• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başarısız tüp bebek denemeleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
14 yıllık evliyim 3 defa tüp bebek denemesinde bulunduk malesef en son uygulamada embriyolarda genetik sorun çıktı .pgd yapıldı .bu uygulama oluşan embriyolardan hücre alınması ve sorunun neden kaynaklandığını, bulmak için yapılan bir çalışma ve malesef yedi embriyodada ayrı ayrı problem çıktı. tetrozomi, krozomi ve embriyolar transfer edilemedi.büyük bir üzündü yaşadık tabiki.kıbrısa gitmeyi çok istedim sanırım anormallik yumurta kaynaklıymış.başka bir bayanın yumurtasıyla bir ümit ışığı vardı belkide benim için .fakat eşim bunu istemiyor.yıllar geçtikçe yalnızlık amaçsızlık düşünceleri beni dahada çok etkilemeye başladı.Artık anne olmaya kendimi her zamankinden daha çok hazır hissediyorum .evlatlık almak için geçenlerde sosyal hizmetlere gittim eşimle konuştuk tabiki bebek ve kız çocuğu düşünüyorduk ,gerekli bilgiyi edindim ve büyük hayallerle eşimle birlikte, gidip dilekçe vericeğimiz,kaydirigubbakcemile4 anı sabırsızlıkla bekledim .fakat eşim vazgeçtiğini kafasının karışık olduğunu söylüyor .başta herşeyi konuşmamıza rağmen onu bu karardan, vazgeçtiren neydi. bana bir türlü açıklamıyor .koruyucu aile olasakmı diyor .bebek alsakmı diyor yani anlaşılan.kararsız onu ikna etmek için elimden gelen .çabayı sarfediyorum.benim gibi bu zorlukları yaşayan arkadaşlar varmı.gerçekten desteğe ve yardıma ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler.kaydirigubbakcemile4

Canım Allah'tan ilk önce sana sabır diliyorum. Ben de bir senedir tüp bebek için uğraşıyorum. İlk denememde yumurta toplama işlemi sırasında iç kanama geçirdim ve ölümden döndüm çok acılar çektim toparlanmam uzun sürdü ikinci denemem de biyokimyasal gebelik oldu yani önce tuttu sonra kese oluşamadan yok oldular bir hafta öncede üçüncü transferim gerçekleşti ve dün hafif bir kanamam oldu sonuç belli değil ama çok korkuyorum. Senin durumuna gelince çok zor evet fakat eşin bu ruh halindeyken sakın ama sakın evlatlık almayı düşünme sonra çok daha büyük problemlerle karşılaşırsın önceleri yani şimdi düşününce bir çıkış yolu gibi geliyor sana ama keşke bu kadar kolay olsa...Bak neler var hiç spermi olmayan erkekten bile tese yöntemiyle sperm bulup çocuk sahibi yapıyorlar ve tıp gittikçe gelişiyor durumunu daha detaylı araştır nerede yaptırdın bilmiyorum ama kıbrısa gitmeden önce taksim alman hastanesine gitmeni öneririm türkiyede bir numara ve dünyada da sayılı tüp bebek merkezlerinden yurt dışından oraya gelip de gebe kalan çok kişi var benim doktorumun adı da halit fırat erden ve çok memnunum ilk denememde iç kanama geçirdiğimi söyledim ya bağlarbaşında eurofertil diye dandik bi hastaneye gitmiştim yani hastane ve doktorların da payı çok büyük küçücük bir hata bize çok pahalıya mal oluyor bence bir de git dediğim yerle bir görüş ve eşini evlatlık konusunda sakın zorlama üstesinden kalkamayacağın sorumluluğu üstüne almış olursun senin kendi bebeklerine sahip olma şansın var bunu unutma canım, sevgi ve umutla kal...

Merhaba canim.Izmirdesin sanrim.Bende 2 asilama 3 tup bebek yaptirdim.Islemler eniyi sekilde gerceklesti.Ama sonuc olumsuz oldu hep.Tuplerim acikti artik kapali.Ben evleneli 9 yil oldu.Benim meslegim var ara verdim tedavilerim rahat bir donemde gerceklessin diye.Seni cok iyi anliyorum.Tup bebek denemelerine hazirlanirken yada sonuc beklerken bir amaci oluyor insanin ben simdi evde oldugum icinde baska beni oyalayan bisey de yok.Sonucu alinca insan bitiyor caresiz kaliyor.Buyuk bosluga dusuyorsun.ben cocugu olan bayanlari bazen dinlerdim.Anlatirlardi kalktim iste benden atiyorum borek istedi onu yaptim yedirdim uyuttum camasirlarini yikadim gezdirdim parka goturdum vs. diye.Icimden aman ne buyuk is yapmissin ne tatmin edici diye gecirirdim icimden.Bu hafta 4 yasindaki yigenim iki gun bendeydi. Gercekten insan onunla ilgilenince manevi tatmin oluyor, gezmelerden erken donerlerdi uykusu geldi diyip yatir biyere uyusun derdim oyle degilmis insan onun eniyi sekilde yedirmek gezdirmek uyutmak istiyor ve bunlari yapinca duydugu manevi tatmin onu hayatabagliyor ve hayat anlam kazaniyor bu sekilde.Karsilignda da onun sana bir gulumsemesi , sagliginin yerinde olmasi mutlu olmasi yada anne demesi yeter gibi geliyor.Bence mucadele etmeye devam etmeliyiz biraz daha.Bunu yaparken de esinle birlikte olmaya birliktec karar vermeye hemfikir olmaya calismamiz lazimki bir olumsuzluk yada bir yanlis olursa ikimizde ustlenip beraber mucadele edebilelim

Gerçekten başkasının yumurtası ile denemek dinen uygun değil,
evlatlık konusu ayrı bir konu tabiki,
iyi düşünmek lazım, kimsesiz bir çocuk diye alınıp daha sonra ailesi çıkıp geliyor,
ama yasalar buna mümkün olduğunca engel olsa da çocuk öğrenince ailesini arayabiliyor,
Allahım yardımcınız olsun kardeşim gerçekten zor bir durum,
ama annelik hepsine değer,
alın büyütün öğrenirse öğrensin ailesini,(zaten dinen çocuğa nesebini bildirmek gerekiyor)
o yine sizin evladınız olacak,sizi anne baba bilecek,
sizde onun için herzaman en mükemmel varlıklar olacaksınız,

Rabbim sizinle birlikte anne baba olma özlemi içinde olan tüm kardeşlerimin yolunu açık , dualarını kabul etsin İnşallah, AMİNNNNNNNNN

Gerçekten başkasının yumurtası ile denemek dinen uygun değil,
evlatlık konusu ayrı bir konu tabiki,
iyi düşünmek lazım, kimsesiz bir çocuk diye alınıp daha sonra ailesi çıkıp geliyor,
ama yasalar buna mümkün olduğunca engel olsa da çocuk öğrenince ailesini arayabiliyor,
Allahım yardımcınız olsun kardeşim gerçekten zor bir durum,
ama annelik hepsine değer,
alın büyütün öğrenirse öğrensin ailesini,(zaten dinen çocuğa nesebini bildirmek gerekiyor)
o yine sizin evladınız olacak,sizi anne baba bilecek,
sizde onun için herzaman en mükemmel varlıklar olacaksınız,

Rabbim sizinle birlikte anne baba olma özlemi içinde olan tüm kardeşlerimin yolunu açık , dualarını kabul etsin İnşallah, AMİNNNNNNNNN

güzel temenni ve dualarınız için çok teşekkürler.başkasının yumurtasıyla gebe kalmanın caiz olmadığını biliyorum ama insan bir anda bunalımla neler düşünmüyorki zor bir durum herkese teşekkürler

biz de iki kez denedik,bizim problemimiz eşimin sperm sayısı ve kalitesi,ilk denemede döllenme olmadı ikinci denemede eşimden spermleri TESE ile aldılar gebelik oldu ama testten sonra dr.um bana hiç ilaç vermedi,sadece folik asidini iç dedi bende ertesi gün işe başladım bir hafta sonra kontrole gittiğimde gebelik testi olumsuz çıktı ve ertesi gün regl oldum bebeklerim beni terk etti.Sizler gebelik testinden sonra ilaç kullanıyor musunuz?Allahın taktiri ama Dr.unda ihmali olduğuna inanıyorum. bu yaz yine denemek istiyorum ama nereye gideyim kime gideyim bilemiyorum,tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Back