Bardaklarımdaki Acı Tat

Bluesong

Guru
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
60
7
Arkadaşlar merhaba bu konuyu beyaz eşya bölümünede açtım ama günlerdir kimse cevap vermedi ben bir iki ay önce profilo 3 proğramlı bir bulaşık makinası aldım finish qantum üçü bir arada kullanıyorum makinayı kuran servisin tavsiyesi.Bimden de parlatıcı almıştım sorunum şu makinam güzel yıkıyor eko programında kullanıyorum ama cam bardaklarımda tabaklarımda acı bir tat oluyor deterjansız hepsini tekrar yıkadım yine oldu parlatıcıdandır dedim bitene kadar bekleyeyim takrar deneyim dedim makinanın uyarı ışığı yandı yani parlatıcısı bir iki yıkamalık kalınca yanıyormuş ya gecen sefer yıkadıgımda sıvı finish kullandım o acı tat yoktu.Dünde yine tabletle yıkadım baktım dudagıma degdirince vardı kafam iyice karıştı acaba hala parlatıcımı kaldıki içinde iyi durulamıyomu şaşırdım kaldım gerçi bardaklar falan gıcır gıcır tutunca falan ama sonuçta kuruyo ya bilemedim servisi aradım garantili ama eger deterjandan kaynaklıysa 25 tl isteriz dediler lütfen yardımcı olurmusunuz buna benzer bi sorun yaşayan oldumu garantisi varken sorun varsa çözeyim yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim Bu arada profilo Bosch markasının ürünü aynı fabrikada üretiliyor tüm tasarım aynı içi dışı Bosch marka makinası olanlarda fikir verirse sevinirim

Benim makinamda bosch ama öyle bir sorunla hiç karşılaşmadım..:26:

Arkadaşlar merhaba bu konuyu beyaz eşya bölümünede açtım ama günlerdir kimse cevap vermedi ben bir iki ay önce profilo 3 proğramlı bir bulaşık makinası aldım finish qantum üçü bir arada kullanıyorum makinayı kuran servisin tavsiyesi.Bimden de parlatıcı almıştım sorunum şu makinam güzel yıkıyor eko programında kullanıyorum ama cam bardaklarımda tabaklarımda acı bir tat oluyor deterjansız hepsini tekrar yıkadım yine oldu parlatıcıdandır dedim bitene kadar bekleyeyim takrar deneyim dedim makinanın uyarı ışığı yandı yani parlatıcısı bir iki yıkamalık kalınca yanıyormuş ya gecen sefer yıkadıgımda sıvı finish kullandım o acı tat yoktu.Dünde yine tabletle yıkadım baktım dudagıma degdirince vardı kafam iyice karıştı acaba hala parlatıcımı kaldıki içinde iyi durulamıyomu şaşırdım kaldım gerçi bardaklar falan gıcır gıcır tutunca falan ama sonuçta kuruyo ya bilemedim servisi aradım garantili ama eger deterjandan kaynaklıysa 25 tl isteriz dediler lütfen yardımcı olurmusunuz buna benzer bi sorun yaşayan oldumu garantisi varken sorun varsa çözeyim yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim Bu arada profilo Bosch markasının ürünü aynı fabrikada üretiliyor tüm tasarım aynı içi dışı Bosch marka makinası olanlarda fikir verirse sevinirim

Parlatıcı çok gerekli görmüyorum ben finish quantum kullanıyosun zaten. Keşke bim den o şeyi almasaydın senin de aklında şüphe olmazdı acaba ondan mı diye.

Bir de bulaşık makinesi durur durmaz bulaşıkları çıkar, içinde bekletme. Benim eşimde bulaşık makinesinden çıkmış bardak kullanmama takıntısı var. Evlerindeki bardaklar kokuyomuş makineden çıkınca. Heralde onların evinde de değişik bir deterjan kullanılıyodu bilmiyorum. Ben yıkadım elde diyorum inanıyo anlamıyo.

bu arada ben siemens kullanıyorum

Son düzenleme:

valla hiç öyle birşey yaşamadım ki cok deterjan denedım su an ayrıyetten parlatıcı da kullanmıyorum 3 ü 1 arada olanlardan kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok ,bence makınan durulama yapamıyor servis cagır derim:KK34:

bosch ve profilo aynı fabrikada üretiliyo olsada kaliteleri ve fiyatları cok cok farklı, bosch kullanıyorum ve sorun yasamadım yaklasık 2.5 yıldırda kullanıyorum sadece aşırı doldurdugum zaman sorun yasıyorum

Son düzenleme:
Canım,ister 3 ü bir arada kullan ister en kaliteli makineyi ve detarjanı mutlaka ama mutlaka MAKİNENDE PARLATICI KULLAN.Parlatıcı kayganlığı sağladığı için içeride daha fazla buharlaşma yapıp,bulaşıklarının kurumasını kolaylaştıracak ve su deterjan lekelenmelerini önleyecektir.Ama BİM in bulaşık deterjanı ve parlatıcısı ne kadar iyidir kimyasalı ne derecedir bilemem.

Bir de şöyle bir yanılgıya düşüyoruz.Makine bitince hiç kapağını açmazsan içeride buharıyla kurur diyorlar.Ben de öyle sanırdım.Ama beni yetkili servis bu konuda uyardı.Makine biter bitmez bulaşıkları çıkarmaya çalışmayın veya içerde kapalı mecbur kalmadığınız sürece bırakmayın dedi.Yani makine bitince kapağını aralayın ve bir kaç dakika öyle beklet.İçerdeki buhar dışarı çıksın.Buharla birlikte kokuda çıkar.Ve daha etken kurur.

Bardak sorununa gelince.Kullandığın deterjandan veya makine programıyl alakalı olabilir.Elde yıka bir iki bardağı bakalım aynı sorunla kaşrılaşacakmısın.

Teşşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için forumda daha öncede bir arkadaş aynı sorunla konu açmış onada danıştım özel mesajla ama henüz görmedi sanırım mesajı ben makinayı satın alırken bosh almaya gittim aralarında sedece 70 tl fark vardı satıcı bana dediki profilo boshun ürünü siemenside bosh aldı bü ürünleri hatta hepsi yanyanaydı gösterdi tek tek sepetleri bile çıkarılıp birbirine takılıyor renk herşey aynıydı markaya para ödersin dedi tabi program sayısı aynıysa bunları söylüyorum dedi bu makinayıda çok tavsiye ediyorlardı araştırdıgımda o yüzden aldım gerçekdende yıkamasına laf söyleyemem mükemmel yıkıyor benim kafam şurda karıştı ben deterjansızda yıkadım o acı tat gitsin diye durulamadıysa diye yine aynı tat vardı bittiginde bu yüzden kesin parlatıcıdır dedim onuda boşaltamadıgımdan bekledim bitmesini ışıgı iki yıkama öncesinde yandı hala varmı içinde bilmiyorum hala çok güzel yıkaması ama korkuyorum tabi deterjanlımı kalıyor diyede sonuçta sağlık bu allah korusun garantisi varken çözeyim diyorum servisde dediğim gibi deterjandansa para alırız diyo ee zaten sen tavsiye ettin bu terejanı kullanmamı diyorum parlatıcıya bişey diyemem ama bitmiş olmalı değilmi ışıgı yandıgına göre kaldıysa damlası kalmıştır şu an ekstradan servisede 25 tl bayılmak istemiyorum diye sizlere danışayım dedim olurya bilen biri vardır belki gercekden makinadan belkide deterjandan bilemiyorumki :KK43:Yorumlar için tek tek teşekkürler

Canım,ister 3 ü bir arada kullan ister en kaliteli makineyi ve detarjanı mutlaka ama mutlaka MAKİNENDE PARLATICI KULLAN.Parlatıcı kayganlığı sağladığı için içeride daha fazla buharlaşma yapıp,bulaşıklarının kurumasını kolaylaştıracak ve su deterjan lekelenmelerini önleyecektir.Ama BİM in bulaşık deterjanı ve parlatıcısı ne kadar iyidir kimyasalı ne derecedir bilemem.

Bir de şöyle bir yanılgıya düşüyoruz.Makine bitince hiç kapağını açmazsan içeride buharıyla kurur diyorlar.Ben de öyle sanırdım.Ama beni yetkili servis bu konuda uyardı.Makine biter bitmez bulaşıkları çıkarmaya çalışmayın veya içerde kapalı mecbur kalmadığınız sürece bırakmayın dedi.Yani makine bitince kapağını aralayın ve bir kaç dakika öyle beklet.İçerdeki buhar dışarı çıksın.Buharla birlikte kokuda çıkar.Ve daha etken kurur.

Bardak sorununa gelince.Kullandığın deterjandan veya makine programıyl alakalı olabilir.Elde yıka bir iki bardağı bakalım aynı sorunla kaşrılaşacakmısın.

bardagı dudagıma degdirince daha çok iç taraflarına doğru acılık var bardagın içine yani zaten elimde tekrar yıkıyorum iyice öyle bir tat kalmıyor

Hangi deterjan olursa olsun mutlaka kalıntısı kaliyor. Makineyi acinca deterjan kokusu geliyor bende çok rahatsiz oluyorum. O yüzden söyle bi yöntem buldum makine bitince deterjan koymadan tekrar calistiriyorum.

Mntıklı aslında deterjan koymadan kısa programda tekrar yıkanabilir benim amacım parlatıcıdanmıdır makina durulamadamı sıkıntı yaratıyor onu bulmak aslında hani bulursam daha taksitlerini ödüyorum zor bela alıyoruz az parada değil bozuksa niye hakkımı aramayım degilmi saglıkla ilgili birşey birde teşekkür ederim fikir verdiginiz için

ben de aynı tabletten kullandığımda sanki deterjan var gıbı olurdu. sıvısını kullanıyorum artık 25ml koymama gerekıyken 15e kadar koyuyorum parlatıcı falan aynene devam sımdı koku olmuyor, güzel de yıkanıyor. bı de makıne durunca kapağını acarım oyle kurur ıyıce kapalı kalınca ıster ıstemez bıraz kokuyor gıbı gelıyor. bi de makıne kokusu olarak kullandığım limon kabuğıunu koyuoyrum ıkı uc yıkamada bır lımonu değiştiriyorum artık deterjan kokusu faln olmuyo.

benim bulaşıklarda koku falan olmuyorda sadece acımsı bir tat cam tabak bardaklarda oluyor

Arkadaşım acı tat parlatıcıdan olabilır ben yıllardır parlatıcı kullamıyorum onun yerine sirke kullanıyorum ,sırke bitese yarhm limon bardakların oraya saplıyorum bulaşıklarım pırıl pırıl oluyor,deterjandan eser kalmıyor.Tavsiye efrim daha sağlıklı.

Benim de Siemens makinem var. Bende de öyle bir sorun oluyordu. Aslında az su kullanan makinelerde daha çok oluyormuş.

Parlatici gözüne sirke ve çok az karbonat koyuyorum. Hem Işıl Işıl hem de mis gibi oluyor. Mutlaka dene. Kimyasal kalıntıları da temizliyor sirke

Arkadaşlar sorun büyük olasılıkla parlatıcıdan kaynaklı parlatıcı bölümünde korkunç acı tat var oraya bardakla su döktüm içi temizlensin iyice diye taşan suyuda süngerle sildim ama hala tam olarak temizlenmedi parlatıcı haznesi nasıl boşaltılır bilen biri varmı acaba

Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyorum, sanırım parlatıcıdan acı tad bırakıyor bulaşıklarda , acaba çözebildiniz mi sorunu??

Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyorum, sanırım parlatıcıdan acı tad bırakıyor bulaşıklarda , acaba çözebildiniz mi sorunu??

Parlatıcı Son programda devreye giriyor. Parlatıcı püskürtülüyor ve durulamadan kurutmaya geçiyor. Çok zararlı. Resmen deterjan yemiş oluyorsunuz.

Deterjan da bir tablet çok fazla. Ikiye bölünmesi, fazlasıyla yetiyor , Zaten yüksek ısıda yıkanıyor bulasikla.

Parlatici yerine sirke koyun, tabletide ikiye bölün. Bide mutlaka bulask makinesi bittikten sonra kapagini acin hava almasi icin.

7 yıllık konuyu hortlatmak yerine kendi konunuzu açsanız daha mantıklı olmaz mıydı?

3’ü bir arada tablet kullanıyorsanız parlatıcı ve tuz kullanmayacaksınız. Çünkü adı üstünde üçü bir arada. Muhtemelen fazla geliyor. Sıvı ya da toz deterjan kullanırsanız parlatıcı ve tuz kullanacaksınız. Benim tercihim sıvı deterjan. Hem tabletten daha uzun süre gidiyor daha ekonomik hem de daha iyi yıkıyor.

X