Bartholin apsesi olanlar

nida_bff78

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2020
91
-2
8
35
Bartholin apsesi oldum galiba ameliyat olacak gibi ilerleme var iyileşme yok ameliyat olanlar nasıl hangi yöntemle oldunuz yazar mısınız lütfenn

Merhaba. bende mart ayında bartholin oluştu sonra kendiliğinden geçti. daha sonra mayısta tekrar nüks etti. mayıs 6-sında marsupializasyon işlemini yaptırdım. doktor apse olduğunu söyledi ama hiç birşekilde ağrım falan yoktu sadece şişlik olduğu için rahatsızdım ve ilişki sırasında zorluyordu. işlemi kendi tercihimle lokal anesteziyle yaptırdım. en fazla 15dakika sürmüştür. sonrasında 1-2gün ağrı denmiycek şekilde ağrı hiss ediyordum çok az. işlem sonrası antibiyotik verdi. 2gün doktora pansumana gittim sonrasında kendim yaptım. temizlik aşırı aşırı önemli. önemli detay normalde kendiliğinden düşen dikişler kullanılır ama benim doktorum öyle yapmadı. kendiliğinden düşen dikiş yaparsak kesinin tekrar kapanma olasılığı var. oyüzden normal dikiş yaptı. 2hafta dikişli kalmam gerekiyordu o döneme adet oldum oyüzden dikiş sürem 21güne çıktı. ama ilk 5günden sonra hiçbir ağrı kalmıyor zaten. tabiki dikişler alınıncaya kadar ilişki yasak. dikiş alındıktan 1gün sonra ilişki oldu. tekrar nüks edermi bilmem ama şuan için herşey yolunda. başka bir sorun olursa cevaplarım

Bartholin apsesi oldum galiba ameliyat olacak gibi ilerleme var iyileşme yok ameliyat olanlar nasıl hangi yöntemle oldunuz yazar mısınız lütfenn
Merhaba bende de maalesef var ama araştırmalarıma göre ameliyat olsanda tekrar nüksedebiliomuş ya da bartholin bezlerini alıyorlarmış ben apsesi için biraz kil ve biraZ zerdeçalı karıştırıp çamur haline getirip o bölgeye sürüyorum kuruduktan sonra ılık suyla yıkıyorum ve çok faydasını gördüm kesinlikle tavsiye ederim ayrıca saraçoğlunun bununla ilgili kürleri var tamamen bu kisti yok ettiği Sölüyor dut kürü ile karabaş melisa kürü youtube dan bakarsan hemen çıkıyor. Umarım geçer geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…