Başarisizlik Mi! Hadi Canim Sen De!

beyza75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
77
1
86
50
Konya
Müzik öğretmeni Beethoven’a; “Besteci olması imkansız!” demişti. Oysa o, insanlık tarihinin en büyük bestecilerinden birisi oldu.

- Öğretmenleri Edison’u, hiçbir şey öğrenemeyecek kadar aptal bulurlardı. Edison’un kim olduğunu söylememize gerek var mı?

- Walt Disney, bir gazetenin yazı işleri müdürü tarafından; “İşe yarar fikirleri olmadığı” gerekçesi ile kovulmuştu. Walt Disney, film ve eğlence endüstrisinde devrimler yapmıştır.

- Churchill, orta okulda sınıfta kalmıştı. Daha sonra İngiltere’nin en sevilen başkanlarından biri oldu.

- Barış Manço müzik dersinden ikmale kalmıştı. Günümüzde ölümünün ardından bile tüm çocukların Barış abisi ve şarkıları hala dillerde ve yüreklerde.

- Micheal Jordan, okul basketbol takımından atıldığı için basketbolu bırakmıştı. Daha sonra dünyanın en iyi basketbolcularından birisi oldu.

- Einstein, dört yaşına kadar konuşamamıştı. Matematik dersinden çok başarısız olduğu için ilkokuldan atılmıştı. Oysa biz onu şimdi, yüzyılımızın en büyük bilgini olarak biliyoruz.

- Charles Dickens, yüzlerce kapıdan “Sen yazar olamazsın.” denilerek geri çevrilmişti. Daha sonra kitapları bir çok dilde yayınlanmış ve milyonlarca satmıştır.

- Müzik yapımcıları Elvis Presley’e şöyle demişlerdi; “Hiçbir işe yaramazsın, en iyisi kamyon sürücülüğüne geri dönmen.” Elvis Presley yaptığı müziklerle milyonları coşturmuştur.

bana da lisede rehberlik öğretmeni senden bi cacık olmaz demişti ama türkiye capında ünlü bir boşanma avukatı oldum. kadınlar benimle dertleşmeye bayılıyor. çoğu zaman büroda parti veriyoruz müvekkillerimle.

O nasıl bir öğretmenmiş öyle bi de pdr ci olacak :)

O nasıl bir öğretmenmiş öyle bi de pdr ci olacak :)
eğitim sisteminin ne halde olduğu ve öğretmenlerin ne kadar sığ olduğunu ortaya koyuyor. tabi geneli değildir. mesela beni motive eden sosyoloji öğretmeni oldu. hala söylediklerini unutamıyorum.

eğitim sisteminin ne halde olduğu ve öğretmenlerin ne kadar sığ olduğunu ortaya koyuyor. tabi geneli değildir. mesela beni motive eden sosyoloji öğretmeni oldu. hala söylediklerini unutamıyorum.
ben okuyorum ve sınıfta bunlar bırak öğretmeni insan değil dediğim her türlü iğrençliği yapan o kadar çok kişi var ki , maalesef yeni nesil öğretmenlerin gelişi de pek hoş değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…