• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bartolin kisti ve evde yapılabilecek tedavi yöntemleri fikirleriniz?

tazy313

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2017
7
0
36
merhaba kızlar. Eminim sizin aranıda da benim gibi bu bartolin kisti veya bartolin apsesiyle tanışıklığı olanlar vardır. Öncelikle söylemeliyim ki bunun ne kadar acılı ve ne kadar kötü birşey oldugunu yaşamayan zor anlar :KK1:

Sizlere kendi fikirlerimi, araştırdıklarımı söylemek ve aynı zamanda da fikirlerinizi almak istedim. Bu benim bartolin ile uğraştığımın 3. Seferi. Hepsinde kendi kendine patlamıştı ve benim ameliyat olmama gerek kalmamıştı. ( her ne kadar en sonuncusu en ağrılısı olsada.. yürüyemiyor, oturamıyordum bile malesef.. doktor ısrarla ameliyat olmamı söyledi ama ben istemesim cunku tamamen bezler alınmadıgı takdirde tekrarlama olasılıgı var ve çevremde tekrarlayan kişileri duyuyorum..)
İşte 1 ay kdar önce yine hortladı diyebilirim. Daha önce basıma geldiği için pekte kafaya takmadm eski usül geçer kendi kendine patlar dedim. Ağrılarım geçti ama şişlik hala var. Hiç hissetmiyorum ama orda bi şişlik olmaı beni rahatsız etmeye yetiyor. Bende çok araştırdım hem türk hem yabancı siteleri.. zaten sıcak su ya oturma, sıcak su torbsı koyma gibi yöntemleri herkes neredeyse biliyordur. Benim karşıma farklı şeyler çıktı. Mesela ingiliz tuzu dedikleri -epsom salt ingilizcesi - sıcak suya oturma işlemini yaparken suya katabileceğiniz birşeymiş ve ordaki mikropların ölmesine yardımcı oluyormus. Bunu hemüz denemedim ama akşama deneyeceğim. Bunun yanında çay ağacı yağı ve hamamelis yağı da iyi geldiğini birçok siteden gördüm. İster suya katın, ister pamuk ğzerine 1çay kaşığı kadar koyup üzerine 20 dk kdr bastırın. Bunlsrı denedim suan acım dediğim gibi hiç yok ama ara vermiştim tekrar baslıycam. Filri olanlarda paylaşırsa sevinirim. Allah yardımcımız olsun

Ben de bu konudan cok muzdaribim. O kadar antibiyotik kullandim gecmedi. Bir an söndü yine çıktı

Back