Başarabilir miyim sizce...

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Kızlar merhaba kpss ye az bir zaman kaldı işletme sınıfı son sınıf öğrencisiyim.sadece 5 ay kaldı dersaneye gitmiyorum,ama bir yandan da denemek istiyorum.Bu kadar kısa bir sürede başarılı olabilir miyim sizce..yoksa hiç denememeli miyim?Çünkü bunun için ciddi bir çaba harcamam gerek dershanesiz yapamam mı acaba.Sınava A grubundan gireceğim..B grubu olsa neyse belki zaman yetişir ama şimdi GK ve GY de dahil,muhasebe ,iktisat,maliye falan da var..Ne önerirsiniz acaba.Var mı aranızda çalışarak dershaneye gitmeden başaran

istedikten sonra neden olmasın birazda alt yapın varsa şayet olmaz diye bir şey yok

Evettt kesinlikle başarırsın tek yapman gerek düzenli ders çalışma ve düzenli dinlenme vakitlerini ayarlamak ve hevesini dinç tutmak yılmamak O zaman eminim başarırsın

planlı ve programlı çalışırsan neden olmasın....
umarım istediğin sonucu elde edersin

A grubu çok geniş bir tanım öncelikle hangi sınava hazırlanacağına karar verdin mi?bir hedef belirlemelisin kendine.
diyelim ki gelir uzmanlığını seçtin hukuk,maliye,muhasebe,iktisat çalışmalısın bunun yanında gk ve gy çalışmalısın
% 10 Genel Yetenek
% 10 Genel Kültür
% 10 Yabancı Dil
% 20 Hukuk
% 20 İktisat
% 20 Maliye
% 10 Muhasebe
bu şekilde çözdüğün soru sayısına göre dersler puanı etkileyecek.
bana göre kalan zaman çalışmaya değer.fakat kitaplardan çalışırsan yavaş ilerleyebilirsin.dershaneye giden arkadaşların varsa onların notlarından ve bazı yardımcı kitaplardan çalışarak güzel bi puan alabilirsin.zaten kpss den sonra kurumların sınav açmasını bekleyeceğiniz için o arada da çalışma süresi olacak.yani bu süre kişiden kişiye değişiyo bazı insanlar daha hızlı bazıları daha yavaş çalışıyor.
ama ne olursa olsun denemeye değer.olmadı öbür sene gireceğin sınava ön hazırlık yapmış olur,konulara hakim şekilde devam edersin.bu da senin çok çok yararına olur rakiplerinden önde başlarsın.

Bence bugün hangi derslerin var tam olarak üniteleri filan tespit et kendine haftalık bir hedef belirle bu haftalık ama sadece.Uzun vadeli yapma şimdi derim çünkü o zaman stres olabilirsin çünkü henüz çalışma temposuna da uyum sağlaman lazım. Haftalık hedefini gerçekleştirip hallettikten sonra hevesin artacaktır iyice gaza getirip kendini hangi haftada ya da ayda neler yapabileceğini az biraz tespit eder yola çıkarsın.Şahsen yerinde olsam böyle çalışırdım :) Ve dinlenme vakitlerin için; En sevdiğin hobilerin veya kafanı en güzel dağıtan şeyler ne onları bul.Mümkünse arada dışarı çıkma imkanın olsun her gün bir kere mutlaka ya da iki günde bir.Bu da sıkılıp da bırakmaman için gerekli. Ara verdiğin zaman da seni mutlu eden şeyler yaparsan iyi dinlenirsen yeniden hevesle başına oturabilirsin. Umarım başarırsın

gerçekten istiyorsan feceden twitten bu hazırlık aşamalarıyla ilgili özel gruplar var onlara katıl derim.. çok güzel özetlemişler şimdi soru çözümleme kısmına gectıler..

az önce bi topiğe yazdım bunu sanada yazayım ;

kader deyip geçme bak ne diyor sırrın sahibi;

biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık---- isra:13

buradan da anlaşılacağı gibi armut piş ağzıma düş yok öyle çalışıp çabalayacaksın bir işinin olması için..

sen niyetine gir bakalım önce kendine inan ;inanmak basarmanın yarısıdr canım

haydi kolay gele ,Allah zihin açıklığı versin.

bu seneki sınav sadece öğretmenlik için
memuriyet sınavları 2014de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…