Bende vardı canım ameliyat oldum gecen seneler, benimki çok büyümüştü korktuğundan doktora zor girmiştim ertesi güne ameliyata almıstı, kolay bit ameliyat aslında ama benimki nedense zor olmuştu,, ameliyattan sonra çok zorlandım 10 gün yatmıstım evde, ameliyat sonrası enfeksyn kapmaması lazım, dikişlerim kendiliğinden geçti ama tam olarak iyileşmem ortalama1 ayı buldu çünkğ benimki çok büyümüştüMerhaba kızlar size bazı sorularım olacak. Bartolin kistim var alınması gerekiyor. Ama ameliyat sonrası kaç gün hareket kısıtlanır vs bilgi edinemedim. Okulum var devam zorunluluğum var. Yani evde yatış çok uzun olmamalı. Kaç gün evde dinlemeliyim bilgisi olan var mı. Birde bu kist hareket ediyor yer değiştiriyor bazen bacağıma iniyor bazen tekrar cinsel bölgeme geliyor yani bartolinde bu durum olur mu. Lüzumsuz konuşan insanlar yine beni telaşa soktu yok aort şiştiyse yok doktor anlamadıysa bilmem ne kafam allak bullak oldu. Cinsel organda aort şişer mi. Yani genel olarak bartolin kisti ile ilgili bilgisi olanlar bana yardımcı olursa çok sevinirim. Sizleri seviyorum...
Seninki de hareket ediyomuyudu bununla ilgili bi bilgi bulamadım benimki bazen baldırıma kadar inip tekrar çıkıyorBende vardı canım ameliyat oldum gecen seneler, benimki çok büyümüştü korktuğundan doktora zor girmiştim ertesi güne ameliyata almıstı, kolay bit ameliyat aslında ama benimki nedense zor olmuştu,, ameliyattan sonra çok zorlandım 10 gün yatmıstım evde, ameliyat sonrası enfeksyn kapmaması lazım, dikişlerim kendiliğinden geçti ama tam olarak iyileşmem ortalama1 ayı buldu çünkğ benimki çok büyümüştü
Teşekkür ederimBartolin kisti cok sık gorulen birsey degil. O yuzden burda bu konuda bilgi alabilecegini sanmiyorum. En dogru bilgiyi doktorunuzdan alirsiniz. Lutfen doktorun dediklerine gore hareket edin.
Cok gecmis olsun . ameliyati olali ne kadar oldu tekrar ettimi acaba bidaha ?Merhaba günlerce burada bartolin konusunu araştırdıktan sonra operasyon geçirmiş biri olarak sırf bilgi vermek için siteye üye oldum. 36 yaşındayım ve ilk kez sağ sağ tarafta kist gibi ortaya çıktı. Başta erik kadardı sonra emin değilim ama kayısı ya da yumurta kadar oldu ve ağrımaya, batmaya başladı. Görüntü olarak apse değildi. O yüzden kist sandım. Ağrı dayanılmaz değildi ama panikledim ve devlet hastanesine gittim. Bartolin apsesi olduğunu söyleyip antibiyotik verdiler. sıcak su torbasıyla kompres yaptığımda biraz iniyordu. 2 gün Saraçoğlu kürünü yaptım ama sanki şişirdi. Ağrısı arttı o yüzden bıraktım. Korktum ve özel bir doktora gittim. ( Bu arada evden çıkmadım 10 gün) 11. günümde özel doktor apse büyük ve boşaltmam lazım dedi. Ağızlaştırma yöntemi falan da değil sadece boşaltıp dikmek. Ama acele etmeyelim istersen çok ağrın yok gibi sanki biraz daha ilaç kullan sen bilirsin dedi. Tekrar etme riski bu kadar fazlayken sadece kesip boşaltmasını istemedim. Nedense diğer yöntemleri söylemedi. genel anestezi olacak dedi. Neyse ben ağızlaştırma yöntemini istiyordum ama operasyondan çok korkuyordum zaten toplantılara gidemiyordum. Bir de operasyon sonrası bir hafta 10 gün dikiş acısı mı çekeceğim diye korkuyordum. Bu arada sıcak değil soğuk kompres yap dedi bu doktor bana. Toplarmış bir tarafa. Yaptıkça sertleşip bir tarafa toplandı şişlik. Kendi kendine patlayacak diye heveslendim ama görüntüde hiç iltihaplı deri yoktu. Herneyse başka bir klinikte genel anestezi ile ağızlaştırma yöntemiyle operasyon geçirdim dün yani 14. günümde ve inanamadım. Burada okuduklarımda dikiş batar, tuvalet esnasında yanar en azından birkaç gün muhakkak olur sanıyordum. Yani bugün 2. günüm ve hala hissetmiyorum dikiş yok sanki. Sadece dokununca biraz acır gibi oluyor ama dokunmazsam sanki hiç operasyon geçirmemiş gibiyim. Batikon da yakmıyor. İz kalmayacak dedi. Lokal birşey de yaptım birkaç saat hiç hissetmezsin dedi. Ben o saatler geçince hissedeceğim sandım ama yok. Başta birazcık yanma oldu ama gümüş nitrat falan yok içini temizledikleri sıvı yüzündenmiş ama belli belirsiz bir yanmaydı 15 dk falan sürdü. Yani demem o ki korkulacak birşey yokmuş. Devlet de yapar dedim gittim ama kötü bir deneyim yaşadım göze aldım masrafı bastım gittim.Eve gelince arkadaşım baktı ve aynada bana da gösterdi. Hoşuma gitmedi tabi. Bir delik daha var gibiydi ama çok içerde, görünecek gibi değil ve belki de yeni diye gözüme battı. Bir ara şüphelendik işlem yapmadı da kandırdı mı diye :) Ya bu normal mi? Şaşkınım...
Merhaba, ağızlaştırma ameliyatı dediğiniz marsupiyalizasyon mu? 2 yıl olmuş amelyiatı olalı sanırım, tekrarladı mı acaba?Merhaba günlerce burada bartolin konusunu araştırdıktan sonra operasyon geçirmiş biri olarak sırf bilgi vermek için siteye üye oldum. 36 yaşındayım ve ilk kez sağ sağ tarafta kist gibi ortaya çıktı. Başta erik kadardı sonra emin değilim ama kayısı ya da yumurta kadar oldu ve ağrımaya, batmaya başladı. Görüntü olarak apse değildi. O yüzden kist sandım. Ağrı dayanılmaz değildi ama panikledim ve devlet hastanesine gittim. Bartolin apsesi olduğunu söyleyip antibiyotik verdiler. sıcak su torbasıyla kompres yaptığımda biraz iniyordu. 2 gün Saraçoğlu kürünü yaptım ama sanki şişirdi. Ağrısı arttı o yüzden bıraktım. Korktum ve özel bir doktora gittim. ( Bu arada evden çıkmadım 10 gün) 11. günümde özel doktor apse büyük ve boşaltmam lazım dedi. Ağızlaştırma yöntemi falan da değil sadece boşaltıp dikmek. Ama acele etmeyelim istersen çok ağrın yok gibi sanki biraz daha ilaç kullan sen bilirsin dedi. Tekrar etme riski bu kadar fazlayken sadece kesip boşaltmasını istemedim. Nedense diğer yöntemleri söylemedi. genel anestezi olacak dedi. Neyse ben ağızlaştırma yöntemini istiyordum ama operasyondan çok korkuyordum zaten toplantılara gidemiyordum. Bir de operasyon sonrası bir hafta 10 gün dikiş acısı mı çekeceğim diye korkuyordum. Bu arada sıcak değil soğuk kompres yap dedi bu doktor bana. Toplarmış bir tarafa. Yaptıkça sertleşip bir tarafa toplandı şişlik. Kendi kendine patlayacak diye heveslendim ama görüntüde hiç iltihaplı deri yoktu. Herneyse başka bir klinikte genel anestezi ile ağızlaştırma yöntemiyle operasyon geçirdim dün yani 14. günümde ve inanamadım. Burada okuduklarımda dikiş batar, tuvalet esnasında yanar en azından birkaç gün muhakkak olur sanıyordum. Yani bugün 2. günüm ve hala hissetmiyorum dikiş yok sanki. Sadece dokununca biraz acır gibi oluyor ama dokunmazsam sanki hiç operasyon geçirmemiş gibiyim. Batikon da yakmıyor. İz kalmayacak dedi. Lokal birşey de yaptım birkaç saat hiç hissetmezsin dedi. Ben o saatler geçince hissedeceğim sandım ama yok. Başta birazcık yanma oldu ama gümüş nitrat falan yok içini temizledikleri sıvı yüzündenmiş ama belli belirsiz bir yanmaydı 15 dk falan sürdü. Yani demem o ki korkulacak birşey yokmuş. Devlet de yapar dedim gittim ama kötü bir deneyim yaşadım göze aldım masrafı bastım gittim.Eve gelince arkadaşım baktı ve aynada bana da gösterdi. Hoşuma gitmedi tabi. Bir delik daha var gibiydi ama çok içerde, görünecek gibi değil ve belki de yeni diye gözüme battı. Bir ara şüphelendik işlem yapmadı da kandırdı mı diye :) Ya bu normal mi? Şaşkınım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?