Barfiks

shekerkizcandy

Guru
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
5.561
5
Hanımlar aranızda barfiks çeken ya da çekmişleriniz var mı?sempatiksalakcinni
Esas soru barfiks boy uzatır mı?
Tecrübelerinizden ya da gözlemlerinizden bahsederseniz sevinirim...
olumunekankayizsmile

Barfiks çekiyorum.
Ancak barfiks'in boy uzaması ile ilgili hiçbir alakası yok.
Boy %5 oranında çevre faktörlerine %95 olarakta genetik yapıya bağlı olan bir olaydır.
Barfiks'e gelince o sadece kol kaslarının gelişimini sağlar.
Voleybolcu olduğum için barfiks çekiyorum..

olumunekankayizsmile

uzatıyormuş...ergenlik donemindekiler uzatıt bana yaramaz dye düşünüyordum ama spor hocası şöyle söyledi '18-19 yaşının altındakiler barfks çekmiyor büyük adamlar çekiyor..ergenlkte yapmak gerekmiyor uzatır'CADIARZU

Genel olaak boy uzama yaşı vardır. 21 yaşına geldiğinde yada geçtiğinde boy uzaması durur. Normal olarak 18 yaşından sonra boy uzaması yavaşlar. Bu kişinin büyüme hormonu salgısına göre değişir.
Ekstra boy uzama egzersizi diye kavram yoktur ama boy uzamasında yardımcı olabilecek egzersiz ve planlamalar vardır. Örneğin yerden havaya sıçramak gibi. Fakat barfiks'in böyle bir etkisi yoktur.
karışık:S

olumunekankayizsmile

Barfiks boyu uzatmaz. Yanlızca kol kaslarınızı kuvvetlendirir.
Ama bayanlar (sporcu değilse) barfiks çekme yerine kollarını güçlendirmek için daha basit yöntemleri seçse daha iyi olur. Mesela 1 kiloluk dambıllarla günde 10-15 dakika kollarınızın belli bölgelerini çalıştırmak çok daha rahat ve kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…