Bartholin apsesi

akayyyff

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2021
11
1
29
Marhaba kadınlar kulübü üyeleri ben 5 senedir bartholin kisti ile son 2 senedir de kistin apseye dönüşmesi ile mücadele ediyorum. Kist varken hiçbir rahatsızlık vermeyen şey apseye dönüştüğü an dünyamı başıma yıkıyor. Apse ile bu 3. Karşılaşmam daha önceki ikisinde 10 gün gibi bir süre ilaçla birlikte o acıyı çektim ve kendiliğinden patladı daha sonrasında 2 3 gün sürekli sıkıp kalan iltihabı akıttım batikon oksijenli su kullanarak ilaçlarıma devam ettim. Son 1 senedir tekrarlamıyordu fakat 20 gündür geçmeyen bir bartholin apsem var 3 kez doktora gittim önce ikisinde antibiyotik verdi dün gittiğimde doktor enjektörle delip iltihapı akıttı. Fakat şu an şişlik ve ağrı devam ediyor sıktığımda ise hiçbirşey gelmiyor. Bununla savaşan evde kendi yöntemlerini bulan yardımcı olabiliecek arkadaşlarım var ise yorumlarınızı bekliyorum. Bu hastalığı yaşayan herkese allahtan şifalar diliyorum 😢

Marhaba kadınlar kulübü üyeleri ben 5 senedir bartholin kisti ile son 2 senedir de kistin apseye dönüşmesi ile mücadele ediyorum. Kist varken hiçbir rahatsızlık vermeyen şey apseye dönüştüğü an dünyamı başıma yıkıyor. Apse ile bu 3. Karşılaşmam daha önceki ikisinde 10 gün gibi bir süre ilaçla birlikte o acıyı çektim ve kendiliğinden patladı daha sonrasında 2 3 gün sürekli sıkıp kalan iltihabı akıttım batikon oksijenli su kullanarak ilaçlarıma devam ettim. Son 1 senedir tekrarlamıyordu fakat 20 gündür geçmeyen bir bartholin apsem var 3 kez doktora gittim önce ikisinde antibiyotik verdi dün gittiğimde doktor enjektörle delip iltihapı akıttı. Fakat şu an şişlik ve ağrı devam ediyor sıktığımda ise hiçbirşey gelmiyor. Bununla savaşan evde kendi yöntemlerini bulan yardımcı olabiliecek arkadaşlarım var ise yorumlarınızı bekliyorum. Bu hastalığı yaşayan herkese allahtan şifalar diliyorum 😢
Benım başıma cok sık geliyordu üstüne oturamayacak sevıyeye geliyordum ama elimle hiç sıkmaya calısmadım bence kendı kendıne bırsey yapma ben amelıyat oldum 4sene önce tekrarlamadı ama doktor tekrarlayabılır dedı keseyı almadı keaenın agzını daraltttı o yuzden tekrarlar dedı galıba

Benım başıma cok sık geliyordu üstüne oturamayacak sevıyeye geliyordum ama elimle hiç sıkmaya calısmadım bence kendı kendıne bırsey yapma ben amelıyat oldum 4sene önce tekrarlamadı ama doktor tekrarlayabılır dedı keseyı almadı keaenın agzını daraltttı o yuzden tekrarlar dedı galıba
Anladım çok geçmiş olsun umarım tekrardan yaşamazsınız.

Bartholin adresine doğru müdahale edilmesi lazım bende 5 yıl önce oldu kadın doğumcu kesip akıtıp dikti ama dikilmemesi gerekiyormuş iltihapın akması için açık bırakılmalıymış,iltihap kurumadığı için ve diktiği yer iyileşme eğilimine girdiği için iltihap içe doğru ilerleyip kalın bardağını delmişti ve fistül oluşturmuştu 2 ameliyat geçirdim bir sene oluşturduğu yolun bozulması için seton ipiyle dolastım en son ameliyatta bartholin bezini kazıyıp kurtardılar bu hastalıktan.

Çok geçmiş olsun umarım tekrar etmez. Bu hastalığı gerçekten yaşayanlar bilir
İnanın fiatül ondan binlerce kere daha zor bağırsaktaki afedersiniz dışkı parçalarının vajinanızdan geldiğini bi düşünün sürekli iltihap sürekli şişlik kötü kokulu akıntı ağrı sızı rabbim kimseye vermesin. O yüzden her bartholine müdahale ettireni uyarıyorum dikkatli olun diye doğru müdahale yapılmalı.

Daha neler duyuyoruz ya ben sürekli gidiyorum bu sebepten ötürü. 26 yaşındayım bekar olduğum için doktorlar önermiyor. En iyi doktoru da araştırıp gittim hepsinden aynı cevabı aldım. 3 gün önce boşaltılmış olmasına rağmen hala şişlik hala ağrım var oysaki doktor hepsinin temizlendiğini söylemişti gözlemliyorum iyileşme olacakmı diye 20 gündür çekiyorum. Sanırım yüne doktora gideceğim.

Benım başıma cok sık geliyordu üstüne oturamayacak sevıyeye geliyordum ama elimle hiç sıkmaya calısmadım bence kendı kendıne bırsey yapma ben amelıyat oldum 4sene önce tekrarlamadı ama doktor tekrarlayabılır dedı keseyı almadı keaenın agzını daraltttı o yuzden tekrarlar dedı galı
Marsupializasyon mu yapıldı tekrarladı mı

X