Başarısız tüp bebek ,adet,kist,

selviliselvili

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
16
3
Merhaba Arkadaşlar,
Size kısaca durumumu anlatayım.37 yaşındayım.Yeni evliyim.3 ay bebek denemesinden sonra doktora gittik.Çikolata kisti dedi ve 6,5 cm çapında olup 2 adetti.Hemen ameliyat etti doktor.Ameliyat sonrası önüme 2 seçenek koydu.. birincisi hemen tüp bebek denemesi ikincisi 6 aylık menopoza sokmaktı.Tabi biz doğal yolları hiç denemeden tüp bebek tercihini yaptık.Bu arada yeni evli olup ilk defa muayene olup üst üste doktorların muayenesinden geçmek bilemezsiniz benim için ne kadar zordu.Sonuç negatif...Tekrar doktora gittim.Adetin ikinci günü gel dedi.Tabi acilen yeni bebek denemesi önerdi.Ama ben buna ne maddi ne manevi hazır değilim.İlk tedavi sürecinde o kadar çok ağladım ki hastanede adım ağlayan hastaya çıktı.Önceleri beni teselli eden herkes sonradan sıradan görmeye başladı.Negatif sonuçtan sonra ağlamayı bile beceremedim.alabildiğine bir boşluk.Hikayem 2 aya sığıyor.Bu kadar.merak ettiğim ise beni adetimin 2. günü çağırdı doktor.Hormon testi yaptı sadece.kist oluşabiliyormuş anladığım kadarıyla.Bana kist muayenesi yapmadı.Hormon testi yeterli miydi?Birde adetimin 9. günü hala 2 pet kirletecek kadar kanamam var.Sizce normal mi?Bu ayın uzaması diğer ayın başlangıç gününü değiştiriryor mu?Çok mu yazdım çok mu soru sordum bilmem ama cevaplarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Çikolata kisti bende de vardı, bende ameliyat oldum. Hormona bakması normal çünkü çikolata kistinin olup olmadığı Ca125 değerinin yüksek çıkması ile anlaşılıyor. O nedenle içiniz rahat olsun. İnş. Tekrarlamamıştır sizinkisi.
Tüp bebek zor bir süreç. Benimde bu ay ilk denememdi ve ne yazıkki kimyasal gebelikle sonuçlandı.
Kanama artışını bende yaşıyorum şu anda o nedenle okuduğım kadarıyla o da normal bir durum üzülmeyin.
Bize düşen sabretmek ve dua etmek. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inş.

teşekkür ederim ve geçmiş olsun.Sen ameliyat olalı ne kadar oldu?benim kist sorum tüp bebek tedavisinden sonra bazı yumurta folikülleri çatlamayıp kist oluşturabiliyormuş (burada okuduğum kadarıyla)doktor sadece fsh gibi yumurta uyarıcı hormonların durumuna baktı.Ben şu sıralar doktorun kapısının önünden dahi geçmek istemiyorum.Eminim sende öylesindir.Sen kaç yaşındasın.Doktor beni yaşımdan dolayı acele ettirdi.Yenisini ne zaman denemeyi düşünüyorsun?

Merhabalar, bende sizinle aynı yaştayım, yaklaşık 3 senelik evliyim. Bende geç evlendim. Bizde hemen çocuk istedik, 1 sene kadar olmasını bekledik, olmayınca doktorlara gittim. Elle tutulur bir sebep bulunamadı, yaşıma göre herşey çok iyiydi, ama olmadı. Bu süreçte 2 aşılama, 2 tüp bebek denedik, hiç hamile kalamadım. Bizim için zaman biraz daha önemli, yaş 40 geçince dahada zor oluyor herşey. İnsana çok koyuyor, böyle hastane peşlerinde koşmak, millet hemen hamile kalırken bizim kalamamız çok zor.
Bence doktorunu değiştir, belliki içine sinmeyen bir şeyler var. Birde ikinci tüp bebek içinde biraz ara ver, hem vücüdün dinlensin hemde bellimi olur, kendiliğinden hamile kalırsın.

Gerçekten çok zor bir süreç geçirmişsin arkadaşım.Allah emeklerinizin karşılığını versin inşallah.Ben 3 ay denedik olmadı.Doktora görünelim dedik ve iki ay içinde kist ameliyatı,tüp bebek denemesi ve negatif sonuç.Henüz olayı çok idrak etmiş durumda değilim.Doktorum alanında ünlü biri,bir profesör lakin zaman ayırmasından çok memnun değilim.Bu yaşadıklarımın içeriğini bile tam olarak bilmiyorum.ki ayda zorlu bir maratondu ama sadece çocuk isteğini biliyordum.Şimdi foruma bakıyorum neler anlatılıyor.Birazda arkadaşım bu iş ticarete dönmüş sanırım.Öncesinde tüp bebek merkezine gitmiştim koca kistimi görmezden gelip direk tüp bebek yapalım demişti.Devlete hastanelerinde bu türlü davranışlar belki yok ama orada ilgi ve muhtaç olduğum şefkatte yok.Bugün onuncu günüm ve hala kanamam var.Çok canım sıkılıyor.onca hormonu aldık vücudumda olağan dışı şeyler oldu ve elimiz koynumuzda kaldı.Sadece doktorda içime sinmeyen şey hala hadi hemen demesi.Ne buna manevi ne maddi hazır değilim.elimizde ne varsa verdik üzerine borçlandık.Umarım kendiğimden hamile kalırım ve ummarım sende ve herkeste.Tüp bebek denemesinden sonra ilaçları vücudundan atmak için neler yapılması gerekiyor bana yazarmısın.öptüm sni.Üzme kendini.Allah'ın emri bu ol diyecektir inşallah.

İlk tedavimde bir kaç gün çamur gibi kahverengi akıntım geldi, sonrasında yoğun kanama devam etti. Baya yoğun şekildeydi. Bir sonraki ayda biraz daha fazlaydı adetim, sonrasında düzeldi. Muhtemelen vücut ilaçları atmaya çalışıyor. Valla canım benim adetim en fazla 6 gün sürer, o zaman çok fazla uzamadı ama yoğunluk fazlaydı. Şimdi kist ameliyatı da olmuşsun, bekle geçmezse bir doktora görün mutlaka canım. İkinci denememde ilki kadar fazla bir yoğunluğum olmadı.
Ben devlette raporlu yaptırdım , eşim özel istemedi. Devlettede ilgi az, mesela kendim gidip pıhtılaşma testi yaptırdım, hemde baya yoğun bir pıhtılaşmam varmış, kesin iğne kullanmam lazımmıştı. Bunu yeni öğrendim.
Doktorun fazla aceleciymiş, dinlenmen şart, söylediğim gibi içine sinen bir doktora görün mutlaka canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…