Başarısızlık hissi

Ben neyse de ablam, annem babam kim varsa bütün aile üyelerime iftiralar atmış ayıp yahu o insanların elinden ekmek yedi
güzel kardeşim insanın 1-2 kötü huyu vardır, katlanırsın -ha ona da "ne münasebet asla katlanmam ben pürüzsüz istiyorum" diyen olacaktır, ben maalesef öyle bir dünya göremiyorum-

ama sizin eş resmen leşmiş yani.
fedakar olunacaksa da bir ölçüsü bir kriteri olur, idarenin bir haddi vardır, yalancı iftiracı adamın neyini idare edecektiniz...

siz evliliği gözünde büyüten birisiniz sanırım
evlilik kendi başına bir başarı değil, bir hedef olmamalı

elbette düzgün birisi olur yine evlenirsiniz ama siz bu kafada iken korkarım yine yanlış sulara gidesiniz...

Paragöz, cimri, saygısız ve sevgisizdi. Beni hiç sevmemiş. Bazen aydınlanma geliyor bak diyorum iğrenç biri, bazen de idare edemedim psikolojisi geliyor..

Bence evlilik dengesi tahterevalliye benzer. Zaman zaman dengede kalırsınız tabi ama karşı taraf yükselince (tabi makul bir öfkeden bahsediyorum şiddet, aşağılama vs değil) siz alttan almasını bileceksiniz, siz yükselince o alttan almasını bilecek. Bu oyun 2 kişilik anlayacağınız. Sadece kendinizi suçlayarak alttan alma görevini tek başına sırtlamayı düşünerek bir yere varamazsınız çilekeş anadolu kadını klişesine mi özendiniz?

Tecrübesiz ve gencim size göre ama bir kadına yapılan haksızlığı göremeyecek kadar toy değilim. Lütfen üzülmeyin. 5 avukatlık , uzaklaştırma kararı aldırmalık tazminat istemelik ne yapmış olabilirsiniz ki Allah aşkına? Burada mesleği olmayan 3-5 çocuklu kadınlar bile deccal kocalarından bir an önce kurtulmak için anlaşmalı boşanma talep ediyor. Kocanızın tek derdi sizi zora sokmak sanırım.

Çocuğunuz da yokmuş sosyal baskılardan kendinizi ne kadar çabuk sıyırırsanız o kadar kolay bekar hayatınıza adapte olursunuz. Hayatınızın bu bölümüne sıfırdan , saf bir karakterle başlamıyorsunuz tecrübelerinizle başlıyorsunuz. Mümkünse psikolojik destek alarak hayatınıza alacağınız yeni partnerlerin özgüvenli, üçün beşin hesabını yapmayan sizinle ortak bir hayat kurma isteğinde olan kişiler olmasına dikkat edersiniz.

Mutlu olan çiftler de mükemmel evliliklere sahip değiller onlar da elbette incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten kavgalar ediyordur ama geri adım atmasını biliyorlardır. ( Mesela benimle para pul için evlendin dediğinizde kocanız size tersini ispatlamak için pahalı sayılabilecek bir hediye alıp seninle senin için evlendim bu ithamlarınla beni çok üzdün diyerek uzlaşmaya çalışabilirdi. En azından benim peşimde kimler kimler var dememeliydi. )

Hakkınızda hayırlısı olsun

Yanlış anlamayın ama kendinizi çok fazla dinliyorsunuz. Önceki konularınızda da kendi başarısızlıklarınızdan zayıflıklarınızdan bahsetmişsiniz. Hiçbirimiz mükemmel ve tam değiliz. Hatalar yanlışlar bizler için. Kimse kimseyi idare etmek zorunda da değil. İdare etmek karşılıklı yapılan bir şey. Eğer idare edebilseydiniz bu kadar yıpranmazdınız. Psikolojik desteği ertelemeyin bence. Hemen başlayın. Kendinize yeni uğraşlar meşguliyetler edinmeniz gerekiyor. Aksi halde beyniniz sürekli olarak eski anıları canlandıracak ve sizi daha da kötü hissettirecek. Boş kalmayın aktif olmaya gayret edin.
Sağlıkla kalın.

Paragöz, cimri, saygısız ve sevgisizdi. Beni hiç sevmemiş. Bazen aydınlanma geliyor bak diyorum iğrenç biri, bazen de idare edemedim psikolojisi geliyor..
Bunları yazın notlar alın. Zaman zaman ayrılma nedeninizi hatırlatın kendinize. O zaman bu kadar kendinizle çelişmezsiniz

Bugün misafirler geldi, akrabalar bilmiyor eşimi sordular yalan bulduk. Çok ah ettim dün gece. Bir de üstüne rüyamda gördüm.Çok zor çok
Artık daha fazla ertelemeyin boşanma sürecinde olduğunuzu dile getirmeyi. Soran olursa söyleyiverin ne olacak evlenmek kadar doğal bir süreç , yalan bulmaya çalışırken de eski eşi düşünüyorsunuz ki çektiğiniz acı hafiflemiyor. Kabullenmenize ve devam etmenize yardımcı olur bence. Tabii detaylar vermeyin o zaman dedikodu malzemesi yapabilirler. Kısaca yollarımızı ayırıyoruz ikimiz için de hayırlısı bakalım diyebilirsiniz.

Bugün misafirler geldi, akrabalar bilmiyor eşimi sordular yalan bulduk. Çok ah ettim dün gece. Bir de üstüne rüyamda gördüm.Çok zor çok
Neden yalan söylüyorsunuz. Siz utanilacak bir şey mi yaptınız ? Boşanmak sizin için neden bu kadar kötü ve yıkıcı ? Neden bu kadar eziyet ediyorsunuz kendinize? Akrabalarınızın ne düşündüğü neden bu kadar önemli? Onlar mı yaşıyor sizin hayatınızı ?

Bana hediye almak mı, o da ne :))) Bundan sonra sağlam adımlarla basacağım, yeni hayatımda onun hatırasına bile yer yok.

Çok teşekkür ederim, idare karşılıklı yapılan bir şey o kadar haklısınız ki. Kendisi idare edilmeye bekledi ama ama ben hiç idare edilmedim, benden hiç özür dilenmedi hiç gönlüm alınmadı. Çünkü hep o haklıydı

Öncelikle kendinize kızmayı bırakın
Biliyor musunuz çenenizi tutsaydınız da yine son aynı olacaktı
Ben pek konuşan cevap veren biri değilim ama eşim yine de çok sivri dillisin der, halbuki cidden pek konuşmam konularıma bakabilirsiniz
O yüzden kendinizle savaşmayı bırakın, kendinizle barışın
Büyük hayallerle kurulan büyük emekler verilen bir eylem evlilik
Bazen sonucu böyle olabiliyor
Umarım yaralarınızı sararsınız mutlu olursunuz ama bunun anahtarı KENDİNİZİ AFFEDİN, kendinizi sevin, kendinize şefkat gösterin
Çok zor bir zamandan geçiyorsunuz bu duygularınız normal
Süreciniz hızlıca sonuçlanır umarım

Ee hala bu adam için ben evliliği yurutememisim kendimi tutsaydım diyorsun. Farkında misin adam iftira atabilen birisi?

Ee hala bu adam için ben evliliği yurutememisim kendimi tutsaydım diyorsun. Farkında misin adam iftira atabilen birisi?
Evet aynen öyle iftira atıyor, evliliğimiz devam ederken de atmıştı.Sosyal medyadaki uzaktan akrabamı eski sevgilim sanmış olay çıkarmıştı.

“Kendimi affetmek”
Aslında bütün mesele bu, çok teşekkür ederim

Kendinizi onu ailenizi affedin. Affetmek kendimize yaptığımız en büyük iyiliktir. Bırakın onu. Geçmişte kaldı ve artık o kapı kapandı. Yeni kapılar açın hayatınıza.
Onu ne bu dünyada ne de ahirette affetmeyeceğim, hakkımı hiçbir zaman helal etmeyeceğim, kendimi bile affedememişken…

Onu ne bu dünyada ne de ahirette affetmeyeceğim, hakkımı hiçbir zaman helal etmeyeceğim, kendimi bile affedememişken…
Affetmek kendinize yapacağınız bir iyiliktir, ona değil. Affettiğiniz zaman kafanızdaki ve kalbinizdeki yüklerden kurtulacaksınız. Buna hepimizin ihtiyacı var.

Affetmek kendinize yapacağınız bir iyiliktir, ona değil. Affettiğiniz zaman kafanızdaki ve kalbinizdeki yüklerden kurtulacaksınız. Buna hepimizin ihtiyacı var.
Kendim için affetsem dahi aileme çok zarar verdi, sanırım ilerde affedebilirim o da ruhen iyileşirsem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…