Bartholin Kisti

coriyolis01

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
6
0
26
Arkadaşlar benim yıllardır süren bartholin kistim var önceleri kendi kendine patlardı ama son 2 seferdir hastanede boşalttırıyorum. Bugün yine gittim ve enjeksiyonla boşaltıp kalan kısmıda eliyle sıktı. Ancak eve geldiğimde hala şişliğim ve hafif ağrım vardı. Şişliğin kalması tekrar olasılığını yükseltir diye korkuyorum. Şırınga ile çektiği için bir kesi olmadığı içinde kalan apseli kısıma nasıl bir yol uygulamalıyım

Benim çok uzun yıllar sağ tarafımda bartholin kisti vardı, hiç apse yapmamıştı ama doktorum çok uzun zamandır olduğu ve geçmediği için geçen yıl bartholin bezi ameliyatı yaptı ve bezi komple aldı. Ameliyattan sonra bu sefer sol tarafımda kist oldu ama bu sefer ağrılı apse şeklinde. bende bu sene nerdeyse 2 kez gidip acilde boşalttırdım. acısı gerçekten baya zor. apseyi boşaltsa bile dediğin gibi orda yine bir şişlik kalıyor. ama benim son apse boşaltımından sonra şişliğim de geçti. her apse boşaltılması sonrası antibiyotik kullandım. İnşallah bir daha tekrarlamaz.

Sende bugün gümüş nitrat ve marsupilizasyon yöntemini yaptırdık. Tekrarlama olasılığının düşük olduğunu söyledi doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…