Baş ağrısı ile nasıl başa çıkılır?

Gulpare

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
791
9
D32489B424F53F48807C9C02b.jpg
Baş ağrısını gidermek için ilaç tedavisi kadar fizik tedavi, davranışsal ve yaşam tarzı ile ilgili tedaviler de etkilidir. Özellikle tüm migren hastaları için davranış tedavisi, tedavinin mutlak ve öncelikli kısmı olmalıdır. Ek etki elde etmek amacıyla ilaç tedavisi, davranış tedavisine eklenebilir. İlaç tedavilerini kişi rastgele, arkadaş veya eczane tavsiyesi ile kullanmamalıdır. Alınan ilacın içeriği, dozu kişiden kişiye değişen ayarlama gerektirebilir. Bazen bilinçsizce (çok fazla veya sık aralıklarla) kullanılan ağrı kesiciler baş ağrısına neden olmaktadır.

DAVRANIŞ TEDAVİLERİ
1. Hipnozu da içeren sakinleştirici ve gevşeme egzersizleri: Sakinleştirici müzik, gözünde canlandırma, yavaş diyafram solunumu, gevşeme egzersizleri (bu da kas gerilimi kontrolü, ruhsal gevşemeyi içerir) baş ağrılarını anlamlı derecede azaltmaktadır.
2. Stres azaltma stratejileri: Baş ağrısında artmış sinirsel hassasiyetin rolü çok fazladır. Bu negatif düşüncelerin pozitif mesajlara dönüştürülmesi, kişisel hedeflerin oluşturulması, nasıl 'hayır' denileceğinin öğrenilmesini içerir.
3. Diyet terapisi: Örnek olarak; diyetteki yağın azaltılması, riboflavin ve magnezyumun artırılması gibi stratejileri içerir.

FİZİKSEL TEDAVİLER
1. Akupunktur: Yaşanan ağrının azaltılması ve ağrı kesici endorfinlerin salgılanmasını içerir.
2. Elektriksel sinir stimulasyonu: Ağrılı bölgelere uygulanır.
3. Masaj ve egzersiz: Stersi, dolayısıyla da ağrıyı azaltıcı etki yapar.
4. Hiperbarik oksijen: Ağrısı olan kişiye oksijen uygulanmasıdır. Tüm tedavilerin bir arada uygulandığı durumlarda, kişinin gördüğü fayda artmakta, baş ağrısını gidermede başarı oranı yüksek olmaktadır.
 
X