• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş Ağrılarına Mucizevi Çözüm..!

Sonsuzzzz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
3.934
333
373
bas-agrisi-deyip-gecmeyin-4257577_2105_300.jpg

Baş ağrılarının 300’den fazla farklı tipi var. Birçoğunun kökeni halen tam anlaşılmamış olmakla beraber genellikle iyi huylu özellik sergiliyor. Ancak bazen ciddi ve yaşamı tehdit eden nedenlerle ilişkili olabiliyor.

Baş ağrıları tüm dünyada hekime başvurularda en sık dile getirilen yakınmayı oluşturuyor. Kadınların yüzde 5’i ve erkeklerin yüzde 2.8’i her yıl 180 gün ve üzerinde süreyi baş ağrılarıyla geçiriyor.

BİRİNCİL BAŞ AĞRILARI :

Baş ağrısını açıklayacak herhangi bir sistemik ve/veya beyin hastalığı olmuyor. Bu grupta migren, gerilim tipi baş ağrıları, küme baş ağrısı gibi baş ağrısı tipleri yer alıyor.

İKİNCİL BAŞ AĞRILARI :

Bu grupta beyinde ve/veya sistemik olarak bir hastalık bulunuyor ve ağrılar bu hastalıkla ilişkili oluyor. Baş ağrısının hangi grupta olduğunu belirlemek için, geniş bir anamnez, nörolojik muayene, beyin görüntülemesinin yanı sıra , kan ve idrar tahlilleri, EEG (elektroensefalografi), gereken durumlarda lomber ponksiyon(belden su alma) işlemleri yapılması gerekiyor.

MİGREN :

Kadınların ortalama yüzde 18’i, erkeklerin yüzde 6’sında görülüyor. Migrenli hastaların yaklaşık yüzde 70’inde ailede migren öyküsü bulunuyor. Migren atakları sırasında hastaların yüzde 80’inde şiddetli baş ağrısı ve buna eşlik eden bazı bulgular görülüyor. Bunların 1/3’ünde bu rahatsızlık hissi günlük işlerine devam etmelerini engelliyor ve yatak istirahati bile gerektirebiliyor. Hastalık, hem günlük yaşam kalitesini düşürmesi hem de iş gücü kaybı ile ciddi ekonomik yük oluşturuyor.

Migrende baş ağrısı öncesinde ışıklar, zik zaklar, renkler görme şeklinde çoğunlukla görsel belirtiler gelişiyor. Migren atağı sırasında genelde sağ veya sol yarım baş ağrısı vardır. Bu ağrı zonklayıcı, orta veya çok şiddetli bir baş ağrısıdır. Ağrıya mide bulantısı, kusma isteği veya kusma, ışık ve sese karşı hassasiyet, bazen ağrı olan tarafta uyuşmalar da eşlik edebiliyor. Ataklar ortalama 4-72 saat sürebiliyor. Ataklar sırasında birçok hasta sessiz ve karanlık bir odada yatma ihtiyacı hissediyor.

Migren ataklarını tetikleyen bazı durumlar olabiliyor. Bunlar adet dönemi, yumurtlama dönemi, doğum kontrol hapı kullanımı, hormon yerine koyma tedavileri gibi hormon dengesinde değişiklik yapan durumlar, alkol, konserve yiyecekler, aspartam (tatlandırıcılarda bulunur) gibi maddeler, çikolata, eski peynir, öğün kaçırma gibi beslenme ile igili durumlar, stres, üzüntü, depresyon, aşırı fiziksel aktivite ve yorgunluk, aşırı ve parlak ışıklı, floresan aydınlatmanı mekanlar, uykusuzluk, aşırı uyku, damarlarda genişleme yapan bazı ilaçlardır.

Bu kadar bilgiden sonra size vereceğim mucize küre geçelim :)

Yardım alacağımız şifayenimiz İBRAHİM SARAÇOĞLU... Bakın ne öneriyor doğa profesörümüz :)

Migren ağrıları, kronik baş ağrıları ve sık sık baş ağrısı şikâyeti çekenlere taze sıkılmış havuç suyu bulunmaz bir nimettir. Baş ağrılarından şikâyeti olanların başlangıçta hem sabah kahvaltısından sonra hem de akşam yemeğinden iki saat sonra birer bardak içmeleri en doğrusudur. Baş ağrısına karşı olan başlangıç 20 gün uygulanır ve daha sonra sadece akşam yemeklerinden iki saat sonra bir bardak olmak üzre iki ay boyunca devam edilir. Daha sonra zaman zaman içilerek (haftada 3-4) devam edilir. Bir kaç hafta sonra baş ağrılarından şikayet edenlerin giderek bu şikâyetlerinin nasıl azaldığını hayretle gözleyebileceklerdir.

Taze sıkılmış havuç suyunun (TSHS) yukarıda belirttiğim özelliklerini öğrendikten sonra, onu mutfağınızdan eksik etmeyeceğinize inanıyorum. TSHS etkisini en erken on-onbeş gün geçtikten sonra göstermektedir. Çünkü, içerdiği bazı etkin maddelerin vücutta belirli bir seviyeye kadar depolanmaları gerekmektedir. Ancak, bundan sonra etkili olmaya başlamaktadır. Bu durum sadece buna özgü bir durum değildir. Diğer bazı doğal bitki destek grubları içinde bu durum aynen böyledir. Yani, uygulamanın etkili olabilmesi için öncelikle istenilen düzeyde vücutta depolanmaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT KIZLAR !!! : Saraçoğlu havuçların küçük olanlarının suyunun sıkmamanızı öneriyor. Sıkacağınız havuçlar büyük ve iri olmalı. Nedeni ise küçük havuçlar büyüklere göre daha çok şeker barındırır. Baş ağrısını tetikleyen sebeplerden biri de ŞEKER'dir.

Saraçoğlu baş ağrısı şikayeti olan kişilerin çikolata ve şeker ihtiva eden gıdalardan uzak durmasını söylüyor. (Özellikle migren hastası iseniz !!!). Kitabında okuduğum kadarıyla canınız şekerli şeyler istemeye başladığında, yakın sürede başınız ağrıyacak demektir. Bunların dışında peynir ve sütlü besinler de baş ağrılarını tetikliyor.. Kızlar burada şekerli besinlerin başında meyva suları geliyor haberiniz olsun..

Hepimize geçmiş olsun. Umarım faydalı olmuşumdur :)

Kaynak : ntvmsnbc, saracoglu

Bunlarda ilginizi çekebilir..!

Diğer konu başlıklarım için ADIMA TIKLAYIN ve Profilime gelin. Oradan AÇTIĞIM KONULAR'a tıklayın.

çok faydalı bir paylaşım, çok teşekkürler. benim de yorgunluk agrılarıyla başım belada =) havuç suyunu çok severim olur olmadık agrı kesici kullanmaktan yana değilim mümkün olduğunca doğal yontemleri denerim. uzun zamandır içmiyordum havuc suyunu hatırlatmanız çok iyi oldu. faydasını görürüm inşallah.:16:

Son düzenleyen: Moderatör:
çok faydalı bir paylaşım, çok teşekkürler. benim de yorgunluk agrılarıyla başım belada =) havuç suyunu çok severim olur olmadık agrı kesici kullanmaktan yana değilim mümkün olduğunca doğal yontemleri denerim. uzun zamandır içmiyordum havuc suyunu hatırlatmanız çok iyi oldu. faydasını görürüm inşallah.:16:

bende çok severim havuç suyunu :19:yalnız büyük havuçları seçmeniz gerektiğini unutmayın :54: hazır kış mevsimindeyken uygulayın bu kürü yaza girince pek havuç bulunmuyor. şifa olsun :54:

Çevremdeki kimi insanlar baş ağrısından şikayetçi, bu konuyu anlatacağım onlara.
Teşekkür ediyorum... :71:

hepimizin hayatında stres var.bunlar vucüdümüzda ağır metaller ürettiği için sürekli rahatsızlanabiliyoruz bence öncelikle buna çözüm bulmalı

Merhaba Ebru ; NDF Plus adında bir besin takviyesi var ben bunu denemeni öneririm . 1 aydır kullanıyorum ve bana çok iyi geldi sadece baş ağrısı için değil vücudundaki bütün toksinlerin atımına yardımcı oluyor. Detoks içinde kullanılan bi takviye umarım işine yarar.

hepimizin hayatında stres var.bunlar vucüdümüzda ağır metaller ürettiği için sürekli rahatsızlanabiliyoruz bence öncelikle buna çözüm bulmalı

o da doğru. ama biz bunları bir nevi içten tamir etmeye çalışıyoruz , geri kalan ise kendi elimizde.

Merhaba Ebru ; NDF Plus adında bir besin takviyesi var ben bunu denemeni öneririm . 1 aydır kullanıyorum ve bana çok iyi geldi sadece baş ağrısı için değil vücudundaki bütün toksinlerin atımına yardımcı oluyor. Detoks içinde kullanılan bi takviye umarım işine yarar.

reklam kokusu alıyorummm:20:

inş cnm yaa zırt pırt baş ağrısı çeken biri olarak işe yararsa çok mutlu olurum:66::66:

bende ayda 1 olurdu. ilaçlar zararlı diye başım çatlasa bile ilaç içmezdim. 2 aydır bu kürü uyguluyorum. stresten uzak durmaya hayatı takmamaya başladım. 2 aydır bişey yok şükür :64:

Back