Bartholin kisti ameliyatı olmayın sakınnnn

Merhaba arkadaşlar 3 aydır gece gündüz bu sorunla uğraşan biri olarak 2 ay önce ameliyat oldum daha yeni kendime geldim derken tekrarladı.onca çektiğim acıysa yanıma kar kaldı.1 hafta önce yine apsenin oluştuğunu farkettim bulunduğum yer itibarı ile doktora ulaşma şansım yoktu sadece kendi tedavimi yapmak zorunda kaldım bulduğum bir kaç ilacı içtim biliyorum yanlıştı.eşimin ayağındaki ciddi bir apse sorunu için aldığımız ilaçları kullanmak zorunda kaldım ve apse 3 gün sonra patladı inanamadım çünkü daha önce kaç doktora gittiysem bunu başaramadılar .sizinle paylaşmak istedim belki işinize yarar diye kendi çözümümü buldum çok mutluyummm
böyle bir başlık insanları yanıltabilir
siz marsupializasyon yöntemi olmayın demek istemişsiniz.
ben de apse oluşmuyordu hiç sadece şişlikten rahatsız oluyordum sizinki gibi tekrarladı şişlik sonrasında ikinci ameliyatta bezeyi tamamen çıkarttırdım
iyi ki olmuşum ikinci ameliyatı o kadar mutluyum ki şuan.
keşke kanal açtırmak yerine baştan komple aldırsaymışım

Çok geçmiş olsun🙏🙏inşallah iyilesmissinizdir.? Deneyimlerinizi paylasirmisiniz
Teşekkür ederim canım çok şükür iyileştim ama şu şekilde kendi kendine geçti diyebilirim. Bende belirtiler başladıktan sonra gün gün artarak şişlik belirginleşmeye başladı o süreçte etraftan duyma bir şeyler denedim “kara merhem” sürmek gibi. Sen sakın ha deneme çok tehlikeli bir kremmiş. Doktora gittim dedi seni hemen ameliyata alıyoruz özel hastane olduğu için o an ameliyat ücretini karşılayacak kadar nakit yoktu yanımda. Ertesi gün olacaktım ki şişliğin içi kendi kendine boşaldı ve ameliyat olmadım. O günden sonra iyiyim çok şükür ama tekrar etme riski hep var. Ben bu hastalığı 2.kere yaşıyorum bu arada

Merhabalar bende de uzun zamandır toplu iğne başı kadar bi şişlik var di ağrı acı vs yoktu ama 3 4 gündür şişiyor aşırı ağrıyor sızlıyor şuan fındık büyüklüğünde ne olduğunu anlayamadım araştırdığımagore bahsettiginiz tikanikliktan olabilir sizden ricam nasıl ayırt edebilirim sabah 8 buçuk ta randevum var ama uyuyamiyorum düşünmekten stres oldum korkuyorum.sizde ağrı sızı var mı şekli neye benziyor vs ??

6 ay ağrılı birliktelik yaşadım 7.aydan sonra daha iyi gibiyim ama ilk 40 gün uzak durduk zaten sonrasında ise cinsellikten soğudum 7 ay ya ben eşim üzülmesin diye belpi etmemeye çalıştım ama 5 ay çok sancılı bir süreçti bir daha tövbe ameliyata dikişlerim ameliyattan 15 sonra alındi
Merhaba lütfen bana yardım edermisiniz tecrübelerinizi aktarabilir misiniz aynı durumdayım 😔

böyle bir başlık insanları yanıltabilir
siz marsupializasyon yöntemi olmayın demek istemişsiniz.
ben de apse oluşmuyordu hiç sadece şişlikten rahatsız oluyordum sizinki gibi tekrarladı şişlik sonrasında ikinci ameliyatta bezeyi tamamen çıkarttırdım
iyi ki olmuşum ikinci ameliyatı o kadar mutluyum ki şuan.
keşke kanal açtırmak yerine baştan komple aldırsaymışım

Merhaba öncelikle herkese, tecrübelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.Ben 29 ocakta bartholin kisti ameliyatı oldum, ilk 1 ay çok dikkat ettim batikon vs hep temizledim yaramı, ameliyatım dışa doğru kanal açma yöntemi ile oldu( Marsupialization)
Yöntemi
Ve 2 hafta önce cinsel ilişki oldu ağrım olmadi, 2 hafta önce de dikişlerimi aldırdım ilişkiden önce. Ama dün ki ilişkide çok ağrım acım oldu,ameliyat olduğum sağ dudakta sertlik var ve acıyor. Her ilişkim böyle ağrılı mı olucak? Bu durumu yaşayan varmı acaba? Birde ameliyat olduğum yer dikiş izleri kaldı sanki orası darphane gibi. Acaba geçermi? Ordaki deri pürüzsüzleşir mi? Yurt dışındayım burada okuyorum beni ameliyat eden türkiyedeki doktorada gidemiyorum( Ne yapmalıyım çok teşekkür ederim:KK43:

Merhaba öncelikle herkese, tecrübelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.Ben 29 ocakta bartholin kisti ameliyatı oldum, ilk 1 ay çok dikkat ettim batikon vs hep temizledim yaramı, ameliyatım dışa doğru kanal açma yöntemi ile oldu( Marsupialization)
Yöntemi
Ve 2 hafta önce cinsel ilişki oldu ağrım olmadi, 2 hafta önce de dikişlerimi aldırdım ilişkiden önce. Ama dün ki ilişkide çok ağrım acım oldu,ameliyat olduğum sağ dudakta sertlik var ve acıyor. Her ilişkim böyle ağrılı mı olucak? Bu durumu yaşayan varmı acaba? Birde ameliyat olduğum yer dikiş izleri kaldı sanki orası darphane gibi. Acaba geçermi? Ordaki deri pürüzsüzleşir mi? Yurt dışındayım burada okuyorum beni ameliyat eden türkiyedeki doktorada gidemiyorum( Ne yapmalıyım çok teşekkür ederim:KK43:
merhabalar
ben dışa doğru kanal açtırdım evet ama tekrarladı bir yıl sonra da gittim tamamen aldırdım kisti çok memnunum bende iz kalmadı hiç hatta çok çabuk toparladı sizi ameliyat eden doktorla ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum sertlik vs de yok çok çok memnun kaldım ben bu şikayetlerinizi iletebilirsiniz bence
bu arada ben şişkinlik varken ilişkide ağrı yaşıyordum mükemmel oldu aldırınca ağrı sızı hiçbir şey kalmadı çok daha rahat oldu sadece hava çok soğukken bazen sızlıyor o bölge ama neşter yedi sonuçta normaldir

Benimde bartholin kıstım var iki gün önce çıktı acımıyor ama onun varlığı beni rahatsız etmeye yetiyor dut kürü yapmaya başladım bugün dut kürü yapanlar varsa faydasını gördünüz mü allahım hepimize sağlık versin

Benim bi yakınımda oldu bu bartholin apsesi. Dr a gitti, Dr apseleri boşalttı şırıngayla. Bi süre sonra tekrarladı. Dut kürü yaptık ona. Ağrılarına çok iyi gelmişti. Rahatlamıştı.

Merhaba hirudoid kremi nasıl uyguladınız bende şu an bartholin apsesi ile uğraşmaktayım:KK43: 10 gün önce boşaltıldı ertesi gün tekrar şişti hiçbir doktor amelyatı önermiyor. Kremi nasıl uyguladınız iç taraflara sürdünüz mü yoksa şişlik olan bölgeye dış kısımdan mı uyguladınız. Çok önce yazmışsınız umarım görüp cevaplarsınız. Herkese sağlıklı günler dilerim.

merhabalar
ben dışa doğru kanal açtırdım evet ama tekrarladı bir yıl sonra da gittim tamamen aldırdım kisti çok memnunum bende iz kalmadı hiç hatta çok çabuk toparladı sizi ameliyat eden doktorla ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum sertlik vs de yok çok çok memnun kaldım ben bu şikayetlerinizi iletebilirsiniz bence
bu arada ben şişkinlik varken ilişkide ağrı yaşıyordum mükemmel oldu aldırınca ağrı sızı hiçbir şey kalmadı çok daha rahat oldu sadece hava çok soğukken bazen sızlıyor o bölge ama neşter yedi sonuçta normald

merhabalar
bu arada ben şişkinlik varken ilişkide ağrı yaşıyordum mükemmel oldu aldırınca ağrı sızı hiçbir şey kalmadı çok daha rahat oldu sadece hava çok soğukken bazen sızlıyor o bölge ama neşter yedi sonuçta normaldir
merhabalar ağızlaştırma işleminden memnun kaldınız mı bir daha tekrarladı mı

X