Bariş Akarsu Fanatikleri

barışı kazadan önce tanıyormuydunuz?

• Ankete Katılan
    170
bu fotoğrafları kendisi bile görememişti henüz,en son katıldığı tekne turundan

TURK ROCK MÜZIGININ YENI YILDIZ ADAY BARIŞ AKARSU'YU GEÇTIGIMIZ YIL YAYINLANAN AKADEMI TÜRKIYE ADLI YARI$MANIN BIRINCISI OLARAK TANIDIK

ÖNCE ASIL KARIYERINI SORALIM, MÜZIGE NASIL BA$LADIN?

AMASRA'DA BAŞLADIM. AMASRA KÜÇÜK AMA YAZ GÜNLERI ÇOK KALABALIK OLAN BIR YER. ÇOCUKLUGUMDAN BERI BIZIM AMASRA'YA MOTORLU GRUPLAR GELIRDI, ÇADIRLAR KURULURDU.ITALYAN'I, INGILIZ'I, FRANSIZ'I BIR SÜRÜ KÜLTÜR YAŞAR AMASRADA.HEP O KÜLTÜRÜN IÇINDE BÜYÜDÜK.ANNEM EVI PANSIYON OLARAK KIRALARDI YABANCILARA , HOLLANDALILAR KALIRDI BENI ÇOK SEVERDLERDI, GEZERDIK, DENIZE GIRERDIK.ONLARDAN DINLEDIGIM MÜZIKLER VE ONLARIN KÜLTÜRLERINI ÖGRENMEKLE BA$LADI.

HERHANGI BIR MÜZIK ALETI ÇALIYORMUSUNUZ?

BENIM ILK ÇALDIGIM ALET MIZIKADIR,ONDAN SONRA OKULDA FLÜT ÇALMAYA BA$LADIM,SONRA SAZ ÇALMAYA BAŞLADIM, ORG ÇALDIM, KLAVYE ÇALDIM, EN SONUNDA GITARDA KALDIM.O ZAMANLAR CAT STEVENS'IN CAT STEVENS OLDUGU DÖNEMLERDI, QUEEN VARDI, ÇOKTA YA$LI BIR ADAM DEGILIM AMA O DUYGUYLA, O RUHLA YAŞADIGIM ICIN HEPSINDEN BIR$EYLER KAPTIM.

MÜZIK KARIYERINIZ DI$INDA SPORLA DA ILGILENDIGINIZI BILIYORUZ.SPOR MERAKI NEREDE VE NASIL BA$LADI?

ILK OLARAK BASKETBOL OYNAMAYA BAŞLADIM. DÖRT SENE BASKETBOL OYNADIM, OKUL TAKIMINDAYDIM. SONRA AMASRA'DA BIR KULÜBE GIRDIM. SONRA DA KARATEYE MERAK SALDIM.ÇOCUKLARIN BÖYLE BRUCE LEE OLMA HEVESLERI VARDIR YA, O DÖNEMLERDE KARATE YAPTIM. SONRA YELKEN SPORUNA BAŞLADIM, DENIZI ÇOK SEVIYORUDUM.O KONUDA $ANSLIYIM, DOGDUGUM YER HEM DENIZ KENARIYDI, HEM UFAK BIR YERDI.INSANLARLA DIYALOGUMUZ DAHA FAZLAYDI.DEGISIKK YA$ GRUPLARINDAN ARKADA$LAR EDINIYORDUM.KENDİMDEN BÜYÜK INSANLARLA TAKILIRDIM,ONLARDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM.YELKEN SPORUNA BÖYLE BAŞLADIM.

YELKENLE TANI$MANIN ILGINÇ HIKAYESINI OKUYUCULARIMIZLA PAYLA$IRMISIN?

AMASRA SONUÇTA UFAK BIR YERDI.BIZIM DÜNYACA ÜNLÜ GEMI MÜHENDISIMIZ OLAN BIR ABEYIMIZ VAR.BIR GÜN AMASRADA KUMSALDA OTURUYORUZ,BIR KAMYON GELDI, KUMSALA BIR$EYLER TA$IYOR.BIR BAKTIK KUVET GIBI BIR $EY, SONRA ANLADIK TEKNEYDI ONLAR.GIDIP SORDUK VE ÖGRENDIK KI BUNLAR OPTIMIST SINIFI YELKENLI TEKNELER."AMASRA'DA BU SPORU YAPACAGIZ, KLÜP KURACAGIZ," DEDI. ÇOK SEVINDIK VE HEYCANLANDIK TABII, ONDAN SONRAKI HAFTA IKI TANE YELKEN GELDI, ÇIKARDIK VE DONATTIK TEKNEYI.DAHA HIÇ BIR $EY ÇIKTIK DENIZE .BEN DENIZE ÇIKTIGIMAN OLAY BITTI BENDE, O ANDAN ITIBAREN BU I$I YAPMAYA KARAR VERDIM. YELKEN I$LERINE GIRDIM, KENDI TEKNEMIZI KENDIMIZ YAPMAYA BA$LADIK.BIZE DEGI$IK KLÜPLERDE YARDIMLAR GELIYORDU, YELKEN SPORU ÇOK PAHALI BIR SPOR DALI. TEKNENIN BIR MAKARASI BILE ÇOK PAHALI. TEKNE ALDIGIN ZAMAN BÜTÜN MALZEMELERINI DE SEN ALMAK ZORUNDASIN. ZATEN TEKNEYI SANA ÇIPLAK VERIYORLAR. CIDDI PARALAR DÖNÜYOR BU I$TE. TÜRKIYE'DE BU SPORU YAPMAK IÇIN DENIZLERIMIZ OLDUKÇA ELVERI$LI, KARADENIZ OLSUN EGE OLSUN...

DENIZLE ILGILI BIR IDEALINIZ VAR MI?

DENIZLE ILGILI EN BUYUK IDEALIM, DENIZE ÇIKMAK, DENIZDE YA$AMAK. BIR TEKNEM OLSUN BA$KA BIR ŞEY DEGIL. $ÖYLE 15-20 METRELIK BIR TEKNEM OLSUN.

$U ANDA HERHANGI BIR SPORA VAKIT AYIRABILIYOR MUSUNUZ?

SPOR SALONUNA GIDIYORUM, DAHA DOGRUSU VAKIT BULDUKÇA GITMEYE ÇALI$IYORUM. DENIZLE ILGILI $U AN BIR $EY YAPMIYORUM EN BÜYÜK RAHATSIZLIGIMDA O ZATEN. DENIZE ÇIKAMIYORUM. BIR ÇIKSAM RAHATLIYACAGIM.

SPOR YAPMAK SENCE BIR INSANA NE KATIYOR?

SPOR INSANI RAHATLATIYOR, ZINDE KALMASINI SAGLIYOR. ASLINDA DÜ$ÜNCESINI, BAKI$ AÇISINI BILE DEGISTIRIYOR. DAHA MUTLU DAHA OLUMLU BAKIYOSUN. SPOR YAPAN INSAN KENDINI SEVIYOR. KENDISINI SEVEN INSAN ÇEVRESINI, HER $EYI SEVER. MESELA SIGARAYI BIRAKTIM, IKI SENEDEN BERI ICMIYORUM, KENDIM ICIN ÇOK GÜZEL BIR $EY YAPIYORUM.BU DA BENIM KENDIMI IYI HISSETMEM ICIN BIR NEDEN, SPORA GIDINCE DE AYNI $EYI HISSEDIYORUM. KENDIMI SEVIYORUM, KENDIMI SEVINCE DE ETRAFIMDAKI INSANLARI ÇOK SEVIYORUM. KENDINI SEVMEYEN, KENDINI MUTLU EDEMEYEN, INSANLARI DA MUTLU EDEMEZ.

ÜLKEMIZDE YENI TANINAN BIR SPOR VAR:HAKIDO. SENIN DE ILGILENDIGINI DUYDUK, BIZE BU SPORU TANITIR MISIN?

AIKIDO, TEKVANDO, JUDO, KARATE, KUNGFU GIBI SPORLARIN TEKNIKLERININ BIRLESMESINDEN OLU$AN BIR SPOR BU. GENELDE BU TÜR DÖVÜ$ SPORLARINI SEVIYORUM. HAPKIDO GIBI SPORLAR KESINLIKLE $IDDETLE ALAKASI OLMAYAN, RUHLA BEDENIN DENGESINI KURABILMEK ICIN YAPILAN SPORLAR. VÜCUT DENGESINI SAGLAMAK, BEDENI IYI TANIYABILMEK ICIN YAPILAN SPORLARDIR.

VÜCUDUNU IYI TANIMANIN SAHNEDE OLSUN GÜNLÜK YAŞAMDA OLSUN POZITIF ETKILERI NELERDIR?

SAHNEDE ÇOK HAREKETLI BIR INSANIM, BU TÜR SPORLARIN YARARLARINI $ÖYLE GÖRÜYORUM;MESELA DURU$UMDA BOZUKLUK OLDUGU ZAMAN DURU$UM DÜZELIYOR. SÖYLEDIGIM $ARKIYA GÖRE DURU$UM DEGI$IYOR BIR BAKMI#IM CEM KARACA OLMU$UM, BIR BAKMI$IM BARI$ MANÇO HO$UMA GIDIYOR.
Kral Dergisi Röportaji

"AKADEMI TÜRKIYE MÜZIK YARI$MASI"NDA OYLARIN %53'ÜNÜ ALARAK BIRINCI OLAN BARI$ AKARSU, KRAL MÜZIK DERGISI'NI EVINE KONUK ETTI.

Evinizin dekorunu siz mi yaptiniz?
Evet kendim yaptim. Evimde huzur buldugum bana ait bir kö$em var. Bazen ev i$i yaparim ama genelde yardimcim ilgilenir. Yemek yapmak deyince kizartmayi severim ama dedim ya, bazen.

A$k size ne ifade ediyor? A$k cephensinde bir geli$me var mi?
A$k geni$ bir kapsam. Bana göre a$k denilince sadece iki insanin ya$adigi şeyler degildir. Benim her$eye kar$i geni$ kapsamli duyarliligimm var. Yani her$ey beni etkiliyebiliyor. A$k cephesinde $u an için bir geli$me yok.

Evliligi dü$ünüyormusunuz?
Evet dü$ünüyorum. Ama $u anda yaptigi i$in çok ba$indayim.

Bari$ Manço ve Cem Karaca'nin veliahti olarak gösteriliyorsunuz. Sizcede öyle mi?
Allah rahmet eylesin. Bari$ Manço ve Cem Karaca Türkiye'de gelmi$ geçmi$ en iyi iki sanatçi. Ben kendi tarzimla bir yerlere gelmek isterim.

Gözlerinize sürme çekiyorsunuz, bu sizin fikriniz mi?
Evet benim fikrim. Fakat ben bu sürmeyi yillardir çekiyorum. Yeni degil yani.

Birilerine benzetilmek ya da başkalarinin çizgisinden gitmek sizi rahatsız ediyor mu?
Birilerine benzetilmek ya da ba$kalarinin çizgisinden gitmek sizi ikendi karakteri ve ki$iligi var. Ben de bu piyasada kendi çizgimle, kendi duru$umla varolmak istiyorum.

Akademi Türkiye'de oylarin %53'ünü alarak birinci oldunuz. Birinci olmai hiç dü$ünmü$ müydünüz?
Açikçasi birinci olmayi dü$ünmemi$tim. Bana süpriz oldu.

Yari$mada unutamadiginiz bir aniniz var mi?
Akademi Türkiye'den daha güzel bir ani olabilir mi? Çünkü ben orada oynamadim her zaman kendimdim ve bana verilen tüm görevleri yaptim ve birinci oldum.

"Islak Islak" ilk albümünüzle piyasada yer aldiniz. Sizin için kolay oldu mu?
Açikçasi biraz zor oldu. Ama albüm çok iyi oldu.

Bazi ele$tirmenler sizin için " Adabiyla yemek yemeyi ögrensin", "Saf ve egitimsiz çocuk" gibi sözler ettiler. Bu açiklamalar sizi üzdü mü?
Dogrusu bei hiç üzmedi. Ben yillarca kulüp garsonlugu yaptim. Servisin ve yemek yemenin adabini çok iyi biliyorum. Evet safim. Çünkü 10 yil gurbette kaldim tamaman saf. Eğitimim ise hayatin içinde oldu.

Hiç beste yapmayi dü$ündünüz mü?
$u an yok ama beste yapmak ve söz yapmak için ugraslarimm var.

En çok hangi $arkiyi severek okuyorsunuz?
Tüm $arkilarimi severek okuyorum.

Müzik ile ilgili projeleriniz var mi?
Tabii var. Bu piyasada daha iyi olmak istiyorum. Tüm çali$malarim bunun üzerine.

Severlerinize mesajiniz var mi?
Onlari çok seviyorum. Yüreklerindeki sevgiyi eksik etmesinler.

Ben bugün bütün kanallardaki Baris'la ilgili haberleri izleyip kendimi tutamayip cok agladim.Hatta su an hala gözlerim yaniyor aglamaktan.O cok iyi biriydi,yüzünden belliydi onun yüreginin safligi.Hele o gülüsü yokmu,tas gibi insani bile eritir bence.gecen gün bir röportajinda demiski"bir kizim olursa,onu basimda gezdiririm" diye.Maalesef bir kizi olmadan gitti.Allah iyileri yanina erken alirmis.O da bunun icin erken gitti kesin.

yarin Barişimi Toprağa Vericekler Ben Yasin Okuyacağim Sizlerden Okuyun Kizlar Ruhu Rahat Etsin Meleğimin...

hanımlar barış akarsunun son çekildiği videoda herkesin söylediği bir türkü vardıy niye gülüm niye niye öldüm yar yar diye diye.... bu türkününü adını bilen varmı???

BARIS'a
Senin annen olmak ne guzel sey, guzelliginde kaybolmustuk
baban olmak ne gurur verici, her aninla gurur duymustuk
arkadasin olmak sonsuz mutluluk,masum ama costurucu
seni sevmek deniz gibi, bazen sessiz ,bazen hircin
karadenizin dalgalari saclarinda, siyahi gozlerindeydi
zaten sen karadenizin hircin dalgasiydin
simdiyse cogu seyi unuttum, herseye ragmen umutluydum,
ama artik nefes aldigim her an kalbimin bir kosesi sizlayacak,
seni gozlerimden damlatmak istemesemde,basaramiyorum melegim,
hep beni unutmamani istemistim, simdiyse ben seni asla unutmayacagim
ben seni kalbimin derinliklerinde hep yasatacagim
bu dunyada olmadiysa obur dunyada basaracagim
mekanin cennet olsun guzel yuzlum

gozlerin bosluga dalip giden sahipsiz bakislarin benim olsun isterim
sirlarin acidan aglar orer kendi kayboluslarim sende dursun isterim
agladim senin icin ilk defa elimde parcalanmis bir hayat var aslinda
hapsoldum soyledigim yalanlara cikislar hep kapanmis ruhum dar sokaklarda

o gulen gozlerini, yuzunu silemiyorum kafamdan
kurumuyor goz yaslarim, gizlice dokuyorum icimi
simdiyse benim ruhum sikisti dar sokaklara

bır gulus ınsana bu kadar yakısırmı?bu kadar anlamlı bakarmı?gozlerının ıcınce nu kadar cekermı ınsanı?Allah mekanını cennet eylesın.hala aglıyorum.tutamıyorum kendımı.

arkadaşım başın sağolsun.bizim de tabii.ben de barış ı severek dinliyordum.yine dinlicem tabi.allah mekanını cennet etsin inşallah.bence müzik ve insanlık adına büyük kayıp oldu.ama naparsın allah ın takdiri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…