- Konu Sahibi Ultraviyole
-
Sabahın köründe kalkmak olmasa ne kahvaltı yapacağımda şimdilik sadece ufak tefek şeylerle geçiştiriyorum. Ne güzel olurdu kalktığımda kahvaltım hazır olsa.
ya iyi de ben bi şeyi farkettim kendimde mesela sabah okula giderken fln kahvaltı yapmadığımda gün boyu hiç açlık hissetmiyorum öğlen acıkmıyorum hatta yatana kadar 1-2 elmayla fln durabiliyorum ama kahvaltı yaptığım günler mutlaka öğlen gözüm yiyecek birşeyler aramaya başlıyo yiyemezsem öğleden sonraki derse konsantre olamıyorum bunun kan şekeriyle nasıl bi bağlantısı vardır sizce?
Metabolizmanızın çalışması için sıklıkla yemek yemelisiniz. Sadece yediğiniz gıdaların içeriğini denetleyip, miktarını da sınırlı tutmalısınız. Bu şekilde her 3 saatte bir beslendiğinizde metabolizmanız en doğru şekilde çalışır ve bu sayede kilo kaybedebilirsiniz. Aksi halde, öğün atladığınızda vücut bunu bir tehlike olarak algılar ve günlük harcadığınız kalori miktarını azaltır. Günde 1300 cal. ile kilo verebiliyorken, 1000 cal. alsanız bile kilo verememeye başlarsınız. Vücudunuz kendisini bu şekilde korumaya alır. Böyle bir beslenme şekliyle yani öğün atlayarak, önce kilo verdiğinizi görüp sevinirsiniz, sonra az kalori alsanız da bir kg bile veremezsiniz, son olarak da verdiğiniz kilolar katlanarak geri gelir. Süreç aynen böyle işler...
Ben böyle beslenme uzmanıymışım gibi konuşuyorum ama, herhangi bir beslenme uzmanından çok daha deneyimliyim diyebilirim. :) Hem araştırıp okuduğum, hem de bana söylenen gerçekleri kendi hayatıma geçirememiş olsaydım bu kadar iddialı yazamazdım bunları. :) Sizi uyardığım yanlışı yıllar önce ben yapıp ancak verebildiğim 8-10 kiloyu defalarca geri aldım fazlasıyla. Ama uzun zamandır ne yapmam ve ne yapmamam gerektiğini iyi biliyorum. Doktorumun gözetiminde 27 kg verdim, diyete ara verdiğim iki ayrı dönemde de (ikisi de ikişer ay sürmüştü) 1 kg bile geri almadım. Ve şimdi yeniden vermeye devam ediyorum. Aynen size anlattığım şekilde beslenerek, asla öğün atlamadan, iki öğün arası 4 saatten fazlaysa muhakkak ara öğünde küçük de olsa bir şey yiyerek. Böylece metabolizma hızımın düşmesine engel oluyorum.
Sabah kahvaltı etmek bu yüzden çok önemli. Metabolizmanın doğru çalışmasının en temel şartı öğün atlamamak, en en en önemlisi de kahvaltıyı atlamamak.
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürlerben zaten normalde mutlaka küçük de olsa kahvaltı yaparım ama arada yapamadığım zamanlar oluyor o zaman farketmiştim hiç acıkmadığımı ve şaşırmıştım zaten şu anda da diyetisyenimin verdiği diyete uyarak sağlıklı beslenmeye çalışıorum gerçi yılbaşında kaçtı ucu biraz ama
yok anam yok derse katkısı olduğuna inanmıyorum
tanıdığım bi kız var bizim sınıfta kahvltı yapmadan asla evden çıkmaz
dersaneye gider en önde ders dinler not tutar
kafa yoksa değil kahvaltı kuş sütü içse yapamaz :/
kızın ne dersler iyi ne netleri :/
kahvaltı yapmam dersaneye gitmem azcık çalışırım ama valla o kıza bin basarım
hava olsun die deil bi gözlemimi paylaşayım didim
annem kahvaltısız dışarı çıkarmaz beni hiçbirşey yiyemesem birkaç lokma peynir ekmek ardından bi bardak süt :) başımda bekler nöbetçi gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?