• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş dönmesi... Tansiyon mu?Vertigo mu? Garip. Bakar mısınız?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.214
448
KIzlar merhaba, Benim bir sorum var. Ben en ufak bir sinirlenmede zangır zangır titriyorum ama öyle böyle değil. Kasılıyorum. Hatta çooooook daha fazla sinirlenirsem, ayaklarım bile titriyor... Gözlerim kararıyor,stres yapınca. Bir yere uzanıyorum diyelim, anide kalkmıyorum ama kalkıyorum yürüyorum, gözüm kararıyor kafam geriye çekiliyor gibi oluyor. Mesela günlerdir kafama taktığım bir şey vardı, sağ elimde bir titreme oluştu , sigarayı filan tutamadım mesela. Sanki elim tutmadı. Bir kere spor salonunda başım aşağı geldi, mekik aletinde , hemen kalktım, başım döndü ışıklar kamaştı karıncalandı gözlerim, kulağımda bir çınlama, yoğun bir mide bulantısı. Oturdum, geçti 5 dk sonra. Sonra parmağımı kestim 2 kere 2sinde yine aynı şey, göz kararması-kulak çınlamasını. Orda kan tuttu sanırım bilmiyorum. Yere attım kendimi. Tansiyonumu ölçtüm, normalde yüksek tansiyonlu biriyimdir 13 e 8 filan çıkar. küçüğüm yükselir,9-9.5 olur. Başım dönüp kulağım çınladığında ölçtüm sonra, büyüğüm 8 küçüğüm 4 tü. Kulağımdaki çınlama yüzünden dış sesleri çok duyamıyorum, uğulduyor. Bugünde, ağdacıya gittim, ağdayı o kdr sıcak sürdü ki, ve hızlı çekti. Canım çok acıdı yani, bir de tepeye çıkmıştım. Tvana yakınım, aşağı bakıyorum nasıl yapıyor diye. O kdr yandı ki canım, gözlerim yine kamaştı, yine çınlama , yoğun mide bulantısı. oturmazsam düşüceğimi anladığım için oturdum olduğum yere.yine 5 dk sonra geçti. Tabi bunlar olduktan sonra hemen uykum geliyor bir garipleşiyorum. Nedir bu sizce? Yani bugün kü hele, insanın o sıcak ağdadan canı çok acıdı diye başı döner mi? Çok sıcaktı çünkü gerçekten derimde o kdr çok hissettim ki yanmayı. Bitsede kurtulsam diye düşünürken birden yığılcaktım. Ha bir de ondan önceki 3-4 gün pek bir şey yemedim, dün gece normal yedim ama alkol aldım. Belki bununda etkisi vardır. Hipertansiyon gibi bir şey mi, Vertigo tarzı bir şey mi sizce bilemedim??

Kan sekeri testi yaptirmaniz iyi olur. Demir eksikliginden de bas dönmeleri olabilir. Düsük kan sekeri titreme cinlama carpinti yapar, sinir gerginligi, üzüntü ise boyun kaslarinizi ve omuzlarinizi cok kastiginiz icin kan dolasimi etkiler bas dönmesi yapar.

Back