sevalaksu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2021
83
35
38
25
Kızlar merhaba. Size Bartholin ameliyat sürecimi anlatmak istiyorum. Umarım herkese faydam olur. Bartholin bezleri kayganlaştırma işini gören bir bez. Bu kanal tıkandığında zamanla birikip kist oluyor. Kist olunca şişlik olur ağrı olmaz ama bir zaman sonra bu kist apse olursa dayanılmaz bir ağrı şişlik olur, üstüne oturamazsınız. Bu acının tarifi yok. İlk ameliyatımda gümüş nitrat uygulandı tekrar etti. 2. Ameliyatımda agızlaştırma yapıldı 1 ay içinde dikiş kapandı. Dikişlerin kapanması kötü bir olay çünkü kapanırsa tekrardan içinde sıvı birikecektir. 2. Ameliyattan 1 ay sonra tekrardan şişlik hissettim ağrısızdı. Devlet hastanesine kontrole gidiyorum kiste bir şey yapmıyorlar apseyi de boşaltıyorlar ama bu geçici bir çözüm. Ben boşalttırdım 2 gün içinde daha beter oldum. Sonradan doktor araştırmasına girdim ve Altınkoza hastanesinde dr Hasan ipek’i buldum. Ve dün de ameliyatımı oldum . Çok şükür Allah’ıma şuan iyiyim. Bu illeti çeken arkadaşlarım antibiyotik ilaç , sıcak su oturması , dut kurusu kürü hepsini denedim. Ameliyat olsanız bile tekrar eden bir hastalık. İşini iyi yapan doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. O kistik yapıyı parça bırakmadan komple çıkarırlarsa bir daha kist oluşmuyor. Normal de bu ameliyat 5-10 dk sürüyor. Ama önerdiğim doktorun ameliyatı 45-50 dk sürdü. İşini titizlikle yapan , sizi esprileriyle rahatlatan bir doktor. İnşallah bu hastalıktan kurtulursunuz arkadaşlarım

Çok şükür evet. Sizler de de apseleşmeden kist olarak gidip aldırmanızı öneriyorum ki bu acıları yaşamayın inşallah

Ben apse yaşadım kist olmadan ama marsupializasyon oldu o bile sıkıntılı ve kuruluk yaşıyorum bu ara

Zaten önce kist oluşur daha sonra apseleşir. Kuruluk oluyorsa kanaldan sıvı gelmiyordur tıkalıdır. Şuan ağrı yaşıyor musunuz ?

Hayır ağrı yok aslında ama marsupializasyon beze zarar veriyor bence siz şu an yaşıyor musunuz kuruluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…