Baş çevresi büyümemiş!! Cok acil! :(

Bluee00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2017
160
72
48
2 ay üstüste 5 aylık oğlumun bas cevresi 41 cm cıktı, beyin emarı cekildi, hersey normal ancak gelecek ayda büyümezse korkusuyla mahvoldum. Bıngıldagı 1-1,5 cm gb birseymis, erken kücüldü zaten cok korkuyordum . D vitaminine devam et dedi doktor. Böyle birsey yasayıp da sonucları iyi olan birileri varsa lütfen bana yazsın, nefesimin kesildigini hissediyorum

Merhaba. Yakın bir arkadaşımın bebeğinin bılgıldağı erken kapanmıştı, baş çevresi alt sınırdaydı. Gerçekten bakınca bebek gibi değil de yetişkin gibi duruyordu baş vücut oranı. Doktor sürekli baş çevresi takibi yaptırmalarını söylemişti. Baş çevresi büyümezse ameliyatla bıngıldak kemiğini ayıracaklarını söylemiş beynin rahat büyümesi için. Daha başka ayrıntı bilmiyorum ama hiçbir müdahaleye gerek kalmadan bebek iki yaşına geldi, baş vücut oranı çok normal görünüyor ve hiçbir zeka problemi yok.

Tıbben yapılması gerekenleri yapıp içinizi ferah tutun, bebeğinizin en güzel zamanlarını endişelenerek kaçırmayın. İnşallah hiçbir şeyi yoktur bebeğinizin. Allah yardımcınız olsun.

Acaba en son care olarak beyin ameliyatıyla normal bir hayat yaşayabiliyorlar mı Öylesine bir panik halindeyim ki, Yalnız bakıyorum genelde bebegime, esim isi dolayısıyla ya yol kontrolünde ya nöbette bugn yine yalnızım. Saatlerce agladı, bası mı ağrıyor acaba diyorum mahvoldum bu korkudan. Allahım korusun bu yavruları her türlü beladan

Bir önceki ay yanlış ölçülmüş olmasın?
Ben de bunu ümit ediyorum. Hic büyümemis olma gercegi cok endise veriyor. Cok hareketli bebegim genelde uğrasıyor doktoru ölcerken. Umarım söylediginiz gibidir. Dünden beri tüm olasılıkları düsünüyorum.

Hanımefendinin dediği gibi yanlış ölçmüş olabilirler. Benim kızımın doğum uzunluğunu 47 cm ölçmüşlerdi. Bir ay kontrolünde çocuk doktoruna boyu uzamış mı 47 cm doğdu dedim. Doktor bebeğe bakınca yok artık bu bebek hiç 47 cm doğmuş olabilir mi, 51-52 cm doğmuştur kocaman bebek dedi. Hakikaten kızım boy persentilinde yüzde doksanda yer alıyor.

Siz kendinizi yıpratmadan takip edin, bebeğinizle oldukça neşeli ilgilenin. Diğer konunuza da yazmışım, aynı kişi olduğunuzu yeni farkettim. Alerji konusunu bence çok ciddiye alın ve alerjisi varmış gibi beslenin bir yaşına kadar. Yaşına girince deri ve kan testi yaptırır kesinleştirirsiniz. Çünkü alerjinin bebeklerde ruhsal ve gelişimsel sorunlara bile sebep olabileceğini okudum. Eğer gerçekten baş çevresi büyümediyse belki sebebi alerjidir. Ben o kadar şey çıkardım diyetimden ona rağmen bebeğimin son bezinde yemyeşil mukuslu ve kanlı kaka gördüm. Ben de çok üzülüyorum bebeğime bilmediğim ne zararlar veriyorum acaba diye. Hala beslenmemden çıkarabileceğim besinleri araştırıyorum.

Allah bebeklerimize şifa versin.

Bizimdebingildagimiz kapandi 10 ayligiz en son 45 cikmisti 1 ay sanirim buyumemis bas cevresi cok endiseliyim sali gunu goturcem doktora ebemiz normal bu aylarda cok buyume olmaz dedi insallah oyledir

Merhaba umarım görürsünüz nasıl oldu bas çevre buyumeniz

Hanfendi şuan durumunuz nedir bende aynısını yaşıyorum

Baş ölçümünü hep aynı kişiye yaptırın çünkü bi tık aşagıdan bi tık yukarıdan ölçünce farklı çıkıyor benim kızımın da sağlık ocagında 38 ölçmüştü memlekete gitmiştim orda 36.5 ölçtüler geldiğimde sordum aynı yerden ölçülmeli hep dedi kendi hemşirem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…