Bebek Beslenmesi Baş parmak avuç içinde...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ecmain

Evli,mutlu,çocuklu...
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2017
14
6
1
39
Kızlar Merhaba 6aylik oğlum var.Başını tutması göz teması hepsini çok güzel yapıyor.Sırt üstünden rahatlıkla sağa sola yuzustune dönüyor .Yuz üstü dönünce kafasını uzun süre kaldırıp tutabiliyor.Orta hatta oyuncak gösterdiğimizde iki eliyle tutuyor..Ayaklariyla oynuyor.Bu ara destekli oturmaya da başladı.Destekli 2-3dkoturabiliyor.Tek canımın sıkıldığı nokta sağ baş parmağını arada avuç içine alıp yumruk yapması..Arada acıyor.Nesnelere uzanmasi kavramasi çok güzel.Seslenince bakiyor sesin kaynagini ariyor.Internette arastirdigimda Spastik olabilir diyor.Aynı durumu yaşayan var mi

Son düzenleme:
Seslenince de bakıyor sesin kaynağını arıyor

Masallah motor becerileri gayet iyi benim kizimda 6 aylik olacak aynen soylediklerini yapabiliyor benim kizimda cogu zaman ellerini yumruk yapiyor ben hic takilmadim buna

Sonucta nesneleri tutuyor kavriyor

Ayrica sadece elini yumruk yapiyor diye hemen sipastik oldugu dusunulmez icini rahat tut gittigin doktor varsa sor

Internete fazla guvenme cok fazla bilgi kirliligi var

Buna dikkat etmek nerden akliniza geldi.. Bebekler ellerini zaten yumruk yapmaz mi bu kadar endiseli yaklasmayin.

Sag basparmak avuc icine gelecek sekilde mi yumruk yapıyor sizinki de ?

Sizin de kızınız baş parmağı avuç içine gelecek şekilde arada yumruk yapıyor mu?

Cok dikkatlisiniz benim boyle bisey hic aklima gelmez dikkatte etmem cok belirgin bisey olmadigi surece diger gelisimleri gayet iyiymis korkmayin bence biseyyoktur

Evet bu huyum bebeğim olduktan sonra oldu annelik böyle biseymis oğlumun her şeyine dikkat ediyorum .Şükür belirgin bişey yok .

Evet bu huyum bebeğim olduktan sonra oldu annelik böyle biseymis oğlumun her şeyine dikkat ediyorum .Şükür belirgin bişey yok .
Kendinizi rahatlatin biraz boyle surekli biseyler bulur kendinizi hep huzursuz edersiniz tabiki anne olarak cok dikkatli olmamiz lazim ama bu kadar detaya kadar incelemek kendinize zarar :) 2 cocuk annesi olarak nacizane dusuncem bu :)

Haklisiniz bu konuyu annemle de paylaştım aynisini o da söyledi bebektir her hareketi yapar dedi sizle de paylasinca rahatladım sağ olun

Kızlar şükür oğlum baş parmagi avuç içine almayi bıraktı gelişimi de ayına göre çok iyi Rabbime şükürler olsun boşu boşuna.kendimi üzdüm☺☺
Zaten bisey olmadigi belliydi ama bebisin birakmasi rahatlamaniz icin iyi olmus sevindim adiniza:)