Baş Ağrısı Benim Hayatımı Mahvetti

Ben de 13 yasimdan beri migren hastasiyim. Anlatilmaz yasanir derler ya o sekilde.
Migrenin bir tedavisi yok. Migrenin en iyi tedavisi migrene yakalanmamak.
Sogukta kalmak, sicakta kalmak, yeterli su icmemek, parfum kokusu, ruzgar, gunes, yeterli uyumamak, cok uyumak, ac kalmak, sekerli beslenmek, yorulmak gibi seyler migrene sebep oluyor. Duzensiz yasam migrene sebep oluyor. Bunlari ortadan kaldirmak lazim. Migrenin en onemli tedavisi bol su icip duzenli bir hayat yasamak. Yediginiz yiyecekleri takip edip hangisi migreni tetikliyor bulmaniz lazim. Mesela ben ac karnina cay kahve icersem migrenim tutar. Ama tok karnina cay kahve icersem fayda eder.
Agri kesiciler bana artik fayda etmiyor. Cok fazla kullandim cunku. Simdi de emzirme donemindeyim parol haric hicbir sey icemiyorum. Parolu kahveyle beraber icmek etkisini artiriyor. Onu deneyebilirsiniz.

Nane yağı ile alnınıza ense kökümüze ve kulaklarınıza masaj yapmayı denemediyseniz onu da bir deneyin.
Üzerine bir fincan kahve ve parol.

Duştan sonra saclarinizi kurutuyor musunuz? Sinüzit oldugumda doktor bunu onermisti. Yaz kış farketmeden saclarimi kuruyorum, agrilarim gecti

Benim de migrenim var canım ve şu an ben de hamileyim nerdeyse bir atak bir haftaya yakın sürüyor ilaç da icemeyince asla geçmiyor normalde relpax adında raporlu bir ilacım var onu içip uyuyunca rahatlıyodum su an tek yapabildiğim mentollü bir kremim var onu kokluyorum başıma buz koyuyorum karanlık ortamda uzanıyorum sessizce saatlerce öyle öyle geçmesini bekliyorum

Kızıma hamile kalmadan önce 2 haftada bir muhakkak migrenim tutar acillik olurdum kusardim sürekli.Hamilelik dolayisiyla regl olmayinca migrenim tutmadı ek gidaya gecene kadar da hic olmadi ne zaman emzirme seyreldi regli döngüm basladi o zaman ataklar da geri geldi.Bir kac defa acillik olunca nörolojiye çıktim bana suda eritilen kas gevsetici bir migren ilaci verdi hani agri olmadan önce gözünün önüne karincalanmalar geliyor ya o zaman iciyorum ağrıyi önlüyor.Bazi insanlarda hormonlardan hamilelikte migren artarmis kimisinde de azalırmıs acilde parolun serumunu taktırabilirsiniz hapından daha etkili tabii doktor da uygun görürse

Kafadan hacamat yaptırmanızı tavsiye ederim iyi geliyor. Ama günlerine dikkat ederek yaptırınız

Başka bir doktora daha gidin bence
O kadar şiddetli ağrının altında başka bir hastalık olmadığına emin misiniz ?

Kadın doğuma gidip hormonlara baktırın
Başka yerde MR çektirin
İç hastalıklarına gidin
Kalp hastalığı ile ilgili bir şey olabilir
Kalp doktoruna görünün
Eğer hiçbir şey çıkmazsa hacamat denersiniz ve diğerleri oluyor bas ağrısı için
Onlara yönelirsiniz
Çok geçmiş olsun

Bende de migren var.Daha önce çok devlet hastahanesine gittim. İlaç verip gönderdiler. Geçen yıl bu kadar degildi. Ancak bu sene ayda 3 gün mutlaka migreni tutuyor. Tuttu mu en az 72 saat sürüyor.İş hayatımı çok etkiliyor.Migren ilaçları bende işe yaramıyor.4 5ay önce özel hastahaneye gittim.Topamax verdi.Faydası olmadı.İşe yaramazsa gon blokajı ya da migren botoksu yaptır dedi.Özel muayenesi olan ünlü bir doktora gittim.Migrenim kronikleşmiş.Kuru igne, masseter botoksu ve migren botoksu yaptı.Faydam olacak dedi.İnşallah düzelir. Bende başkasının tavsiyesi ile gittim.Hangi ildesiniz bilmiyorum ama uzman nörologa gidin gence. Kronikleşmiş olabilir.

Migren taşı fayda ediyormuş eczanede gördüm alabilirsiniz bulamazsanız Nane yağı ile başınıza masaj yapabilirsiniz bende migren hastasıyım sade türk kahvesi içebilirsiniz bir parça bitter çikolata yiyebilirsiniz geçmiş olsun

Ağrı kesiciler sinirleri uyuşturuyor, ağrıyı kesmiyor. Aslında bunu sizde yapabilirsiniz. Başınızın ağrıyan bölgesindeki sinirleri zihniniz ile uyuşturmayı deneyin. Kesinlikle faydası oluyor. Bu yöntemle bir yıla yakındır ilaç kullanmıyorum

Nasıl yapicam peki

Ankaradayim siz nerdeydiniz

Yani migren böyle mi oluyir bilmiyorum 10 dk ya bir yarım saate bir ağrı geliyor ağrının geçmesini bekliyorum bazen gecmiyor acilllik oluyorum bazen de 5 dk ya geciyor

Bira daha ayrıntı verir misiniz, vermişsiniz teşekkürler. İmajinasyon aslında mantıklı geldi deneyeceğim.

Bana bir de iğrenç belki ama kusturma da iyi geliyor . Hepimiz yıllardır çekiyoruz . Bilmeyen asla anlamıyor bu agriyi

Selamlar çok geçmiş olsun. Benim de bitmek tükenmek bilmeyen baş ağrılarım vardı. Öyle ağrırdı ki son zamanlarda ilaç bile fayda etmiyordu . Tüm belirtiler migreni işaret ediyordu. Nöroloji doktoru mr sonuçları temiz çakınca sağolsun ! direk antidepresan verdi . Bir tane içtim ölüyorum sandım . Her neyse sebebini çözdüm ama bunun bu kadar etkileyeceğini tahmin etmezdim . Boyun fıtığım varmış. Hatta fıtıkla da kalmamış direk boyun omurlarım tersmiş. Fizik tedavi aldım 15 seans ve kas gevşetici kullandım. İnanmıyordum hiç fizik tedavinin baş ağrıma iyi geleceğine. Sırt ağrım oluyordu ara ara onun için gitmiştim ben o bölüme. Diyeceğim şudur ki başka bir etmen olabilir tetikleyen . Araştırmanızı öneririm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…