Bartholin kisti....

egeninannesi

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
2.233
1.009
448
Bugun gittigim kontrolde sol tarafimda erik buyuklugunde bartholin kisti denilen kitlenin olduğunu öğrendim. Doktorum hemen ameliyatla alinmasi gerekiyor dedi. bu zamana kadar agrim sizim olmadigi icin farketmemistim. Açıkçası ameliyat olmakta istemiyorum.
Bu durumu yasayan ameliyat olan varmi. Bide tekrarlama durumuda varmis. Tedaviside yokmus. :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba,,demekki sizinki acı ağrı olmadığına göre kistleşmiş durumda ,apse olsaydı yani iltihapik durum ozaman çok
rahatsız ederdi ,ağrıdan duramazdınız
bartholin kisti zamanla kendide kayboluyor eğer operasyon olursa o bezin alınma ihtimalide var ve bu salgılanmada sorun yaratabilir
rahatsız etmediğine göre şimdilik aldırmasanızda olur,zamanla patlar ve kaybolabilir..

Cok sağolun. Bende aynen oyle dedim doktora agri olmuyo rahatsiz etmiyor beni.umarim ilerdede etmez. Buyume durumuda varmış :/ bi kistim eksikti off

ayy o çok baş belası bi durum benim geçen sene oldu.cinsel yönden aktif bayanlarda oluyomuş ama ben ağdadan şüphelniyorum. yürüyemedim yatakta hareket edemedim oturamadım gece ateşlendim filn sonra lokal anestiziyle ameliyat oldum ama hala tam olarak iyileşmedi.En küçük bi zorlamada kanıyo şişiyo bazen yani çok rahatsız edici bi durum.Eğer ilaçla tedavi olabiliyosan ameliyat olma ama olmuyosa genel anestiziyle yaptırmanı tavsiye ederim ki içini iyice temizlesinler bidaha olmasın.GEÇMİŞ OLSUN

Benim hamilelik sırasında olustu yaklaşık 10 aydır var ben özel hasteneye gttm koruya hamileyken bile aldırıla biliyormş 10 dk sürmüyomş ama ben korkdugum için yanaşmyrm sırf kist yüzünden sezeryan oldum bnmkide çeviz büyüklügünde 4-1 boyu en son baktrgımda ama bnde aldırcam ilaç kullananmyrm emzirdgm için ilişki sırasında kaygsnlıgı saglayan bir bez genç kişilere aldırmayı tavsıye edmiyyo doktorlar ilişki sırasnda acı çekmcegimz için kendine ii bkmsn temiz tutmazsn apse yapar ben enfeksiyn kaptım dogumda zaman zamn agırı oluo hamilelikde çok sıkkıntı çektim çünkü vajinamız gerildgi ragim aşaga indigi için kist daha çok elle gelio geçmş olsn

Sizede gecmis olsun apse olunca zor oluyomus.bende agri yok. Doktor soyleyene kadar varligindan habersizdim.

Sizede cok gecmis olsun . Umarim enfeksiyon kaptirip apseye cevirmem. Bir ay once kurtaj oldum yine ameliyat olmak icin o catala yatmak kabus benim icin.

Öncelikle hepinize bartholinsiz günler diliyorum! Ben bartholin abse ameliyatı oldum.Kadıoğlu özel hastanesinde.Akşam bana teşekkür edeceksin diyen doktor ameliyattan 3 hafta sonra son kontrole gidip hala ağrım var dediğimde ağrı bu olur dedi.3 haftadan sonra yaşadığım 1 hafta sağlıklı bir süreç var ve sonrasında tekrar başka bir hastanede ameliyat oldum.Abseyi temizlediler ve bölgeye dikiş attılar.Ameliyat olalı 12 gün oldu ama hala ağrım var.Sizce 12 gündür hala ağrı çekiyor olmam normal mi?

internette yalan yanlış bir sürü bilgi var ki, bence bu konuda en sinir bozucu olanı "cinsel yönden aktif olan kadınlarda..." diye başlayan. bakirelerde de oluyor bu sıkıntı. E.coli bakterisi en büyük etken bence. hijyeni sağlanmamış yerler de maalesef... ağda da olabilir. gerizekalı kızlar genital bölgeye pudra bile dökebiliyor. (ağızlarının orta yerine çakmak lazım.)

geçmiş olsun. çok zor hakkaten. psikolojimizi mahveden bir durum bu diğer taraftan. şimdi nasılsınız peki? ameliyatınız nasıl oldu? gümüş nitrat kullanıldı mı mesela?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…