Mutfak Püf Noktaları bardaklarım neden sarardı ve lekelilerr... offff

bilmiyorummm

.....
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
2.138
89
merhaba arkadaslar benım bulasık makınam arçelik vee yaklaşık 2 yıldırda kullanıyorum..çok ama çok memnundumm..komsularım bile cok merak ederlerdı nasıl böyle tertemız pırıl pırıl cıkyıor bu bardakların tabakların diye....ama malesef ne olduysaa deterjan degıstırdıkten sonra ki ilk degısmem degıl bu....ama pril beni mahvettı ..ustelık ekonomık paket almıstım bıtmiyordaa.. bardaklarım resmen sapsarı vee uzerınde kahverengı lekeler kalıyor çıldıracam yaaa... hiç böyle yapmazdı bu makınee..acaba prilden mi yoksa başka bir sorunmu varr...ilk kullandıgım deterjan fnis ti cok memnundum... sonrasında bind aktif kullandım bimden satın almıstım ucuz ve cokta guzel yıkıyordu.. ama pril hiç güzel degill.. eşime bulaşık makınası deterjanı lazım da dıyemem yenı aldık der vede haklı yanı daha 60 tablet falan varr... ne olucak böyle bılmıyorum ...nedense sadece çay bardaklarını dızdıgım bölümde sararma var su bardaklarım pırıl pırıl... bütün çıkabılen parcaları cıkardım tek tek fırçaladım yıkadım fıskiyelerini kontrol ettım tıkanma falanda yok... ama neden yaa neden sadece çay bardaklarım offf... ayrıca tencerelerımın ıcıde sankı kıreç tuttumus gıbı cok pis görünüyo tekrara elımde cifliyorum...adından makinem varrr ... :KK43: off yaaa...benim gibi olan varmıı neler yaptınız yada ne yapmama gerek ...çok sevdıgım makınem benı uzuyor artık :KK43:

Pek bir anlam veremedim sırf bir bölümdeki bardakların sararmasına, o bölüme başka tür bardak koyup ne olduğuna baktınız mı? Ayrıca parlatıcı kullanıyorsanız belki o çok gelmiş olabilir, parlatıcı ayarı ile oynamayı bir deneyin isterseniz.

makınem alındıgı gun bu sekılde ayarlayıp verdıler bıze parlatıcı ayarı 4 te ..anlatabıldım mı bılmıyorum her makınede varmı bu ayar...dün gece butun cay bardaklarımı çamaşır suyuna yatırdım...başka çarem yokk...makınemın gıder borusunu bıraz daha yüksekte ayarladım makınemın parcalarını tek tek diş fırcasıyla fırcaladım deterjan koydugumuz bölümü kurulayıp tabletıde yarıya böldüm koydum hanı acaba deterjanmı cok gelıyor dıye... tuz bölümünü açtım içini bi karıştırdım kapagını kapatıp taşan tuzlu suyu yıkadım yanımakınem pırıl pırıll....anlayamıyorum sebep neee.... EN SON CAREM DETERJAN DEGISMEK SANIRIM

pek bir anlam veremedim sırf bir bölümdeki bardakların sararmasına, o bölüme başka tür bardak koyup ne olduğuna baktınız mı? Ayrıca parlatıcı kullanıyorsanız belki o çok gelmiş olabilir, parlatıcı ayarı ile oynamayı bir deneyin isterseniz.

çay bardaklarımın yerıne su bardaklarımı koydum ama onlarda sararmak üzerelerdi bır daha koymadım...komik olacak belkı ama zor zekat alt sepete dızıyorum bardaklarımı :KK43:ne yazıkkı başka carem yok

bulaşık makinenizin kapak kısmına çok az çamaşır suyu ve 1 damla kadar elde yıkanan bulaşık deterjanı koy tablet hiç koymayın makinanızı çalıştırın eğer leke sorunu devam ediyorsa deterjandan değildir servisini çağırırsınız.bende kullanıyorum dedeğiniz deterjanı hiç sorun yaşamadım

X