca üniversite bitti hâlâ sevgilin yok diyen kim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…