Merhaba arkadaslar bartolin ameliyatini yeni olmus biri olarak tecrubemi paylasmak istedim dilerim kimse bu sevimsiz kistle tanismaz 40 yasimdayim bartolin ile 28 yasinda ilk kizimin dogumundan sonra tanistim ara ara siser sonra iner findik boyutuna gelir sonra tekrar yumurta buyuklugune ulasip tekrar kuculurdu bu yasima kadar idare ettik derken 3 hafta once daha once hisstmedigim agri sisme oturaramayi birakin ayaga kalkmam bile imkansizlasti ikinci gunun sonunda birkac damla kanama ile inanilmaz rahatladim daha sonra 2 ayri dr genel muayene oldum alalim demeleri ile ikinci asamaya gectik koldan kisa sureli bir anestesi verildi uyandigimda sevimsiz bir agrim vardi bacagima vuruyordu hastaneden birkac saat sonra cikip evime geldim bu arada gumus nitrat tedavisi oldum 5 saat sonra birden kanamam oldu ve bacak agrim gecti ertesi gunde az az kanamam oldu 48 saati tamamladiktan sonra dr dikislerimi aldi ve kist patlayip dikis arasindan aktigi icin bu kanama olmus sonucta 12 yillik bir gecmisle apselesmis bartolin bezimde gumus nitrat tedavisinde gitti tabi dilerim ne ben nede kimse bu sevimsiz agri ile karsilasmaz tavsiyem sistigi anda halletirin kendi kendine gecmedigi gibi daha cok vucudunuza yapisiyor saglikla kalin