baş belası çikolata kistim

• Konu Sahibi Konu Sahibi burj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

burj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
4
0
36
İstanbul
Merhaba herkese...Benim bir sıkıntım var ve bu forumda bu konu epey konuşulmuş belki bana da bir akıl veren olur..

Geçen yıl çikolata kisti teşhisi kondu 6 cm boyutunda..Doktorum bana gebeliği düşün ameliyat sonraki aşama dedi..Kimi doktor ameliyat ol hemen dedi..sonuçta 2 ay sonra hamileydim çok şükür..Çok güzel bir hamilelik geçirdim..Hamileliğimde kistimin küçüldüğünü bebek büyüdükçe arksında kaldığını söyledi..Doğum esnasında bakarız dedi..Sezeryanla doğum yaptım doğum sonrası kontrolde bana kistin hormonların etkisiyle birden bire büyümüş 8 cm olmuş dedi..Neticede sezeryanda kisti almayı unutmuş ve bunu kamufle etmeye çalışıyor..Bir sürü kadın doğumcu gezdim bana acil ameliyat diyorlar.Bebeğim çok küçük ve emziriyorum.Bugün gittiğim bir doktor da ameliyatın aciliyeti yok emzirmeyi kestikten sonra ol dedi.Kafam karman çorman oldu..Cinsel ilişki sırasında falan patlayabilir diyorlarçok korkuyorum.İnşallah cevap verecek birileri vardır..Çok çaresizim..

şaşırdım.bendede vardı tedaviyle hamile kaldım..ama boyutunu bilmiyorum.hiçte ameliyat demediler.nasıl zararları oluyor peki..bu arada soğan kürü geçiriyomuş.saraçoğlu çok iddia etmişti.Allah yardım etsin.acil şifalar versin..

Son düzenleme:
Büyüyüp patlama riski varmış..Yumurtalığın zarar görebilir falan dendi.Emzirmen bitene kadar kistin çok büyür hemen ameliyat diyorlar..hemen hamile kaldığım için umursamamıştım ama gerçektende baş belası bir kistmiş..

merhaba; öncelikle geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun bende sizin gibi çikolata kistiyle mücadele veriyorum ama maalesef henüz hamile kalmayı başaramadım. çok şarırdım tedavisiz nasıl hamile kaldınız bu çok iyi. ben neredeyse 2 yıllık evliyim hiç korunmadım ama olmadı. benimde neredeyse 5 cm ama bana patlar filan demedi doktorum yalnızca ağır sporlardan ve bacak hareketlerinden sakın dedi. bence doktorunu değiştir iyi bir araştırmayla eğer dediğin gibiyse yani unutmuş isi çok çirkin. ama bence bebeğin olduğu için sevinmelisin okumuşsundur sırf bu yüzden yıllardır hamile kalamayan insanlar var. tekrar geçmiş olsun.

Benim sana tavsiyem sakın kafana takma ben o zaman bu kistin bu kadar tehlikeli olduğunun farkında olmadığım için rahattım ona bağlıyorum ben..Kistin hızlı büyümeyeceğini ya da patlayamayacağını bilsem ertelemek istiyorumm ameliyatı bebeğim için üzülüyorum kendime mi bakayım bebeğimemi..

canım ikinci doktordan olmasada ilk doktordan şanslısın bende yeni evlendim ve kistimin olduğunu öğrendim doktorlar basit kist olduğunu doğum kontrol hapı kullanarak geçebileceğini çikolata kisti olduğu anlaşılınca üreme sistemini bozabileceğini hamile kalınamayacağını gene doğum kontrol hapı kullanmamı zaman geçti hapa rağmen kist büyüdü maalesef doğum kontrol hapından dolayı normal yola hamile kalabileceğimi bile öğrenemedim senin doktor ne güzel hamileliğe yönlendirmiş ve normal yola hamile kalabilmisşin bence hiç dert etme patlamaz biraz kendini toparla kapalı ameliyat olunca en fazla iki gün hastanede kalıyormuşsun bende nisanda kapalı ameliyat olacağım doktor arayorum Allah hepimize şifa versin

allah hepimizin yardımcısı olsunn..sende en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın inşallah..doktorlara da güvenemicez artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…